Izzivanje na cesti
SAJ PRI NAS ŽE DOLGO VLADA CESTNA ANARHIJA. PA NE SAMO ZARADI POLICIJE, PREDVSEM ZARADI KULTURE IN DUŠEVNEGA STANJA (NERVOZA) VOZNIKOV.
ČE HODIŠ NAPR. PO LONDONSKIH ULICAH ALI SE VOZIŠ PO TAMKAJŠNJIH PROMETNICAH SE TI ZDI, DA ŠOFIRAJO NEZEMLJANI. ZELO UREJEN IN UMIRJEN PROMET. TAM CELO VEDO ZAKAJ SO TISTE DEBELE ČRTE NA CESTI, KI JIM PRAVIJO PREHOD ZA PEŠCE. 🙂 PA NI NIČ KAJ DOSTI POLICIJE.
Verjetno imajo nekajkrat strožje kazni kot pri nas,oziroma ostrejši zakon in ne delajo prekrškov in so disciplinirani in kulturni vozniki.No baje ,da bo z novim letom tudi pri nas nekoliko strožji zakon.Premalo.Primer:Če bi bila kazen za neprivezanost 30.000 ali 40.000 sit bi se po moje kar vsi privezovali.
ALMA: NEKDO,KI NI PRIVEZAN, PA TEBE RES BOLJ MALO OGROŽA. KAZNI ZA NEPRIVEZANOST, SO LE EN NAČIN ZA POLNJENJE DRŽAVNE BLAGAJNE. SAJ JE RES, DA JE V VEČINI PRIMEROV PAS KORISTEN, VELIKOKRAT PA TUDI NE. ZAKAJ NEBI MOGEL SAM ODLOČAT O SVOJI USODI?! MOJEGA OČETA JE LETA 83 ZADEL TOVORNI VLAK. ČE BI BIL PRIPET, GA SIGURNO NE BI BILO VEČ, KER JE VLAG FIČEKA POD SEBOJ ČIST ZMEČKAL. OČETA PA JE OB TRKU VRGLO IZ AVTOMOBILA IN JE UTRPEL LE LAŽJE POŠKODBE.
KAKO PA NAJ POLICAJ VE, KAJ TE ČAKA ZA OVINKOM,DA TE IMA PRAVICO KAZNOVATI, KER NISI PRIPET.
PRAV JE, DENARNE KAZNI MORAJO BITI IN TO ČIM VIŠJE, VENDAR ZA PREKRŠKE S KATERIMI SMO DEJANSKO OGROŽALI PROMETNO VARNOST , NE PA ZATO,KER JE PAČ TREBA NEKAJ PRISPEVAT V PRORAČUN.
kurec 24… vem da imamo nesramne kazni, no pa tudi nekatere policaje in voznike… tvoje razmišljanje mi je všeč- o teh kaznih,…
Mogoče malo težko izvedljivo, vsekakor pa bolj koristno, kot, da jih filamo z denarjem. Jaz sem jim dal po obrokih že za soliden avto. No ne jaz osebno, ker je moja narava dela zahtevala včasih hitro dostavo mi je kazni za radarje plačevala firma. Težave sem imel edino v tujini, kjer sem se moral borit,da nisem šel sedet.
Denarne kazni lahko bistveno zmanjšajo število prometnih nesreč.Zakaj ,ker se bo vsak voznik zavedal,če bo delal prekrške in ga ustavi policaj plačal denarno kazen in bo nslednjič bolj previden in bo upošteval prometne predpise.Privezanost s pasom sem navedel le kot primer.Če ne veš so največji vzroki za prometne nesreče: prehitra vožnja,alkoholiziranost voznikov,izsiljevanje…In ravno za take prekrške je treba povišati kazni in počasi se bodo kršitelji zavedli,da je bolje pripeljati na cilj kako minuto kasneje kot pa prehitro voziti in spravljati v nevarnost sebe in druge.Torej višje kazni za prekrškarje.
Ja, saj zdaj mi ni več potrebno mam že par let stacionarno službo in lepo umirjeno življenje, nikamor se mi ne mudi in sem tudi za volanom sproščen. Prej pa mi je bilo vozilo dom in ko si nonstop na cesti in imaš zelo omejen čas,in pri vožnji po omejitvah nikakor ne prispeš pravočasno na cilj, pač stisneš. Saj mojega dela zdaj nihče drug ne opravlja, ker so si zrihtali avijonček, verjamem pa, da je še veliko ljudi prisiljenih hitro vozit. Ja,vem, saj mu ni treba, lahko si najde, drugo službo, ampak bo pač kdo drug.
Drugače pa…alf, prav imaš in se strinjam s teboj.
