Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jabolčni kompot

Jabolčni kompot

Spodaj ste mi natrosile kup uporabnih nasvetov pri pripravi krompirjeve solate. Se že “paca” v hladilniku, zvečer poročam o uspehu.

Kot vidite, sem sedaj pri jabolčnem kompotu. Še ena od jedi, za katere mislimo, da vse vemo, pa potem iz prebranega spoznamo, da nimamo prav.
Kako ga torej kuhate? 🙂

Jabolka narežem na koščke, malo cimeta, par klinčkov in žlica rjavega sladkorja.

Živi in pusti živeti

V hladno vodo narežem olupljena jabolka, košček limone, nageljeve žbice (klinčke), skorjo cimeta, sladkor.
Ko zavre zmanjšam temperaturo, da vre na rahlo in kuham še 5-10 minut.
Jaz v kompot vedno dodam še grozdje, češnje ali slive(ali pa vse). To imam vedno v zamrzovalni skrinji, da je kompot vedno rdeče obarvan.
Kompot ohladim, precedim v steklenice in otroci imajo ves dan svež in zdrav napitek.
Če jabolk iz kompota ne poješ jih zmečkaj v pire in dobiš čežano.

http://www.mojirecepti.com/recept/jabolcni-kompot.html

Pijača z dodatkom cimeta in sladkorja naj bi bil zdrav napitek?

seveda, s pravim cimetom in rjavim sladkorjem

pozabi, tudi rjav sladkor vsebuje sladkor

s pravim rjavim sladkorjem (trsnim) ni nič narobe-bogat je z minerali in železom

Kupi melaso namesto rjavega sladkorja. Drugače pa jaz kompota ne sladkam, le mal cimeta dam in kakšen klinček notr in je super.

Narežem jabolka, dodam suhe slive, suhe brusnice, skorjico cimeta, klinčke, nekaj olupkov limone, sladkor. To je to.

Jaz kompot skuham iz jabolk in suhih sliv, dodam malo cimeta in malo klinčkov. Nič sladkorja, ker že suhe slive zadosti sladkajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close