Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jamie Oliver in otroci

Jamie Oliver in otroci

Sončen pozdrav z Gorenjske!

Tole ni ravno recept ali kak problem, je le premišljevanje o včerajšnji oddaji na TV.

Meni osebno je Jamie itak faca in ga z užitkom gledam (za dušo) kjerkoli ga najdem (no, ravno na Avstriji ne, ker imajo to navado da vse sinhronizirajo 🙁 ).

Sem pa včeraj ponovno z užitkom sedela pred TV in čakala. In bolj je šla oddaja h koncu, bolj sem sedela z odprtimi usti. Sicer sem gledala film “Supersize me” in sem že takrat videla, kako je onstran luže. Ampak Anglija? Tega pač nisem pričakovala.

Sem si čisto predstavljala, kako je bil tečen, jezen, brez navdiha…. ko je bilo potrebno kuhati. No, in ko mu je končno uspelo – je bilo vse predrago!

Čestitam mu, ker je uspel predramiti angleško politiko in ker je naredil to kar je. Naj povem da je njegov projekt ” Feed me better” podprlo čez 270.000 ljudi s podpisi in da je vlada povečala peispevek za obrok na 50p (OŠ) oz. na 60p (SŠ), poleg tega pa tudi ustanovitev posebne skupine, ki bo zopet “skrbela” za prehrano otrok.

Me je pa malce negativno presenetil z kletvicami, ki jih je uporabljal. Nič več ni “a little bit of olive oil”, pač pa samo še “f…. unbelievable”. :-)) Mi je bilo pa všeč, ker je bilo realno prikazano kako huhajo, odnos z glavno kuharico, njuno nestrinjanje,… :-))

Resnično si nisem predstavljala, da imajo v šoli tako “junk hrano”. Res da so moja osnovnošolska leta že kar nekaj let nazaj, a se mi zdi, da ni bilo tako slabo (pa čeprav je bil kruh in marmelada).

Sem morala tole napisat, ker me je oddaja tako nasmejala kot tudi zgrozila. In sem šla na net gledat, kako je uspel speljati zadevo – in mu enostavno čestitati. Saj pomoje ga je kar treslo, ko je pomislil, da bosta nekoč njegovi dve pupi jedli to! Si kar predstavljam njegove besede :-))

Pozdravček,

Petra

Hej Bacek, sem vesela da si napisala tole. Se povsem strinjam s teboj, vendar ga pa tudi povsem razumem da je bila vsaka tadruga fuc….. unbelievable, sem tudi jaz gledala z odprtimi usti in sem si tudi točno to mislila…..

Ja, zadevo poznam, vem da jo je speljal do konca, zato bom tudi z veseljem gledala oddajo, če bom le utegnila. Se je pa res kar videlo kako je razjarjen.

Več o tem se da prebrati na njegovi spletni strani.

Pozdravček.

Hoj sonce,

danes sem malo urejala Adressar in sem ugotovila, da imam dva tvoja maila. Kateri je v uporabi: yahoo al email?

Lp, Petra

Hej!

Kje sta pa to gledali?

Kaksna je hrana tam v solah, bi imel veliko za povedati moj pubertetnik:)

Lep pozdrav obema Babi

Hoj Babi!

Bilo je včeraj na POP TV, malo pred 18 uro. Sem se spomnila na tebe in tvojega vnuka, ko sem pisala zgornji post.

Prikazovali so kaj kuhajo oz. pečejo v šoli: pomfri, razne ribje, piščančje,… palčke, hamburgerje (če lahko rečeš žemlji in eni tanki pečeni zadevi vmes hamburger),… Skratka OBUP od hrane!

Predvidevam pa, da mora biti v večini šol enako, ker je bil protest (na spletu) velik ( )

Lp. Petra

Meni je bila oddaja super. Še moj fant, ki sicer ni ravno ljubitelj kuharskih oddaj, jo je gledal v celoti 🙂 In sva se kar nasmejala ob vsem. Pa saj je kletvice uporabljal že prej, samo jih niso predvajali, najbrž so tole pustili, da so še bolj natančno prikazali bedo tamkajšnje hrane. Res ne morem reči drugega, kot beda. Kot bi stopil v McDonald’s.
Prav vesela sem, da lahko rečem, da je pri nas drugače. Vsaj po mojih izkušnjah. Otroci dobivajo (za kosilo) vsak dan juho (kadar seveda ni prevroče), glavno jed in solato. Kosilo omenjam zato, ker je bilo tole praktično tudi kosilo.
Malica pa je tako ali tako pri nas zelo ustrezna; zgodilo se je, da so se starši celo pritožili čez pizzo (ki je bila na jedilniku mogoče 1 x mesečno), češ, da je premastna. Ampak otroci jo imajo radi in je zato ostala.

