jakaracman-šofer?????
Dala sta mi odgovor, ki se nahaja pod vpršanjem DO PONEDELJKA vendar sem šel danes v avtohišo in trgovci so mi zatrdili,da so do sedaj kar se tiče disel agregatov prodali največ teh in da niso imeli,kar se tiče popravila nobenih bistvenih težav kar se pa KM tiče pa mislim,da se mi še vseeno bolj isplača to mašimo 1.7 -100KM čepirat na 130KM in prihranit 350.000.
Kaj mislite?????
HVALA
Ali se ti ne zdi, da bi trgovci težko priznali, da je kakšen njihov avtomobil malo slabši od drugega. Govorila sva samo o dejstvih: 1.7 DTI je sicer dizel z vbrizgom preko skupnega voda, a prve generacije in Oplov. Oba druga omenjena motorja (1.3 CDTI in 1.9 CDTI) sta bistveno tehnološko sodobnejša in ju je Opel prevzel od Fiata. To je najbrž najboljša zadeva, kar jo je Fiat izdelal v zadnjih letih, kajti gre res za vrhunske dizle (1.9 je na voljo v dveh različicah).
Saj nisem nikjer napisal, da se 1.7 DTI kaj bolj ali manj kvari, dejstvo je, da tehnologija ni ravno sodobna, sicer pa gre najbrž za povsem OK avtomobil in motor. Kot sva že zapisala, je ta dizel precej bolj robat in manj kultiviran, ko od njega želiš nekaj več (hitro pohodiš plin, denimo). Skratka, če ti je všeč, ga vzemi, vedi pa, da so na svetu (in pri Oplu) tudi boljši dizli.