Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice J. Amerika – denar

J. Amerika – denar

Ojla.

Kaj je bolje vzet v Peru in Bolivijo, dolarje ali eure. A je sploh važno?
Pa kako je z menjavami travel čekov. Je dosti menjalnic ali bank, da ni treba ravno ne vem kam skakati če se jih želi vnovčit?
A je tudi dosti ATM mašin za dvigovanje na kartice?
Hvala za informacije.

Andrej

jes sm mel pol v čekih pol v $.na konc sm vse čeke zamenju v cuscu in potval naprej s kešem.bolivija sploh težko najdeš za menjat.ATM pa tut rajš pozab.

Jaz sem imela v Peruju probleme z menjavo bankovcev 100$ z oznako CB… Teh mi zaboga niso hoteli nikjer zamenjati, ker so dobili ogromno ponarejenega denarja s temi oznakami…

Predlagam ti,da vzameš drobiž do 100$, ki pa seveda NE SME biti potrgan ali poliman,ker ti ga ne bodo vzeli…

Evre menjajo prav tako kot dolarje, čeprav jih par let nazaj še niso…Seveda pa menjaj v velikih mestih, da ne boš ob poti iskal “menjalnice”… Je ne boš dobil…:)

V Boliviji so lani menjali ceke slabše kot dolarje in to skupaj z provizijo 5-10 % manj si dobil…evro je bil ugoden in enostaven za menjavo..

Men osebno niso bili potovalni ceki v redu. Ce jih ze imas, je fajn, da so po 100. saj ti vsaka banka vzame ful provizije. Vendar sem v Boliviji nasla ful dobro menjavo za ceke. V glavnem mestu, LA PAZ, so mi v eni banki, vzeli le 1%. Tako, da sem tam zamenjala vse ceke.

Paziti moras, ker so v Peruju denar ponarejen-ne vsi seveda. Ce je bankovec v redu, pogledas tako, da ga das proti svetlobi in če se ti pojavi obris obraza, pol je baje cool.

NA samem prehodu med Perujem in Bolivijo, pazi. Lahko bodo zahtevali kak kes. Ne jim dat!! Nic jim nisi dolzan.

Ce ti za Machupichu nic ne pomeni 4 dnevna tura, pol se ti kar splaca, ce gres sam. Vstopnina ni tako velika, kot ti bodo v agenciji rekli. Tam namrec ful nabijejo. Se ti pa splaca imeti tisti kartico -isc-al kako je ze.

Lepo potovanje!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close