JABOLČNI ZAVITEK
Hej,vem,da se vcasih zgodi,najraje ravno z listnatim testom.Potem ni vec pomoci,kot da se to pusti – oziroma jaz z zlico malo poberem,da se ne zge sladka tekocina. Pomoc? Drobtinice popijejo odvecni sok;pa saj si jih verjetno ze dala. Ce so jabolka premokra,jih vcasih prej malo potenstam in take ze izparjene polagam na testo.Sicer jaz delam skoraj vedno z doma narejenim vlecenim testom. Lep pozdrav Babi
Jaz pa na rezine naribana jabolka malo potresem s sladkorjem, pokapljam z limoninim sokom in pustim stati. Tako spustijo sok, potem pa jih še malo stisnem… seveda sok, ki ostane, popijemo :o)
Če so jabolka res sočna, izteče sok ven tudi, če testo prej ob robovih zavihamo…
Pozdrav!
Vladka
Hej! Prosim da se umirite in ne napadate drug drugega z izjavami kar tja v en dan! Enkrat smo že pisali o tem, da tu ne gre za nobeno tekmovalnost, kdo je boljši kuhar/ica, ampak si med seboj le POMAGAMO in izmenjujemo ideje! In tudi, kot smo se že vsi strinjali – svojo odvečno (negativno) energijo sproščajte drugje. Sem marsikdo pride pogledat da se sprosti, ne pa da postane še bolj živčen, ker mora prenašat prepire obiskovalcev foruma. Saj to vendar ni končni namen!
Pa brez zamere,
Zala
Jaz pa jabolka vedno malo “ožamem” (in sok popijem – tako kot Vladka) in mi nikoli ne steče sok ven (ker ga najbrž ni toliko), zavitek pa je še vedno sočen.
Drobtinic pa v nadevu na uporabljam (jaz), ker jih ne maram (mi ni všeč tisti okus drobtinic, prepojenih z jabolčnim sokom), mama pa jih, zato vedno rečem, da ne zna dobrega zavitka spečt :)).
Včasih pa jabolka močno ožamem in jih zmešam s skuto in imam tak “mešani” zavitek, ki je tudi sočen in še bolj osvežilen (za moj okus) kot jabolčni…
Hej vsem sodelujocim!
Najprej lep pozdrav Vladki dalec na jug!
Sem kar nejeverno prebrala dva zapisa o oblastniskem odnosu – kje sta ga zasledili!?
Vladka se tako razveseli vsakega pozdrava iz domovine,vsakega nasveta in ga tudi sama ima pravico zapisati po svojih izkusnjah.
Zavitek pa?
Jaz testo redno zapognem in nalozim samo na eno tretjino, nato pa skrbno zavijem tako,da ostalo testo pokapljano z maslom res lepo ovije nadev veckrat in kljub temu vcasih kar poci in sok iztece.Najveckrat res pri listnatem testu. Pa saj to ni tako hudo! Torej,kljub zavihanim robovom lahko tece,preizkuseno. Sicer se pa zaradi malo tekocine ne bomo tu usajali kot v parlamentu.
Tisto potresanje z zmletimi jedrci je res krasno. To redno naredim pri visnjevem zavitku,se tako ujema.Poprazim malo drobtinic in zraven se jedrca.
Prav lep pozdrav z obale Babi
Hvala vsem za vzpodbudo… tisto pa sem napisala iz lastnih izkušenj, saj vedno tako zavijam zavitek… pa ne bom več o tem…
Rada bi le vrnila pozdrave vsem tistim, katerim še nisem “zrasla vrh glave”!!
Lepo nedeljo!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.