Javna tribuna: Večje prsi v samo 15 minutah z novo revolucionarno metodo
asistentka956, 24.03.2025 ob 06:59
So vsadki enaki kot pri običajnem povečanju ali so kaj drugačni?
Gre za evolucijo vsadkov Motiva Ergonomix2, ki jih tudi sicer uporabljamo na naši kliniki. Gre za »supersilicones« družino vsadkov, ki so izjemno mehki in jih zato lahko vstavimo skozi zelo kratek rez, le okoli 2cm. Pri MIA Femtech posegu se uporabijo vsadki Ergonomix2 Diamond, ki zaradi svoje oblike dajo 25% več polnosti in izgleda volumna kot klasični vsadki. Zato lahko z manjšimi vsadki ustvarimo večji volumen, prsi pa so lažje. Vsadki pri MIA posegu so velikosti do 195ml, saj pri nas na splošno nikoli ne pretiravamo z velikostmi. Vsadki imajo tudi posebno 4 mikronsko biokompatibilno površino, ki v telesu ne povzroča vnetnega odziva, zavrnitvene reakcije ali drugih težav, kot je npr pojav kapsule ali ruptura (razpok) vsadka.
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
maxml, 24.03.2025 ob 07:23
Pozdrav,
mene pa zanima kakšna je maksimalna velikost, ki jo dosežete s to metodo?
Pri MIA posegu gre za učinek push up modrčka, a brez modrčka ? Prsi zato povečamo za eno, največ morda dve košarici. Največja velikost je 195ml, ki ustvari učinek cca 230ml klasičnega povečanja. Prsi so zato lažje, kot če bi uporabili klasične vsadke, okrevanje je bistveno krajše, ker tkiv ne režemo, ampak jih s posebno balonsko tehniko zgolj odmaknemo.
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
Kodri, 24.03.2025 ob 08:25
Mene tudi zanima, ce je material kaj drugacen od tistega v ‘klasicnih’ operacijah? Na koliko casa je treba ‘menjati’ vsadke? Stara sem 40 in prsi bi rabile neko osvezitev, a se bojim, da bi pri 60 morala spet na menjavo vsadkov.
kako je potem s preventivnimi programi, mamografijo, ultrazvok?
»Material« je glede površine vsadkov enak, torej 4 mikronska biokompatibilna površina Ergonomix2 vsadkov, le oblika je drugačna. Gre za »diamond« obliko vsadkov, ki je zato, kakor koli ga vstavimo, pravilno obrnjen in pozicioniran. Zaradi te oblike daje učinek 25% več volumna, kot ostali klasični vsadki.
Na splošno je vsadke potrebno menjati takrat, kadar je z njimi kaj narobe. Pri vsadkih drugih proizvajalcev ali drugih generacij jih je bilo potreno menjati na 10 let, pri Motivi pa je možnost neželenih učinkov tako majhna, da to ni več potrebno. Glede na študije (4-letna študija, FDA) je možnost za nastanek vezivne ovojnice pri Motivi 0,5%, možnost rupture pa 0,6%, kar je cca 20x redkeje, kot pri ostalih proizvajalcih. V 3-letni študiji MIA Femtech, ki je zajela 100 deklet, vezivne ovojnice ali rupture sploh niso ugotavljali.
Če imate lepo obliko prsi, dobro simetrijo, a so prsi le nekoliko izpraznjene, je MIA poseg kot nalašč za vas.
Vse presejalne metode se izvajajo popolnoma normalno, le pri mamografiji je dojke težje stisniti v napravo, zato je preiskavo takrat potrebno malenkost prilagoditi, a je vseeno normalno izvedljiva.
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
Mojca223, 24.03.2025 ob 09:48
Ali je ta metoda primerna tudi za ženske, ki si želijo bolj “pokončnih” prsi? Ali gre samo za povečanje?
Seveda, prsi postanejo ne le malenkost večje, temveč tudi polnejše in bolj pokončne. Na našem instagram profilu @dr.visnjar sem včeraj objavil before/after rezultat MIA Femtech posega, oglejte si ga 🙂
LP
Igor Višnjar
https://klinikavisnjar.si/kirurski-posegi/mia-femtech
KataRina, 24.03.2025 ob 10:01
Dober dan,
moj primer je tak, da imam vsadke stare 11 let, ki bi jih želela zmanjšati. Ali je ta metoda primerna tudi zame, čeprav imam rez spodaj v gubi pod dojko? Verjetno ne:(?
Hvala
Pozdravljeni, žal ne. Če imate vsadke, in želite manjše, jih je potrebno odstraniti in uporabiti manjše. Če so prsi tudi povešene, je smiselno poleg menjave vsadkov napraviti tudi hkraten dvig prsi.
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
manjšebi, 24.03.2025 ob 10:16
Že nekaj časa se odločam za poseg, vendar za zmanjšanje. Vem, da težko ocenite, če ne vidite, pa vendar, ali ej ta metoda primerna tudi za zmanjšanje?
