jajčni punč – prosim za recept!!!
Hej, Nika!
Se kako rada bi ti pomagala, pa kaj, ko sem z jajcnimi izdelki malce skregana.
Nikoli ne bom pozabila none, ki je vedno delala jajcni liker iz celih- z lupino vred- jajck. Ta liker naj bi potem pile mlade slabokrvne gospodicne, nonice, mamice… Se nikoli nisem pokusila niti kapljice:((
Je pa zato tvoj teranov liker pozel toooliko pohval, da sem stalno nate mislila. Ne ves, kako je zadisalo, ko sem ga prvic odprla:)))
V upanju, da kaj dobis…lep pozdrav z obale Babi
Ola !
Nika33, našla sem ta recept, ampak recept še ni preizkušen.
Jajčni punč
4 rumenjake
1/4 l polsuhega belega vina
4 žličke sladkorja (ali več)
ščepec mletih klinčkov
1/2 l močnega vročega črnega čaja
8 cl vodke
8 cl vinjaka
malinov sirup, limonin sok
Rumenjake, vino in sladkor na majhnem ognju penasto stepemo. Začinimo s klinčki ter dodamo vroč čaj, vodko in vinjak. Zmešamo in po okusu dodamo malinov sirup ter limonin sok. Nalijemo v kozarce ali skodelice in okrasimo z limoninimi spiralami.
Če ga boš delala, pa prosim sporoči, če je dober.
Lp, Maja
Nika, zdaj si mi pa priklicala spomin iz otroštva. Stara mama je vedno za silvestrovo (ali za kakšen večji praznik po moje) delala eno zadevo, ki so ji pri nas rekli vinski šato (ali šado, ne vem, tega je svojih 20,25 let nazaj). Spomnim se kako je omamno lepo dišalo, jaz pa tega nisem smela probati, ker je bilo notri belo vino. Šlo je nekako tako, da se je jajce stepalo nad paro, potem je verjetno dodala še belo vino – vse skupaj je prišlo precej penasto. Pilo se je toplo, ker se je ta šato takoj ko se je ohladil tudi čisto utekočinil (ni bilo več čarobne penice)
Če je to tisto kar iščeš, lahko staro mamo vprašam za recept (v kolikor se ga še spomni).
Ha, sem pa kdaj pa kdaj uspela namočit prst v tole “prepovedano” pijačo ;-)).
Kar po praznikih mi je zdajle zadišalo :-)).
LP
d.
Hej!
Sonce, ti si po tem sodoju hrepenela, jaz sem pa pred njim bezala- takim za otroke – spenjen s sladkorjem in brez vina. Sestricne so se oblizovale, meni pa ze ob gledanju skoraj slabo. Sla sem k sosedi na dober kisel caj:)
Kako smo si razlicni!! In prav je tako, saj bi drugace zmanjkalo hrane za vse:)))
Me pa zanima, kaksen je tisti punc, ki ga v ameriskih filmih zajemajo iz kristalne sklede s kristalno zajemalko in pijejo na vseh zabavah.
Lep dan Babi
Babi jaz temu rečem “sto ljudi sto čudi” ;-)). Res je tako leeepo dišalo. Mogoče tudi zato, ker ga nisem smela probati. Ne vem pa zakaj je stara mama vedno hitela s pripravo da se je še toplo popilo. Mogoče je bil hec samo v tem, da je bil topel bolj dober?? Se prav spomnim tistih luštnih skodelic ;-)).
Tisto kar v ameriških filmih vidimo je neke vrste “eggnog” (ne vem kako se prav napiše) in nimam pojma kako se naredi – mogoče po Majuškinem receptu?
Tocno to iscem – ta ameriski eggnog!!!
drugace pa se tudi sama spomnim, ko sem bila mala – mi je moja omica zaradi moje podhranjenosti pripravljala jajčni šato, za odrasle pa vinski jajčni šato.
Drugače pa iščem jajčni liker, ki se pije vroč in je na bazi mleka, oz.smetane.
za kakršnikoli recept se toplo priporočam.
lp
Nika
Forum je zaprt za komentiranje.