Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčni narastek

jabolčni narastek

Kupila sem Pogrej in pojej jabolčni narastek in nam je bil zelo všeč, zato bi ga rada naredila tudi sama. Poskušala sem potem z iskalnikom poiskati, ali je recept na forumu kdaj že bil objavljen, pa brez uspeha.
Ima kdo recept za jabolčni narastek? Ali ga lahko naredim, potem pa po koščkih zmrznem in ko ga rabim, samo odtajam v mikrovalovki?

Helena

Kako pa izgleda? Nisem ga še videla v trgovinah in si ne znam predstavljati.
Sicer bi pa jaz delala običajno kot vsak drug narastek – s pšeničnim zdrobom in notri dala še kabolka in malo rozin, cimeta in limonine lupinice. Mogoče ne bi bilo slabo tudi z dodatkom skute.

Tudi jaz jabolcnega narastka ne poznam.

Verjetno je zraven se nekaj za vezavo ( zdrob, riz…). Ko pa delam rizev ali zdobov narastek, dodam se malo skute in na rezine narezana jabolka.
Skuto primesam jajcno rizevi ali zdrobovi masi; jabolka dam na z maslom namazano in z drobtinami potreseno dno; cez maso, nato spet plast jabolk in pokrijem z maso.

Recepti za narastke so vpisani. Narastka sicer ne zamrzujem ( rado upade), ga pa imamo za dvakrat. Pred drugo uporabo pogrejem. Mislim, da ga lahko na rezine narezanega zamrznes.

Narastki so najboljsi takoj iz pecice na mizo:))

Lep pozdrav

Narastek izgleda kot pecivo z jabolki, le da je bolj kompaktno. Zraven je sicer se nek višnjev preliv, ampak tisto se mi ne zdi nič posebnega.

Tole s skuto je dobra ideja, da bi jo dodala zraven. Smo tudi mi ljubitelji skute. Torej vzamem kar kateri koli recept za narastek? Ampak kateri narastek? Rižev že ne bo v redu. Kar tako na pamet, da dam nekaj zdroba, nekaj jajc, nekaj jabolk …, pa meni nikoli ne rata, nisem nek kuharski maher.

Helena

Če malo pobrskaš z iskalnikom, boš sigurno našla, ker vem, da sem jaz enkrat pekla nek narastek ravno s tega foruma.
Če ne najdeš, bom pa jaz napisala malo aksneje.

Ce vpises “odlocen skutin narastek” in nastavis za 3 leta nazaj, dobis Nikin recept. Mogoce bos malo priredila in namesto rozin dala jabolka.
Sem napisala link, pa mi nekaj nagaja. Lp

Najbrž bo to to 🙂

Super, Babi, sem našla. Hvala. Najprej sem sicer bila začudena, zakaj je narastek odlOčen, kaj je le takega na njem, ampak potem, ko ga iskalnik ni našel, mi je potegnilo, da mora biti odlIčen 🙂 Po moje bom najprej poskusila kar skuitinega, potem pa še jabolčnega.

Helena

Hvala. Sva ga izgleda kar hkrati iskali, sem ga sekundo pred tabo našla tudi sama. Vseeno hvala za trud.

Helena

Joj, Helena…to se zgodi takrat, ko na hitro napisem:)))

Lep vecer

mene pa zanima, ali je to tretirano kot sladica, ali kot glavna jed. In če je kot glavna jed, kaj ponuditi zraven

hvala

Mene pa zanima ali lahko ta narastek od nike33 zmešaš v multipraktiku ali je potrebno bolj na rahlo?

Hej, nisem Nika 33:)

Sladke narastke imamo za vecerjo kot samostojno jed. Zraven dober kompot, ali pa kar na vrh dam rezine ananasa in se malo tistega soka polijem.

Za kosilo je vecinoma najprej minestra, potem narastek.

Jajcka s sladkorjem zmesam vedno v multipraktiku; skute pa raje ne. Vcasih
so neljuba presenecenja, da skuta prevec zvodeni. Jo samo malo pretlacim. sneg pa rahlo na koncu umesam.

Tega Nikinega se nisem delala. Bo verjetno se Nika 33 kaj dodala:)

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close