Hvala
Žal ne, metoda MIA Femtech je primerna le za povečanje prsi. Pri vas bi bilo potrebno napraviti dvig prsi, več o posegu si lahko preberete na naši spletni strani,
https://klinikavisnjar.si/kirurski-posegi/dvig-prsi
Lahko pa se tudi oglasite pri nas na posvetu, pišite nam na info@klinikavisnjar.si
LP
Igor Višnjar
Anonimno 10868, 24.03.2025 ob 10:21
Malo spremljam trende v ZDA in vse želijo t.im. yoga boobs, kar dejansko s to tehniko lahko dosežete. Kdo je torej najprimernejša kandidatka? Sama imam v bistvu prsi z skoraj nič osnove.
Hvala
Pozdravljeni, res je, trend v USA so majhne, teelsu proporcionalne prsi, ki omogočajo polno življenje, vključno s športnimi aktivnostmi, brez da bi vas prsi motile. Ta trend tudi vsa leta spodbujam pri nas na kliniki, ker pri prsih ni vse v velikosti, ampak v lepi obliki in polnosti.
MIA tehnika je točno to, kar naj bi “yoga boobs” bile 🙂
Primerna je za dekleta, ki imajo prsi v osnovi majhne, a lepe oblike, simetrične, ne preveč narazen (razmak med dojkama mora biti manj kot 3 cm), dojki ne smeta biti preveč povešeni, razdalja med bradavico in gubo pod dojko pa ne manj kot 4-5cm.
Več o posegu in ali ste primerna kandidatka, si lahko preberete na naši spletni strani:
LP
Igor Višnjar
sortevse, 24.03.2025 ob 10:24
Ali tudi tukaj nosiš kompresijski modrček po operaciji? Kako pa je z gibanjem, kdaj se lahko začne, s treningi z utežmi?
Tako je, kompresijski modrček se nosi približno 2 tedna, nato pa lahko uporabljate modrčke po želji. Vse športne aktivnosti načeloma lahko izvajate že po 3 tednih, tudi z utežmi, trening spodnjega dela telesa pa je možen že po 10 dneh.
Več si lahko preberete na naši spletni strani,
LP
Igor Višnjar
anonym929, 24.03.2025 ob 10:27
Kako je z dojenjem?
Vsadki, uporabljeni pri postopku MIA®, so nameščeni med mišico in mlečno žlezo, in ne morejo vplivati na dojenje. Nosečnost in dojenje tako ni nobena težava, prav tako silikon ne more prehajati v mleko.
LP
Igor Višnjar
89Tanja, 24.03.2025 ob 10:29
Pozdravljeni,
omenili ste samopregledovanje, je z vsadki to mogoče? Kakšne metode se še priporočajo za “servis”? Ali je mamografijo možno sploh izvesti, če imaš vsadke?
Vsadki, uporabljeni pri postopku MIA®, ne motijo presejalnih metod za dojke, kot so ultrazvok, magnetna resonanca, možna je tudi izvedba mamografije, a z dodatnimi prilagoditvami.
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
Santorini, 24.03.2025 ob 10:32
Porodilo se mi je vprašanje, ker se v prihodnosti zagotovo odločim za odstranitev kože (shujšala sem namreč 25 kg), prsi so začuda ostale v krasnem stanju, niso povešene, nikoli bile prevelike, rabile bi morda tisto mladostno obliko.
Kako je v primeru, da sem primerna za to metodo, bi pa želela istočasno še odstranitev kože?
Je to sploh možno?
Gre za to, da sem težko veliko odsotna iz službe in je lažje, da 1x manjkam 1 teden kot pa večkrat.
Hvala
Lahko ste zelo srečni, da so prsi po minus 25kg ostale lepe oblike. Najverjetneje vas moti odvečna koža in ohlapnost na trebuhu? V tem delu pogosto napravimo abdominoplastiko, ki je sicer poseg, ki se izvede v splošni anesteziji. Če je to poseg, ki vas zanima, si več o njem lahko preberete na naši spletni strani, https://klinikavisnjar.si/kirurski-posegi/korekcija-trebuha
Hkrati se seveda lahko napravi poseg MIA Femtech, a zaradi abdominoplastike v splošni anesteziji.
Je pa okrevanje po abdominoplastiki vsaj 14 dni, in je temu primerno smiselno prilagoditi čas okrevanja. Predel prsi ne boste niti čutili 🙂
LP
Igor Višnjar
dokazi, 24.03.2025 ob 10:54
Ali je možno kje videti realne slike pacientk pred in po tem posegu?
Seveda. Možno jih je videti pri nas ob posvetu na kliniki, več primerov pa boste lahko videli tudi na naših instagram in facebook profilih, npr:
https://www.instagram.com/p/DHgck5PofUz/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Lep pozdrav,
Igor Višnjar
Forum je zaprt za komentiranje.