Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jagode in pecivo

jagode in pecivo

Jaz sem pa danes na vrtu nabrala ogromno skledo jagod. Ampak zdaj se mi poraja vprašanje kaj naj z njimi, razen tega, da jih pojemo.
Jutri bi rada spekla kakšno pecivo.
Bi bila katera tako dobra in bi mi svetovala kaj naj naredim, pa še kakšen receptek bi mi prav prišel. Naj pa povem, da nisem ravno mojstrica v peki peciva, tako, da kakšno bolj simpl varianto.
Malo sem mislila na “štrudl”, ampak bi rada še kaj drugega probala.
Hvala vam za vse predloge.

Krostata z jagodami. Ali pa biskvit.
Jaz bom jutri naredila krostato…samo testo sem kupila kar že narejeno :-)))
Ja tudi jaz nisem ravno talent ma to dvoje še spacam skupaj.

Jaz sem prejšnji vikend naredila tole:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5113

in je bilo res nebeško dobro.

Speci pecivo, prerezi. Jagode pomeckaj z vilico, mogoce malce posladkas, namazes na prvi del peciva. Pocez veliko stepene smetane. Drugi del peciva gor, razmazes smetano, gor polozis cele jagode.
Hitro, enostavno in dobro za popoldanski posladek.

Ali pa speces rolado in jo nafilas z jagodami in smetano…

Ali pa jagode zmiksas z vanilijevim sladoledom…

Ali pa na sveze das vanilijev jogurt…

Dober tek – visek lahko k meni prineses, nas je veliko jagoljubcev 🙂

tud jst grem jutr nabirat jagode,..ma jst kr biskvit nardim, nadevam jagode sem pa tja mal in spečem

Kot je že Hibiskus predlagal/a: jagodna rolada

Speci testo za rolado. Nareži jagode in jih posuj s sladkorjem v prahu. Na testo po dolgem položi cele banane (olupljene seveda 🙂 ) in nadevaj z jagodami. Premaži s stepeno sladko smetani in zvij.
Po vrhu premaži s stepeno smetano.

Nareži na malo debelejše rezine. Izgleda super, dobra je pa še bolj.
Odlično ti rečem

Pa dober tek

Jaz pa narezane jagode cca. pol ure “mariniram” v sladkorju in z nekaj limoninega soka… s sokom, ki pri tem nastane, namočim biskvit, jagode zmiksam in prelijem čez ta namočen biskvit, potem pa ponavadi pokrijem še z na kolesca narezanimi bananami in vse skupaj premažem s smetano.

Dober tek 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zame je pa tole najboljše…

Testo: za rolado ali pa 300 g zdrobljenih Bahlsen keksov zmešaš z 200 g masla.

Čez testo preliješ preliv, ki ga narediš iz 2 kislih smetan, 0,5 l tekočega jogurta sok 1 limone ali pomaranče, sladkor po želji. Tej masi dodaš 2-3 žlice želatine. Dodaš 0,5 l sladke stepene smetane in na koncu dodaš narezane jagode. Mnjami!

Sebastienne

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close