Še moje skromno mnenje:
Denarne kazni so bedarija. Rezultat denarne kazni je ničen. Vse kar je, te razp… do konca in greš naprej in voziš tako, kot vedno. Ponavadi si itak kaznovan za kakšno bedarijo (10 preveč…)
Res je, da je na naših cestah veliko prepotentnežev. Vendar denarna kazen takemu, ki se v avtu visokega razreda vozi 200 po AC, izsiljuje in ne ve, da ima žmigovce in zavore, ne pomeni nič! Kaj pa je za njega 40 čukov?? Poleg tega takih itah nihče ne kaznuje… Na AC naredim vsak dan 140 km, pa sem samo enkrat videla, kako je policist v civilu lovil enga audija – in ga tudi uspel ustaviti! Pa odvzem vozniške… A berete časopise? … povzročil nesrečo, vozil brez izpita… povzročil že 4. nesrečo s smrtnim izzidom, brez izpita in vinjen….. HALO! Dragi moji, mentaliteta je problem. Ljudem je treba privzgojit kulturo vožnje. Tisti, ki delamo veliko kilometrov, vemo kaj je to. Če ti prevoziš vsak dan toliko kilometrov umiriš vožnojo.
Glede hitrosti. Če bi jaz vozila strogo po omejitvah – kam pa pridem. Nisem norec, to pa tudi ne. Priznajmo, da so marsikje neprimerne omejitve. Rada imam hitro in enakomerno vožnjo. Pa kulturo na cesti. Zame so enako prepotentni tisti, ki skočijo pred tabo (ki voziš 150-160) in majo na števcu 110. So enako nevarni, kot tisti, ki prigonijo 200. Pa še to – se mi zdi, da moraš doživet kakšno nesrečo (bognedaj hudo), da lahko razumeš, kaj se lahko zgodi. Potem res drugače gledaš na avto, vožnjo, druge na cesti. Sama sem že zletela s ceste in uničla avto. Hvala bogu meni nič. Sem pa rabla eno tako lekcijo…. Saj veste – neprilagojena hitrost.
Kar se tiče motoristov. Sama sicer nisem motoristka, ampak se strinjam z extrim. Avtomobilisti ne znajo opazovat prometa okoli sebe. So tudi norci na motorju, nič ne rečem. Toda, če ti spremljaš promet, namesto da sanjaš za volanom, vrtaš po nosu in gledaš če maš kakšen mozolj na čelu (tudi take smo že vidl), ni problema. Poznam veliko motoristov in mogoče tudi to pomaga, da drugače gledam na njihvo vožnjo, jo razumem in pravilno odreagiram.
Vsi smo udeleženci v prometu – tako atomobilisti, kot kamioni, kolesarji, pešci, motoristi, … ali pa traktoristi. Malo strpnosti je treba pokazat, pa je. Ne pa takoj začet klet in blendat, če hoče kamion prehitevat in vozi 80 po prehitevalnem pasu. Je treba razumet, da več kot tolk ne more! Saj razumete, kaj mislim…
Hm, ravno tak problem… v nedeljo ob sedmih zjutraj, nikjer nikogar razen Ksihta in taplavih. Pet jurjev s popustom za 15 km/h preveč. Grem stavit, da je plačal vsak, ki je takrat peljal mimo. Popoldne, oziroma proti večeru, na istem mestu – gužva, prometna nesreča s smrtnim izidom. Ne prva na tem kraju. Plavih seveda ni bilo. Pa najbrž bolje kot jaz vedo, kdaj je kriza na cesti. Samo, kaj ko v gužvi ni kaj kasirat… V petih urah bi jih najbrž samo ene par ujeli na radar. Hm, mogoče ravno tistega, ki je zakrivil nesrečo? :((((
Miš Maš po avtocesti se pravilno vozi 130 km in ne 160.Ko te bo policist ujel na radar se nikar ne pritožuj čez visoke kazni(so še zmeraj bistveno premajhne) in policaje.Po navadi vozimo počasneje po kakšni prometni nesreči ali ko nas denarna kazen spametuje ali pa kazenske točke oziroma izguba vozniške…Pamet in strpnost za volanom.
DANES JE MALO MANJKALO, PA BI BILA SPET NA TLEH, ZARAD ENGA NEUMNEGA IDIJOTA Z NEKIM AVDIJEM (STAR PO MOJEM TOLK, DA BI MU MOGLI ŽE PREPOVEDAT VOZIT…), KI MI JE IZSILIL PREDNOST, NA MOTORJU PA NI TK ENOSTAVNO ZABREMZAT, KER TI ZABLOKIRA KOLO, ČE PREVEČ NA HITRO… ZAČEN PLESAT SEM IN TJA..ENI SE RES OBNAŠAJO, KOT DA SMO ZRAK, RES… NAJBOLJ MI PA GRE NA ŽIVCE, KER ENI PRAVIJO, DA SO SAM MOTORISTI KRIVI. PO MOJEM RAVNO TAKI POL NESREČE POVZROČAJO.
Forum je zaprt za komentiranje.