Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jamie Oliver sirova torta!

Jamie Oliver sirova torta!

No, zadeva je uspela, čeprav moram priznat, da je zadeva sicer res hitra za pripravo, pride pa za tako enostavno sladico precej draga, če ne zamenjaš sestavin in se povsem držiš njegovih..nekje 2500 brez računane energije in dejstva, da sem šla v Avstrijo po Maltesers:)))

Je pa res dobra:))

Z zamenjavami je pa takole: Ovomaltine ni čisto dobra zamenjava, čeprav je tudi ta podlaga dobra. Mogoče bi bilo bolje vzeti malo več keksov in naribati notri nekaj mlečne čokolade. Ja, mislim da bi bila to še najboljša zamenjava. Namesto Philadelphie velja vsaka polnomastna skuta, ki ni preveč kisla – riccota, mascarpone, sladka skuta, tudi pasirana polnomastna skuta ljubljanskih mlekarn ali domača ne preveč kisla skuta (takšna, ki je primerna tudi za skutne palačinke).

Pa dober tek,
LP Barb

Popravek. Podlaga z Ovomaltinom se je čez nekaj časa strdila v nekakšen kandiran bonbon z malo zažganim okusom. Torej z Ovomaltinom ne bo šlo. Definitivno malo keksov in malo mlečne čokolade (recimo 200 g keksov in 50g mlečne čokolade) namesto Malteserjev.
Pa res samo 250g masla za vse skupaj. Jaz sem bolj od oka delila na pol in sem potem v eno polovico morala še dodat, ker se mi je zdelo presuho in rezultat je bila premastna podlaga:))))
Al pa kar navadna SLAdka podlaga za pite.
LP Barb

Hej,Barb! To torto bom posredovala vnuku,ki je nor na M.
Z Ovomaltine vas nisem hotela zavajati,samo povedati,da me okus tistega instant prahu spominja malo na polnilo teh cokoladnih bonbonov in na nekaj turskega tudi,pa se ne spomnim kaj.Hvala za porocanje.
Tudi sam mislim,da bi mascarpone ali kaksna sladka skuta bila primerna zamenjava.
Hvala za porocanje in lep dan Babi

Babi, saj nas nisi zavajala:))) Jaz imam zdaj Ovomaltine za zajtrk, drugače bi ga pa najbrž nikoli ne kupila:))) Ovomaltine je res podoben Malteserjem, le da ima precej več slada, ki karamelizira med peko-mogoče če bi pekla na manjši temperaturi in krajši čas. Ne vem.
Jamijev recept bom pa raje priredila na skutne palačinke in tam skrila čokoladne koščke v skutno maso!!
Aja, Parmezan sem pa našla, Grano in dva različna ParmiganoRegano:))
Lep pozdrav na Primorsko,
Barb.

Hej Barb!
Res nisem mislila zavajati z Ovomaltinom,le povedati,da me okus tistega istant prahu malo spominja na M.Ko nama je mama to delala za zjatrk,sem rada pojedla zlicko kar iz skatle.Pa tudi tisto tursko pecivo me spominja na okus polnila teh cokoladnih bonbonov. Lp Babi

Hej,Barb! Verjemi ali ne!! Zjutraj vcerajsnjega posta ni bilo,zato sem se enkrat napisala isto storjo.Se opravicujem.

Ovomaltine smo primorski otroci pili ze pred vojno.
Mi bos povedala,kako se ti sira zdita ? Najdes veliko razliko med njima?
Regiano je drazji.Tu,na severu Italije prodajo, skoraj bi rekla, vec Grane,ker jo jemo tudi z olivami kar tako. IN seveda ne rezemo, ampak s posbnim dletom dolbemo na nepravilne koscke.Tako postrezejo v Italiji. Sem vesela,da si odkrila Ovomaltine. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close