Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Janša

Janša

Naj nas Slovence končno odreši in tam ostane…za stalno :-))))))[/quote]

Sem popolnoma enakega mnenja… če bi res hotel tam ostat … jaz dam za štefan rdečega :))[/quote]

Hotel že bo, toda kaj ko ga bodo nepreklicno “izgnali” ko bo pokazal svoj pravi “ksiht” 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Sem popolnoma enakega mnenja… če bi res hotel tam ostat … jaz dam za štefan rdečega :))[/quote]

Hotel že bo, toda kaj ko ga bodo nepreklicno “izgnali” ko bo pokazal svoj pravi “ksiht” ;)[/quote]

Res je….. samo, da on tega še ne ve :))

Ne vem, če ne bomo Slovenci prej sami sebe izgnali…Iz obupa…

Hotel že bo, toda kaj ko ga bodo nepreklicno “izgnali” ko bo pokazal svoj pravi “ksiht” ;)[/quote]

Resnica o varčevalnih ukrepih aktualne (Janševe) vlade 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=WiLzdy_vuEU&feature=youtu.be

Resnica o varčevalnih ukrepih aktualne (Janševe) vlade 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=WiLzdy_vuEU&feature=youtu.be%5B/quote%5D

No ja Bibitka, ta filmček – nespametno je javni dolg primerjati z 80 mio Nemčijo z 2 mio Slovenijo, njihove obrestne mere drž. obveznic so drugačne kakor naše, oni svoj nekajkrat večji javni dolg lahko hitreje in učinkoviteje pokrijejo kakor Slovenci..sicer pa ne gre v celotni zadevi le za problem javnega dolga, na katerega so se študenti AGRFT s prfoksom na čelu tako obesili, rezi bi se morali zgoditi že pred 10 leti, pa tudi če jih ne bi bilo – smo še vedno invensticijsko ena najbolj nezanimiv držav ne le v Evropi, pač pa na celem svetu, na tem bi se dalo mnogo narediti pa ni nič, ne od Vizjaka, ne prejšnjih akterjev..pa saj brez zveze da se repenčim, si bom samo dan pokvarila! Vseeno pa je bridko zopet spoznati, da se nekaterim kljub trudu “kolesje” še vedno ne zavrti v pravo smer!

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

s to vlado, ki jo imamo sedaj in niti s prejšnjo pahorjevo in še manj z jankovičevo ,slovenci ne fantazirajte da nas bodo našteti rešili iz krize, večina njih krade za svoje lastne žepe.Najbolje bi bilo, da se naredi referendum kjer bi se slovenci priključili avstriji, če bi nas seveda hoteli in da potem avstrijska pravna država potolče slovenske tajkune, lopove cigane mafijsce in politike, ki že dvajset let kradejo sloveski denar.v avstriji in nemčiji kaj takega pač ni možno, ker so urejene demokracije, pri nas pa skret da ga ni večjega, balkanski banana repbulbika

Svetilnik in zmedena samica imata več kot prav. Na žalost 🙁

mi pa kar spimo, pa spimo, pa spimo in upamo, da ko se zbudimo bo bolje…ta čas nam bodo pa vse vzeli…

http://www.youtube.com/watch?v=HYf3o2H0LEI

kar spimo, še spimo, in spimo…in se nikoli ne zbudimo…

janša že grozi koliko slišim po popt v da jeseni ne bo za penzije in javne uslužbence in da bo treba še bolj varčevati, sprašujem janšata a on tudi kaj varčuje, kaj če bi on dobil 500 evrov na mesec a ste za, da mu poberemo vse prihranke tudi tiste morebitne v švici pa na kajmanjskih, če jih ima, jaz osebno mislim da jih ima, če bi poslušal koga, ki je rekel da jih ima iz trgovine z orožjem,kaj vi mislite je trgoval z orožjem in ali je res ukradel 100 milijonov.

Beri, kaj pise Kunstelj!

