Jaz ne bom zdržala teh visokih temperatur
Meša se mi, 21.06.2021 ob 14:48
Vsak dan bo bolj vroče. Berem, da julija in avgusta lahko pričakujemo podobno vreme. Od te vročine se mi že meša, pa še depresivna srm. Ali naj bom celo poletje notri, ker je zunaj večinoma prevroče zame. Obupana sem.
Najdeš si enega z vikendom na deželi ali pa za prvo silo s kakšno bajtico v naravi…
-
Pa brez babe mora biti, da ne boš peto kolo ??
eh pretiravas, 21.06.2021 ob 15:09
Prevec jamras!
Ce sem jaz zdrzala mraz od novembra do junija, bos tudi ti od junija do avgusta zdrzala poletje!
Sploh pa, sonce in toplo vreme zdravilno vplivata na depresijo.
Ne nujno. Tisti, ki zaradi zdravstvenih težav težko prenašamo vročino in se zaradi nje slabo počutimo, se potem tudi psihično slabše počutimo. Cel dan biti zaprt nekje v hladnem prostoru, to gotovo ne vliva človeku ravno pretirane volje in veselja. Jaz osebno se kljub kratkim dnem neprimerno bolje počutim pozimi (ter jeseni in spomladi), ko sem lahko neovorano aktivna in preživim zunaj več časa kot poleti.
Ne vpliva na vse pozitivno, 21.06.2021 ob 15:33
Ne nujno. Tisti, ki zaradi zdravstvenih težav težko prenašamo vročino in se zaradi nje slabo počutimo, se potem tudi psihično slabše počutimo. Cel dan biti zaprt nekje v hladnem prostoru, to gotovo ne vliva človeku ravno pretirane volje in veselja. Jaz osebno se kljub kratkim dnem neprimerno bolje počutim pozimi (ter jeseni in spomladi), ko sem lahko neovorano aktivna in preživim zunaj več časa kot poleti.
Kje prezivis cel dan zunaj na 5 stopinjah, kaj sele na nuli in pod nulo?
Zjutraj zgodaj vstani, dan je ze ob petih, pa se hladneje je, pojdi malo ven na zrak in na sonce, ti bo zelo dobro delo in se cel dan bos polna energije.
eh pretiravas, 21.06.2021 ob 15:42
Kje prezivis cel dan zunaj na 5 stopinjah, kaj sele na nuli in pod nulo?
Zjutraj zgodaj vstani, dan je ze ob petih, pa se hladneje je, pojdi malo ven na zrak in na sonce, ti bo zelo dobro delo in se cel dan bos polna energije.
Ne, mi ne dene dobro, ker je zrak težak in soparen. In nisem napisala, da sem pozimi cel dan zunaj, le da sem zunaj več časa. Pri nas na primorskem zime niso ravno hudo mrzle in ne zebe, sploh če grem hodit. Poleg tega lahko neovirano “tekam” po opravkih, medtem ko je sedaj poleti tudi za to treba kar nekaj organizacije, sploh ker imajo v vseh trgovinah, poštah, bankah, in tako dalje klimo na ful in priti zunaj s pasje vročine v tisti mrzel prostor, je zame nekaj groznega. Prav tako potem iz tistegarzlega prostora potem nazaj ven v avto, po možnosti parkiran na soncu, da te kap ko se usedeš noter. Tako da ne, poletje me nikakor ne polni z energijo. Vse ostale letne čase imam neprimerno raje, medtem ko drugi smrkajo in so sitni zaradi krajših dni, sem jaz polna energije, na polno aktivna in dobre volje. JeBi ga, tista dva ali tri mesece poletja moram pač stisnit zobe in paziti nase. Tisti, ki v poletju uživate, pa pač dajte, vam provoščim.
Ne vpliva na vse pozitivno, 21.06.2021 ob 16:09
Ne, mi ne dene dobro, ker je zrak težak in soparen. In nisem napisala, da sem pozimi cel dan zunaj, le da sem zunaj več časa. Pri nas na primorskem zime niso ravno hudo mrzle in ne zebe, sploh če grem hodit. Poleg tega lahko neovirano “tekam” po opravkih, medtem ko je sedaj poleti tudi za to treba kar nekaj organizacije, sploh ker imajo v vseh trgovinah, poštah, bankah, in tako dalje klimo na ful in priti zunaj s pasje vročine v tisti mrzel prostor, je zame nekaj groznega. Prav tako potem iz tistegarzlega prostora potem nazaj ven v avto, po možnosti parkiran na soncu, da te kap ko se usedeš noter. Tako da ne, poletje me nikakor ne polni z energijo. Vse ostale letne čase imam neprimerno raje, medtem ko drugi smrkajo in so sitni zaradi krajših dni, sem jaz polna energije, na polno aktivna in dobre volje. JeBi ga, tista dva ali tri mesece poletja moram pač stisnit zobe in paziti nase. Tisti, ki v poletju uživate, pa pač dajte, vam provoščim.
No, potem si zdaj uzivala 19 mesecev, zdaj pa privosci se nam 2 meseca normalnega zivljenja. Nic hudega ti ne bo, ce po tako dolgem casu malcek doma pocivas, medtem ko mi ostali zivimo in si polnimo baterije ??
…porocilo z ljubljanskega terena alias betonska džungla: ne samo znosno, v nasprotju s pričakovanji je celo prijetno, saj konstantno vleče sapica in nasploh ni zadušljivega obcutja. Ce bo tako skozi cel teden…’nafilana’ s soncno svetlobo in toploto ‘radovedno’ v pricakovanju vecera/noci, ali se bo kaj shladilo; pretekla noc je bila solidna, s ptepihom se je dalo spati na svežem…
Termometer, 21.06.2021 ob 18:59
Ma kaj mislis da ce je v Ljubljani 30 stopinj jih je na primorskem 40?
Take razlike so pozimi, poleti je isto kot na celini.
Lahko so temperature podobne, ampak je razlika, če si na dopustu in bi čim več časa rad pre živel zunaj ali če si doma in si lahko v stanovanju.
Forum je zaprt za komentiranje.