Najdi forum

Jaffa kocke

Če katera želi, lahko speče to pecivo, ki je zelo dobro in sočno kot torta.

Biskvit: 5 jajc, 8 žlic sladkorja, 8 žlic moke, 4 žlice olja, 4 žlice hladne vode, 1/2 pecilnega praška in 2 žlici kakava v prahu.

Penasto zmksati cela jajca s sladkorjem in vodo. Postopno dodati olje, moko s pecilnim. V pol mase dodati kakav. Speči dva biskvita (en je rumen, en temen).

Krema: 7,5 dl mleka, 7,5 žlic gustina, 25 dkg sladkorja v prahu, 25 dkg margarine, 3 rebre čokolade, 1 vanili sladkor.

v 2,5 dl mleka vmešati gustin in skuhati v ostalem mleku in ohladiti. Ohlajeni masi dodati margarino zmiksano z sladkorjem v prahu. Krema razdeliš na dva dela, v en del dodaš vanili sladkor in stopljeno čokolado.

Glazura: 10 dkg čokolade, 10 dkg margarine, 1 žlica olja

Temen biskvit namažeš z belo kremo. Jaffa kekse namakaš v rum, razredčen z malo vode in lepo polagaš na belo kremo tako, da je čokoladni del na kremi. Čez kekse namažeš čokoladno kremo in pokriješ z svetlim biskvitom. Čez poliješ z čokoladno glazuro in daš v hladilnik, da se glazura strdi. Postrežeš ga lahko različno narezanega, kot torta ali kot kocke.

Po pisavi sodeč je komplicirano, ampak je enostavno in resnično dobro.

ja se mi zdi, da zna biti dobro. bom poskusila. zanima me samo to ali moraš
potem ko skuhaš gustin im mleko to mešati tudi ko se ohlaja?

lp mihaela

Ja, ko se gustin ohlaja, se ga občasno premeša. To kremo pogosto uporabljam za rolade ali torte, le, da dam 1 dcl mleka in 1 dag gustina, potem pa 100 g masla in 100 g sladkorja ( kot razmerje).

Jaz ga kaj ekstra ne mešam. Skledo postavim v mrzlo vodo in vsake toliko časa premešam, da vidim ali je ohlajeno.

Kaj misliš s tem stavkom:
Jaffa kekse namakaš v rum,…
ali moram kupiti še jafa kekse in koliko?

Hvala za razlago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close