Japonske kroglice
Se opravičujem, zdaj sem komaj videla vprašanje.
Torej; kitajske kroglice so tiste za sproščanje, ki si jih vrtiš v roki. Kak točno učinkujejo, nimam pojma, ker jih nikoli nisem imela, zato ne bom nič govorila.
Japonske so pa vaginalne in krepijo mišice medeničnega dna, hkrati pa kao vzburjajo. To je čisto po domače povedano.
Več o tem piše tukaj:
Hehe, kitajske valda niso japonske. Kitajske so take kar malo večje od japonskih, zvenijo ena nižje, druga višje, pa težke so tudi kar. Vrti se jih pa med dlanmi oz. po dlani med prsti, ker tako tudi sproščajo napetost, pomagajo pri relaksaciji,… Zanimiva stvarca:-) Jaz sem jih dobila par let nazaj in včasih prav paše pozabit na ostalo in se igrat z njimi:-)
Izdelava kitajskih kroglic se je začela leta 960 našega štetja in se je v času Mingove dinastije (1368-1644) zelo razširila po celotni Aziji.
Danes izdelujejo kroglici votli, z vstavljenimi zvenečimi ploščicami. V paru ima ena kroglica visok in druga nižji ton, kar predstavlja Jin in Jang, dva različna principa življenja.
Kroglici ugodno vplivata predvsem na ljudi, ki ob svojem delu potrebujejo zbrano mišljenje, koncetracijo in umirjenost. kroglici uporabljajo uspešno kot zdravstveni pripomoček tudi starejši ljudje, ki si z njima lajšajo revmatične težave in druge bolečine v rokah.
Po tradiciji kitajske medicine je za vsakega človeka izredno pomembno potovanje vitalne energije po telesnih kanalih, v njih so razporejene akupunkturne točke. Prav tako je pomembna povezava vseh 10 prstov rok s srcem, možganskimi živci in jetri, pljuči, ledvicami, žolčnikom in črevesjem.
Ko s prsti vrtimo kovinski kroglici po dlani, vzpodbujamo različne akupunkturne točke na roki, ki vplivajo na večjo prekrvavitev telesa in kroženje vitalne energije, tako da postajajo mišice in sklepi gibčni, bolečine notranjih organov preidejo, bolj jasno tudi mislimo.
Vrtenje kroglic preprečuje visok krvni tlak, tresenje rok, ter nekatere druge kronične bolezni. Če kroglice vadite redno vsak dan um vzdržujete v odlični kondiciji z visoko inteligenco in dobrim spominom. Ker ste umirjeni lažje prenašate napore, strese in skrbi
Forum je zaprt za komentiranje.