Jamajka
Drugo leto marca potujem s fantom na Jamajko,pa me samo zanima če mi kdo lahko svetuje koliko denarja približno naj vzamem s sabo,ker nimam nobene predstave.Gledala sem sicer cene za prenočitve itd…ampak imam že star lonely planet-1996. Sicer pa sva oba študenta in iščeva tiste najcenejše variante. Hvala za nasvet.LP
Hey!
Na to vprašanje je zlo težko odgovorit, ker je odvisno od tega, koliko se bosta vozila okoli, za koliko časa sploh gresta, kaj hočta vidt, kolk ga mislita žurat itd. Drgač bi vama pa priporočala februar, ker je takrat black history month in se velik okol tega dogaja, pa če sta reggae privrženca, je v tistem obdobju več bashmentov (zaradi marleya)… Ne vem, za en mesec lahko računaš okol 200 jurčkov… če bosta pa ful kruzala, potem rabta več… joj, to je res težko rečt… lah ti dam pa konkretne informacije o ceni določenih prenočišč, prevozev, hrane in pjače….
Uživajta Jamaico 🙂
Nekaj konkretnih informacij:
prenočišča so od 1500SIT/sobo pa tja do nekak 35$/sobo (budget varianta)… hrana v ital food restavraciji je nekje med 300 in 500SIT… pivo v trgovini je 65J (množiš s 3, pa dobiš tolarje), v restavraciji ali baru je lahko tudi 100J… prevozi: relacija monbay – discovery bay 200J/osebo, Discovery bay – brownstown 80J/ osebo, Port Anthonio – Annoto bay 120J/osebo, Port Maria – Ocho 100J… pol morš računat še na vstopnine (za slapove, za muzeje,…)
Za primerjavo: jst sem letos februarja zapravila 150 tisočakov, s tem, da se nisem velik vozila, ker sem bla 3 tedne v enem mestu… pred tremi leti je bil (mislim da) strošek podoben ali celo manjši, vendar pa smo kar veliko kruzale…
Upam, da sem ti kaj pomagala!
Pozdravček
Hvala za vse informacije,zaenkrat so mi zlo v pomoč te informacije,ker loh vsaj mal prekalkuleram zadeve.Drugač pa sm velik privrženc reggaejain uživam v Marleyevih komadih.Glih zato me vleče tja dol in upam da bo šlo vse tko kot je treba.Upam da so tut domačini taki k si jih predstavljam.Za žur:)
Ful hvala za vse nasvetke!!!
Pozdravček nazaj:)
Aja pa še nekej,katero linijo prevoza ste koristle-če smem uprašat.Pa kok je pršlo wse skupej samo za prevoze?
Potem te verjetno vleče tut na kak koncertič, ne? … no, tega je veliko v februarju, sploh za marleya, ubistvu 1 teden praznujejo njegov birthday in je res veliko bashmentov… z jamajškimi zvezdami, seveda. Ampak, naj te razveselim – koncerti trajajo tudi tja v marec, tko da bosta zihr kaj ujela… drgač so pa itak v igri lokalne fešte, kjer je še posebej lepo!
Hm, jamajčani so že za žur…. ampak, ne vem, kako je, če si s fantom… ker so precej zgovorni, ampak drugače spoštujejo to, da si že v vezi in so bolj distancirani (eni bolj, drugi manj)… mi boš ti pol povedala, kako je blo :))
Prevoz: tam, kjer so buski, vzameš busek, tam kjer so samo taxiji, vzameš taxi. Fora je v tem, da se jim za daljše in bolj prometne ceste splača met te buske oz. mal večje kombije, na krajših in manj prometnih pa taxije, v katere se spet nabuta precej ljudi. In ti taxiji niso ne vem kolk dražji od buskov, kjer se z njimi prevažajo vsi. Kolk sem porabila za sam prevoz, ne vem…odvisno je, kolk se mislita vozit. Morta pa računat nekje 100J za te recimo krajše razdalje in nekje 200, 300 za te daljše (spet odvisno, kolkrat bosta prestopala in to).
You’ll love it!
Forum je zaprt za komentiranje.