Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jadranje po dalmaciji

Jadranje po dalmaciji

Smo družina z dvema otrokoma in me zanimajo vaše izkušnje z jadranjem po dalmaciji, kaj vam je bilo najbolj všeč, nasveti, kje ste rentali jadrnico…..

Že parkrat smo jadrali .Prvič smo vzeli v najem na Krku samo za 4 dni da bi videli kako to gre z našimi otroci. in vam povem da smo se okužli .Že nasledne leto smo najeli v Sukošanu vedno žal samo za 7 dni.Izkušnje so samo pozitivne,tako daa ne vem kaj naj napišem.Vprašajte bolj konkretno.Najlepše nam je bilo ko smo bili na jadrnici dve familije,je bolj žur za otroke in nas stare…
lp Irencca

najlepši je seveda južni jadran, štartaš lahko iz splita, trogir itd…če boste dovolj hitri se ti splača obiskat mljet, lastovo res lepa otoka ne toliko turistične vendar umirjena in zanimiva.

Irencca.
Ali vozite sami barko.Se mi zdi da bi bilo najbolje, da znaš sam voziti barko, ker če moraš imeti še skiperja, čisto eno tujo osebo, mislim, da ne bi bilo tako prijetno, ali pač. Pa še to, poleti verjetno ne piha veter toliko, da bi lahko fino jadral, predvidevam da gre bolj počasi, ali pa na motor, kot naprimer v pred in v po sezoni.

andreste, skiper je drag in verjetno ni najbolj luštno, da se vam še en gužva na ladji;).
najbolš je, če mate kakšne prijatelje ki so že jadrali, ali pa tehničnega moža, ki naj si predhodno prebere literaturo.najhujši so tisti, ki najamejo in mislijo, da je to čisto mala malica in bumf tresk (eni še štrikov ne odvežejo;). sicer ne vem, če je za najem potrebno plovno dovoljenje, mislim da ne…

glede vetra pa takole…vetra je še več kot preveč, boš že vidla, ko boste jadrali v burji;). vetra maš več kot dovolj čezcelo leto, sicer pa za jadranje nek hud veter niti ni pomemben, saj obstajajo še razna jadra za različne vetrove in pa malo poznavanja in treninga, da jih znaš maximalno izkoristiti sebi v prid.
v glavnem, naštudirajte in velik užitkov!

Mi smo šli lani za 14 dni, s skiperjem in smo objadrali veliko otokov .. Začeli smo v Biogradu (ker je pač tam bila jadrnica) pa pol do Hvara, Sčedra, Dubrovnika, Mljeta, Korčule, Pelješca, Lastovo, Visa,.. pa še polno otokov vmes (ne v tem vrstnem redu) Skratka bilo je super 😉

Nam skiper ni predstavljal nobene gužve na jadrnici, ker smo se super razumeli, pa s svojimi izkušnjami je seveda zelo dobrodošel… Z jadrnico so najboljši dopusti mi sploh ne pomislimo več, da bi šli v en apartma za 14 dni…

ojla

ko se že menite o jadranju po dalmaciji, morda vam tele zadevce pridejo prav, če si želite biti sami na barčici:)

tečaj za voditelja čolna

·izpit velja do 24 metrov dolžine
-je mednarodno priznan
·na tečaju dobite literaturo
·cena 110 evrov vključuje literaturo+ predavanja+ izpit
-izpit bo v Kopru ali Ljubljani ( rajši v KP ker je boljše ), datum izpita izveste na predavanjih
·predavanja potekajo tri dni med 16 in 20 uro na fakulteti za strojništvo
·okvirni datum predavanj je vikend v aprilu od 18.4 do 20.4 ( oziroma po dogovoru)
·predava kapetan dolge plovbe

Informacije in prijave: DAVOR: 031 223-158

To so okvirne informacije, ki sem jih izbrskala, za kaj več pa pokličite. Upam da komu te informaciej pridejo prav.

Uživajte v tem sončku in norišnici na cesti, ki jo povzročamo pešci, kolesarji, rolarji in vozniki:)
pa vsem tistim, ki boste kmalu pobegnili na morje…lepo se mejte

aba

Hvala. Sem navdušen za prijavo, a dokončno sporočim do petka. Jure

Glede najema plovil lahko povem takole. Za jadrnice in tudi ostala plovila se potrebuje izpit za voditelja čolna in izpit za radiotelefonijo. V zadnjem času so do tega kar striktni.

Res je, da je veter skoraj vedno, predvsem če poznaš malo relief obale, potem si lahko kaj hitro izbereš ruto kjer bo veter. V poletnem času piha predvsem maestral, ki nastaja zaradi termike.

Sama imam izkušnje z plovbo iz katerih koli marin, potrebno se je le nekako odlocit kateri del Dalmacije si želiš ogledat. Je pa še tako, če imaš otroke je dobro še nekoliko bolje poskrbeti za varnost pri meni je tako, da kadar vozim družine najprej preverim ali otroci že plavajo, drugače nekako kar obvezno dobijo rešilni jopič.

TUDI SAM RAZMIŠLJAM O JADRANJU, A SE ŠE NISEM ODLOČIL.

VARNOST PA MORA BITI NA PRVEM MESTU, S TEM SE

STRINJAM. SOUZA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close