JANŠA pravi: Vojna je koristna. Trajen mir je nekaj najbolj nazadnjaškega
še sreča, 02.05.2022 ob 22:54
to je Janša, 02.05.2022 ob 22:26
neverjetno!
Janša:”Trajen mir je v tem trenutku nekaj najbolj nazadnjaškega, največja možna katastrofa za človeško vrsto. Posledice trajnega miru bi bile v pogojih, ko svet nanj še zdaleč ni pripravljen, mnogo hujše kot posledice atomske vojne. Vojna je koristna.”
da ne bo več premier
Velika sreča, da ne bo več premier. Upajmo, da nikoli več !
“Janezu sem dejal: Nehaj se igrati vojno. Tu je 300.000 ljudi.”
“Janez Janša je drugi dan vojne za Slovenijo prek Janeza Slaparja zahteval, naj napademo vojašnice. Če bi to storili, bi armada s povračilnim napadom razrušila Ljubljano. Zakaj bi nekdo nevarnosti izpostavil 300.000 ljudi?”
Preberite knjigo “Osamosvojitev – Rok Mirt”, toplo priporočam. JJ je tudi pri nas želeli ustvariti “totalno vojno”. Za razliko od njega, radikalnega komunista (preveč radikalnega za KPS) je bilo takrat v vodstvu države dovolj “normalnih” oz. racionalnih oseb.
Boris03, 03.05.2022 ob 06:50
“Janez Janša je drugi dan vojne za Slovenijo prek Janeza Slaparja zahteval, naj napademo vojašnice. Če bi to storili, bi armada s povračilnim napadom razrušila Ljubljano. Zakaj bi nekdo nevarnosti izpostavil 300.000 ljudi?”
Preberite knjigo “Osamosvojitev – Rok Mirt”, toplo priporočam. JJ je tudi pri nas želeli ustvariti “totalno vojno”. Za razliko od njega, radikalnega komunista (preveč radikalnega za KPS) je bilo takrat v vodstvu države dovolj “normalnih” oz. racionalnih oseb.
https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/bavcar-mi-je-povedal-kaj-nacrtujeta-z-janso-temu-sem-se-uprl-960107
Toda s heroji so vedno povezani miti, pri katerih se resnica vsakič znova prilagaja potrebam dnevne politike. Pod preprogo mitov pa se skrivajo zgodbe ljudi, ki so bili leta 1991 zraven.
Eden od teh je upokojeni polkovnik Miha Butara (letnik 1950), ki je bil v prvih dneh osamosvojitvene vojne poveljnik teritorialne obrambe v ljubljanski pokrajini. Vojna v Sloveniji je trajala deset dni. V primerjavi z drugimi vojnami na območju nekdanje Jugoslavije je terjala malo žrtev. A kaj hitro bi lahko bilo drugače, je danes prepričan Butara. To bi se lahko spremenilo, če bi izpolnil ukaz, naj napade vojašnice Jugoslovanske ljudske armade (JLA) v Ljubljani in na Vrhniki, zaradi česar ga je vrh Slovenske vojske razrešil s položaja.
Forum je zaprt za komentiranje.