jaz tudi potrebujem mickeno pomoč pri slaščicah
in sicer sem nekaj tem nižje prebrala o težavah ene antikuharice 🙂
in sem se spomnila da bi tudi jaz mogoče tu lahko dobila dober nasvet…
jaz sicer kuham in peče vse sama nikoli, prav nikoli pa mi ne uspe naredit dober čokoladni preliv za peciva oz torte
Delam pa ga iz jedilne čokolade gorenjka in malo margarine, mehčam nad paro. Pa mi nikoli ni uspel tak kot bi moral biti.
Proism za kakšen dober nasvet, aja pa hvala vnaprej
ALI LAHKO DAM PEKI PAPIR V KVADRATNI PEKAČ, BOJIM SE NAMREČ DA MI TESTO NE BI LEPO VEN PADLO- BOM SPEKLA TORTO KNJIGO IN ZATO PRVIČ NE BOM TESTO PEKLA V OKROGLEM TORTNEM MODELU TEMVEČ V PRAVOKOTNEM PEKAČU
TOREJ, ALI BO KAJ NAROBE ČE DA PEKI PAPIR, ALI BI BILO BOLJE ČE PEKAČ POMAŽEM Z MARAGINO IN POTRESEM MOKO
SE OPRAVIČUJEM KER SEM SE KAR PRIPOPALA NA TVOJO TEMO
Se strinjam, da je namesto masla ali margarine bolje kokosova maščoba ali pa celo olje nevtralnega okusa.
Drugače je pa verjetno še najbolj elegantna rešitev uporaba čokoladnega obliva ali kuverture. To je posebna vrsta čokolade, namenjena ravno za oblive, ki vsebuje več kakavovega masla kot navadna čokolada. Kuvertura se lažje maže in strjena tudi lepše reže.
Je pa nadvse pomembno, da se čokolade med topljenjem ne segreje preko 37 stopinj in da v čokolado ne pride voda.
Forum je zaprt za komentiranje.