Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada

Sem poskusila z iskalcem, pa nisem nič našla …

Letos so mi žal jagode in breskve “ušle”, slivove in borovničeve je še dovolj na zalogi, marelične je ravno za “gušt” … Sem si pa zamislila jabolčno marmelado:)

Jo je katera že delala?

Hvala, Kate

Delala. Z rozini. Ampak točen recept sem izgubila :-(. Jabolka sem narezala na majhne koščke + sladkor + limonin sok + proti koncu kuhanja dodala oprane rozine. Tako po spominu bi rekla da je bilo na kakšno kilo in pol jabolk cca 10, 15 dag rozin, za sladkor pa kakšne dobre pol kile…. Nekako tako. Bila je dobra. Po moje bi bila tudi brez rozin.
LP
d.

Uuuu, z rozinami! Kako veš, da jih obožujem:)))) Povsod jih dajem, da me ima moj sin že čisto dovolj:)

Hvala, bom poskusila, saj je dovolj že sam namig v pravo smer!

če boš dodala rozine ti predlagam da kupiš tiste svetlejše – so tudi bolj velike od navadnih. Ne vem sicer čisto točno razlike med njimi razen v izgledu in da so meni tiste svetle bolj dobre (in dražje, to je tudi res). jabolčka pa nareži res na majhno – potem bodo ostali takšni majceni koščki, prav lepo za pogledat, pa tudi meni je fajn če pride v marmeladi sadje v koščkih.

:))) Tudi jaz kupujem tiste:)))

Hvala za nasvet. Ja, koščki morajo bit zraven, definitivno.
Ko bom naredila, sporočim. Samo ta teden sigurno ne, ker – morje vabi:)

Jst sm pa letos delala marmelado nekako takole:
za osnovo so bile sicer bezgove jagode – približno 50 %, potem sem pa dodala še 30% narezanih jabolk, 10% nektarin, 10% sliv, malce pokuhala, zmiksala, dodala sladkor in še malo pokuhala. Marmelada je odlična, nisem nič pasirala, zato vsebuje malce pikic od bezgovih jagod, pa je kljub temu OK. Marmelado lahko kuhaš iz poljubno mešanega sadja, lahko dodaš buče, suho sadje, itd., neskončno možnosti. Sama jabolčna meni ni tako včeč.

sem ravno pri marmeladah. vceraj in prejsnji teden sem delala marelicno in slivovo. za danes pa mi je “ostalo” se malo sliv,maaalo marelic in nekaj breskev …bo mesana.
jabolcno sem delala z in brez rozin. priblizno tako kot sonce. dala sem navadne rozine. naslednjic bom pa rumene-sigurno je potem boljse. jabolka se cakam:) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close