Janša gor ali dol, jaz bi se pa raje vprašala, zakaj v naši sosedi Avstriji lahko lepo živijo. Zakaj je lahko pri njih produktivnost še enkrat višja in zakaj imamo v Sloveniji pri brutto plači 1.500 eur 250 eur nižjo neto plačo.
Če takole to seštejem, imamo glede na našo produktivnost v primerjavi z Avstrijo celo visoke plače.
Pa ne sedaj o pridnosti naših zaposlenih, saj so tudi Kitajci pridni, pa ne dosegajo naših plač. Bistvo je tisto, kar ostane na koncu, po poplačilu vseh stroškov in davkov.

Jaz mislim, da je poleg kraj nekaj zelo, zelo narobe v celotni naši družbi. Zakaj se onemogoča gospodarstvo, zakaj si vedno znova in znova zmišljujejo neke nove zakone in pravila, zakaj se moramo namesto z delom ukvarjati z vedno več papirji.
Zakoni pa s samimi luknjami, nerazumljivi tako, da ni varijante, da bo takrat, ko te obišče inšpektor, vse v redu, pa če se razpočiš. Od nas zahtevajo takšne kozlarije, da bi enkrat najraje vse obelodanila kar javno v časopisu.
Kdo bo najemal cele trume svetovalcev za firmo s par zaposlenimi, študiraš vsa področja zakonodaje, ampak enostavno ne moreš biti ekspert prav za vse in slediti praktično dnevno vsemu, kar se spomnejo. Zadnja neumnost je bila omejitev plačevanja z gotovino, to je pomenilo, da niti vinjete za službeni avto nisi mogel kupiti.
Seveda, potem hitro naročati dodatne bančne kartice, ampak vse to stane, poleg tega pa moraš imeti še čas za odhod na banko. No, veljalo je par mesecev, stroški so pa ostali.
Dosti je dodatnih pravil in dajatev, ki so se jih izmislili v zadnjih par letih in samo zaradi njih je pri nas dobiček manjši za 20%. Vsaj polovico tega je totalen balast, da ustrežeš zakonu, brez smisla in koristi, kar si upam tudi utemeljiti. Kako potem višati plače? Smo jih, vsako leto, samo sedaj pa to ne gre več, smo veseli, da jih še ni bilo treba znižati.
Polno je tega, da ne govorim o tem, kako so se spreminjali davčni zakoni, ki si si jih lahko razlagal tako ali drugače in čakal na razlago DURS-a. Da ne govorim o tem, da nam niso vrnili denarja, ki bi nam ga morali in sploh niso vedeli stanja.
In še in še je neumnosti, ki pa naše firme tudi dosti stanejo, katastrofa.
Pa zaposlovanje, lahko je ukiniti delovno mesto in na cesto vreči par 100 ljudi, skoraj nemogoče pa je odpustiti slebega delavca. Drago plačaš odvetnika, pa še nisi prepričan, da ne bo proceduralne napake in mu boš moral plačati vse za nazaj, čeprav je očitno kršil delovno pogodbo. In glede na dolžino postopkov na sodišču so to lahko precej visoki zneski, da ne omenjam sodne prakse, da ima delavec skoraj vedno prav. No, pravijo, da se bo to sedaj spremenilo, upam, da res.

Jaz pravim, naj naredijo gospodarstvu prijazno okolje, če bo podjetje lahko delalo tisto, kar je njegova dejavnost, bo že uspeh. Naj poštimajo sodstvo, birokracijo, nerazumljive zakone in potem tudi za razne Semuliče in Štruklje ne bo več dela.

Za zgoraj navedeno so pa krivi vsi, ki so do sedaj vodili Slovenijo ali pa oportunirali nekje v ozadju.

Preberite http://mikstone1.blogspot.com/

Zato, ker se je pri nas preveč razpasla birokracija. In ker nekaj pač morajo “delati”, le mešajo meglo in komplicirajo ter zavlačujejo same postopke.
Vse to pa zavira gospodarstvo in projekte naredi predrage, da bi se splačalo kaj razvijati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close