Me res zanima, kako mu bo uspelo revolucionirati tamkajšnjo prehrano. Do zdaj nisem nič vedela o tem.

lp

Hoj Kresnica!

Saj jaz tudi nima nič proti njegovm kletvicam. :-)) V bistvu me je presenetilo to, da so jih sploh predvajali. O prevodih raje ne bi, je bil original sočnejši.

Ker se pa tiče revolucije v prehrani, mu je zelo dobro (za razmere na začetku) uspelo. Več si pa lahko prebereš na linku, ki sem ga napisala že babi. Tam je vse: od “zahtev”, do podpisov, ukrepov in mnenj kuharice Nore, Jamia, učencev,… do DVDjev!

Lp, Petra

Meni so bile kletvice predvsem smešne 🙂 Ker je hecno slišati iz njegovih ust kaj takega.
Še bolj smešno mi je bilo pa takrat, ko je razlagal, kako mu gre vse narobe, pa še žena mu očita, da ga nič ni doma 🙂

Hej!

Mi je prav zal, da nisem gledala! Bom pogledala v Vikend, ce bo ponovitev.

Solski prag je prestopil s stirimi leti in pol, zdaj jih ima petnajst in pol in nikoli ni jedel v soli. Imel je doma zajtrk, potem v tistem lusnem kovcku doma pripravljeno malico z jogurtom, sadjem in zemljico s cim in pijaco; ob stirih pa domace slovensko kosilo:)

Zdaj lusnega kovcka ni vec, kaj si da v nahrbtnik vec tocno ne vem, kosilo si pa pogreje in tudi ze sam kaj pripravi:)))

O, enih parkrat si je pa kupil bon, ker so imeli piknik in zar.

Joj, koliko sem se zaradi hrane presekirala. Ampak eni tudi doma nimajo kaj
res kvalitetnega.

Upam, da bo komu seglo v duso!!! Lep pozdrav Babi

Hej Babi!

Sem malo pregledala spored, pa nisem našla ponovitve! :-(( Naj ti pa povem, da je bil to prvi del izmed 4. Tako, da tisto najboljše še prihaja.

Kar se pa tiče prehrane vnuka, pa lahko rečem, da je jedel bogovsko v primerjavi z oddajo. No, saj sedaj, ko to mi pišemo in govorimo, se je gori marsikaj spremenilo ( maja 2004 je bilo snemano, če sem se prav zapomnila).

Lep sončen pozdrav z Gorenjske na obalo!

Petra

Deklice drage!

Bacek – bolj pravi je tisti naslov na yahoo, ker je email.si premajhen :-))).

Kresnica – je bilo res za pogledat se niti ne čudim, da je tudi tvoj moški zdržal ob gledanju.

Babi – ob oddaji sem pomislila na tvojega vnuka in točno sem si predstavljala, da je on gotovo nosil malico s seboj. Je pa le na pol slovenec in mamica tako iz stroke in skrbna, da mu tudi gotovo ne bi pustila tistega jesti :-))

Otroke so tam v šoli spraševali kaj pa jedo doma in odgovor je bil: “chips”. Ja saj ni čudno – drugih stvari sploh NE poznajo. Upam da je takih družinic kot je družina tvoje hčerke še kaj.

Jamie je pa dober da se je tega sploh lotil.

Pozdravček.

Ne razumem zakaj v angleških šolskih kuhinjah ne smejo uporabljati soli.
Mislim, da je malenkost soli človeku potrebna, neslana hrana pa brez
pravega okusa. Potem se mi ne zdi čudno, da tam otroci segajo po
hamburgerjih, ki so pripravljeni pri proizvajalcu in verjetno posoljeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close