Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek JAZ, MAMA, BODOČA TAŠČA

JAZ, MAMA, BODOČA TAŠČA

Bodoča tašča želi, da pridejo moji starši na obisk, da se spoznajo….

Problem pa je, da ne vem kako naj mami povem, da ju vabi na kosilo, ker moja mama ni družabna…. Sploh se z nobenim ne druži in nikamor ne gre…. Že nekaj let samo služba – dom, dom – služba….. Kako naj ji sploh rečem, da bo sprejela, ker zadnje čase niti h svoji sestri ne gre še družinske vezi je opustila….

Ja, pac ji reces, ti, mama, moja bodoca tasca nas vse skupaj vabi na kosilo, ti odgovarja naslednja sobota.

Kaj je to kaj takega?

Se sploh pogovarjas z mamo?

Odgovor na objavo uporabnika
pac reces, 27.09.2021 ob 09:23

Ja, pac ji reces, ti, mama, moja bodoca tasca nas vse skupaj vabi na kosilo, ti odgovarja naslednja sobota.

Kaj je to kaj takega?

Se sploh pogovarjas z mamo?

Jaz nimam nekega odnosa mama/hči. Ne vem niti kaj bi se lahko z njo pogovarjala. gledam taščo in njeno hči so zelo povezane vse si zaupajo, kot prijateljice jaz tega odnosa nimam. Ne da se ne pogovarjam z mamo se ampak samo osnovno če kaj vpraša. Ko sem bila študentka sestra je stalno govorila z njo jaz jo nisem nikoli poklicala niti ona mene…. Mi deluje brez čustev,… tudi ko bom enkrat noseča ne vem kako ji bom povedala, tudi doskrat sme že razmišljala ali bo sploh prišla h meni na obisk kdaj ali bo tako kot sedaj ko je samo doma,..

Meni je to čisto mimo. Da se spoznavajo tastari od tamladih. A bo potem svet kaj lepši? Kaj lažji za tamlade? A bo potem uradna odobritev? In kaj če ne bo?

Ne vem.

Sploh če mati ni družabna in težko kam gre. Jaz bi rekla tašči, da naj sama povabi tvojo mamo, če ji je toliko do tega. Drugače boš ti prenašalka nekih sporočil, od tašče k mami (da jo vabi) in od mame nazaj k tašči (da ne želi, ne vidi smisla). In boš ti v tej zoprni situaciji, ko prenašaš neprijetna sporočila.

Mogoče povej tašči, da raje vidiš, da se kar sama zmeni z njo, da je tu njen naslov/telefon in naj sama vidi, ali bosta našli skupni interes za to kosilo.

Ti pa potem samo prideš, če se zadeva realizira.

Pridejo na poroko ali pa pogledat prvega otroka – takrat je dovolj zgodaj 🙂

Ti samo mami predaj vabilo in jo vprašaj boš šla. Če bo rekla, da ne – to pač sprejmi (spremenila je ne boš). Svoji tašči pa povej točno to kar si tu gor napisala: moje mami na kosilo žal ne bo. Je zelo nedružabna in žal  v zadnjem času opušča tudi družinske vezi.

Nad mami pa le ne obupaj, spodbujaj jo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close