Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Japonska, njene lepote in slabosti

Japonska, njene lepote in slabosti

Pozdravljeni,

Letos poletij se odpravljam na Japonsko, v dezelo vzhajajocega sonca. Par tednov bom nasatnjen v tokyo, nato pa si zelim se ogledat celotno japonsko, in vse 4 otoke. Ker hocem bit dobro informiran o tej dezeli, se preden pridem dol. Bi vas prosil, od vas, ki ste ze bli doli, da malo poveste kako in kaj. Kaksni so povprecni stroski, stanovanje, hrana, vstopnice prireditev. Kaj se splaca videt, in kaj sploh ne. Skratka rad bi imel cim vec infomracij o sami dezeli.
Zanima me tudi, kateri letalski ponudnik ima najnizje karte do tokya.

hvala
lp

Pozdravljen.
Težko je kar na splošno govoriti o Japonski (kakor o katerikoli deželi). Lažje je dajati odgovore na konkretna vprašanja. Napiši v katerih mestih se nameravaš ustaviti. Ali boš uporabljal Japanese rail pass? Osnove pa si lahko prebereš v kakšnem popotniškem vodiču, ali na internetu.

Boš v Tokyu stanoval pri kakšnih prijateljih? Ker drugače bo tole prišlo presneto drago!

>povprečni stroški, stanovanje
Najcenejša prenočišča so v Youth hostlih, dobro je imeti izkaznico (brez nje ponekod plačaš malo več). Sama sem bila v hostlu v Osaki (sever) in Hiroshimi. So lepo urejeni (sploh v Osaki je bil zelo lep hostel, sicer je bil skor čisto prazen ko sem bila tam, je pa v bližini zelo lepega parka in bambusovega gozdiča. Vendar so ponavadi precej oddaljeni od centra. Moraš računati, da boš malo hodil v hrib. Pa tudi na prevoz z avtobusi ali vlaki iz centra do hostla. Ponekod je v YH možno dobiti (dobro) večerjo po dokaj ugodnih cenah.

Jaz sem v Hiroshimi in Osaki porabila povprečno 10.000sit (5000Y) na dan ok.2000Y za prenočišče, nato pa še za prevoz (bus, vlak), kakšen ogled, hrana za zajtrk, kosilo, večerja, internet (v osaki je bil sicer zastonjj).

>hrana: McDonaldsi so tam dokaj poceni, imajo pa po trgovinicah polno že pripravljene hrane, katere cene so različne, pa tudi cup nudles pridejo v poštev kot poceni varianta. Drugače je meni japonska hrana na splošno zelo dobra (z redkimi izjemami). Jaz se tam vedno zredim. Imam zelo rada miso shiro (juha z tofujem, narejena na ribji osnovi), zarusobo (hladni ajdovi rezanci), tempuro (ocvrti listi zelenjave in/ali skampi), donkatsu (svinjski zrezek),…pa tudi suši in sašimi v majhnih količinah.

Prevoz na dolge proge je zelo drag, sploh če se odločiš za šinkansen ali nozomi. V tem primeru ti priporočam Jap. Rail pass. Navadni vlaki so cenejši, a moraš prestopati, kar z težkim nahrbtnikom ni tako lahko. Pa še dolgo traja prevoz. Tudi avtobusi so cenejši, a vožnja traja dalj časa. Vendar pa ni treba prestopati. Mislim, da sem za bus Osaka-Hiroshima dala ok. 5000Y.

Če boš v nekem mestu dalj časa ostal, se splača iti v turistično pisarno po turistični zemljevid mesta. Tako boš prišparal za “ta prave” zemljevide, ki so v knjigarnah ful dragi.Ponavadi so v bližini železniških postaj, lokacije pa si lahko pogledaš v Lonely planetu ali drugih vodičih. V večjih mestih v teh pisarnah govorijo angleško.

Toliko o splošnih zadevah. Bila sem v Kyotu, Osaki, Kobeju, Hiroshimi, tako da če te zanima kaj o teh mestih, ti mogoče lahko pomagam.

ce te kaj zanima o Japonski, glej
http://www2.arnes.si/~sspicika/japan/japonska.html
in vprasaj. Mislim, da ti bom zagotovo lahko postregel z odgovorom na vecino vprasanj.

lp, Imre

Hey,

po dolgem času se spet oglašam. Sem cisto pozabil, da sem tudi tukaj odprl temo o Japonski 🙂 Hvala vama za odgovore, stran sem pogledal in sem dobil kar nekaj odgovorov.

Grem pa dol 20.7 (torej se samo 6 dni, jupi =)). Sicer bom vecino casa prezivel v tokiu, kjer bom priblizno 3 mesece opravljal studentsko prakso. Kaj vec info o tej zadevi si lahko preberete na http://www.japonska.com, če koga zanima.

Konkretnih vprasanj za zdaj nimam, ce pa se bom se kaj spomnil pa sporocim.

hvala

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close