Jaz ze dolho ne razumem vec ljudi
Na temu forumu napisem (true story) zgodbo o mojih starsih, kako grdo sta pocela z mano. Kot z zidom. Da sta mojemu 5 let mlajsemu bratu “vse” nudila. Da ga imasta rajsi kot mene. In jaz nic nisem vreden. Potem pa preberem komentar lika, ki je napisal, da si naj grem po tablete. Po drugi strani pa berem kako nekateri pljuvajo po zenskah in grdo pisejo o njih. Da smrdijo… da ne nadaljujem. Pa mi povejte kaj je narobe s tem forumom. A je to normalno kaj vse nekateri pacienti pisejo tu gor.
Nisi edini, ki posluša “mama je ena sama”. Potem pa so zgodbe malčic iz Jesenic pa Hrvaške, pa vsi naredijo “hihi, to pa je nekaj drugega – ne velja, mama je ena sama, hahaha”.
Vsi se pretvarjajo, da če se goniš brez kondoma, spočeš otroka in ne narediš splava ali detomora je sveti dokaz, da si dober, dostojen in pravičen človek. … “Tak od rojstva” – čigavega?
Folk lažje najde izgovore za nasilje, kot prevzame odgovornost za svoje dolžnosti.
Ne pozabi, da si živo bitje – tudi, če ti drugi dopovedujejo, da nimaš niti pravic predmeta.
Če bi šel v trgovino in na prodajalko kričal svetilka na baterije ne dela brez baterij, bi ti rekli norec nasilen. Če tako delaš z otrokom pa rečejo “otrok kriv – kazen zasluži”. Pa če je star 5dni, 5mesecev, 5-15-25-35 ali 50let. Vedno je otrok kriv in si zasluži kazen, ker nima pravice biti svetilka na baterije, ki ne sveti brez baterije.
Družba je kriva.
Zato ker tukaj pogovor poteka anonimno.
Namesto da bi si našli delo, prosti čas preživljali z bližnjimi, v naravi ipd., se lahko popolnoma anonimno izživljamo drug nad drugim in si ob prebiranju nesreče drugih ustvarjamo lažen boljši občutek o sebi.
Tukaj gor žal ne boš dobil tolažbe, morda se bo kdo le poistovetil s tabo. Družinski vzorci hočeš nočeš izoblikujejo našo osebnost. Družbi je pa žal še vedno bolj sprejemljivo, da se ga človek napije, se izživlja nad družino in zakomira pod kozolcem, kot zaprosi za strokovno pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.