Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jaz tudi potrebujem mickeno pomoč pri slaščicah

jaz tudi potrebujem mickeno pomoč pri slaščicah

in sicer sem nekaj tem nižje prebrala o težavah ene antikuharice 🙂

in sem se spomnila da bi tudi jaz mogoče tu lahko dobila dober nasvet…

jaz sicer kuham in peče vse sama nikoli, prav nikoli pa mi ne uspe naredit dober čokoladni preliv za peciva oz torte

Delam pa ga iz jedilne čokolade gorenjka in malo margarine, mehčam nad paro. Pa mi nikoli ni uspel tak kot bi moral biti.

Proism za kakšen dober nasvet, aja pa hvala vnaprej

https://www.mercator.si/uzivajmozdravo/strokovnjak_svetuje/andrej_goljat/clanek?aid=2303

Enaka količina čokolade (jaz vzamem kar Mannerjevo jedilno) in masla – raztopiš v vodni kopeli in obliješ.

probaj dat kar dosti masla. Potem to stopiš, zraven lepo mešaš in ko je dosti tekoče na brzino oblij. Jaz potem pecivo nesem v klet, v prostor, ki je fino mrzel in pustim stat. Vedno se naredi lepa glazura, brez nepotrebnih grebenčkov in črt.

ALI LAHKO DAM PEKI PAPIR V KVADRATNI PEKAČ, BOJIM SE NAMREČ DA MI TESTO NE BI LEPO VEN PADLO- BOM SPEKLA TORTO KNJIGO IN ZATO PRVIČ NE BOM TESTO PEKLA V OKROGLEM TORTNEM MODELU TEMVEČ V PRAVOKOTNEM PEKAČU

TOREJ, ALI BO KAJ NAROBE ČE DA PEKI PAPIR, ALI BI BILO BOLJE ČE PEKAČ POMAŽEM Z MARAGINO IN POTRESEM MOKO

SE OPRAVIČUJEM KER SEM SE KAR PRIPOPALA NA TVOJO TEMO

Ne dajat masla ženske. Poiskusite dat kokosovo maslo med čokolado. Preliv bo gladek in lepo se bo strdil. Mi je to zaupala ena slaščičarka. Vsako maslo in margerina vsebuje tudi nekaj vode in zato je kokosovo maslo boljše. Gorenjka pa je zakon.

karkoli pečem, pečem s peki papirjem

No, jaz imam na mizi v kuhinji ravnokar sveže oblito torto, s prelivom iz masla in čokolade, ki je brez grudic in se lepo sveti. Meni maslo tudi lepo diši.

suadade prosim povej mi koliko si dala masla in koliko čokolade in katero??

prosim

Mannerjevo jedilno čokolado, približno 7 dag masla in 7 dag čokolade. Če je torta večja, lahko daš tudi več, npr. po 10 dag vsakega. Stopiš pa v vodni kopeli in obliješ.

Se strinjam, da je namesto masla ali margarine bolje kokosova maščoba ali pa celo olje nevtralnega okusa.
Drugače je pa verjetno še najbolj elegantna rešitev uporaba čokoladnega obliva ali kuverture. To je posebna vrsta čokolade, namenjena ravno za oblive, ki vsebuje več kakavovega masla kot navadna čokolada. Kuvertura se lažje maže in strjena tudi lepše reže.

Je pa nadvse pomembno, da se čokolade med topljenjem ne segreje preko 37 stopinj in da v čokolado ne pride voda.

Jaz pa nalomim čokolado na koščke,stopim na pari ali celo v mikrovalovni,ko je mehka fino premešam z metlico in prilijem še olja-na eno čokolado prbližno 0.5 dcl olja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close