Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jajca 3 dni čez rok

jajca 3 dni čez rok

lahko še uporabim?

Jst jih ne bi če pa ne gre drugače pa eno jajce ubij v krožnik pa če se rumenjak razpoči ni vredu, pa povohaj če ima čuden vonj

Ma po moje ja,če ne smrdijo, jaz še v življenju nisem pogledala, do kdaj imajo neka jajca rok, pa ker jih ne uporabljam veliko, smo jih sigurno že kdaj tudi take čez rok pojedli.

Koliko časa pa imajo jajca rok?
Mi kupujemo domača, zato sploh ne vem, v kolikem času bi jih morali porabit?

….ja tolk časa dokler se piščančki ne zvalijo…

Prvo, kot prvo, datum na živilih na splošno pomeni, da je nek izdelek uporaben NAJMANJ DO TISTEGA DNE.
kAR PA SE JAJC TIČE, JIH NI POTREBNO RAZBITI. dAJ JIH V POSODO Z VODO. čE SE JAJČEK uleže, je še zelo svež, če stoji pokonci, a se dotika dna posode, je še uporaben, ni pa zelo svež. Če pa se dvigne na površino, pa je pokvarjen, takrat ga zavrzi.
Glede na stanje pa potem oceni, v kakšen namen boš jajca uporabila.
Pa dober tek!

Če boš skuhala, spekla, termično obdelala, prej v šalčko razbij, pa boš vidla. Za kakšne majoneze ali kreme pa ne uporablji!!

Točno tako.

Hvala vsem.
smrdela niso:) in zdej sem jih pojedla. Pa bo kar bo. Če slišite za kakšno zastrupitev sem to jaz.

Jajca so edino živilo, ki jim po poteku “trgovinskega” roka rok dejansko ne poteče, ampak jih trgovci lahko do 1. teden po roku prodajo v proizvodnjo oz. predelavo.

V enem mesecu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close