Izzivanje na cesti
A se vam kdaj zgodi, da bi kdo rad z vami drikal po cesti? Meni se to redno dogaja. Kdo bo hitreje speljal pri semaforju, pa kdo se bo hitreje prebil skozi gnečo na ljubljanskih dvopasovnicah…
Zadnjič je nekdo skoraj zdrl svoj avto, da bi bil hitrejši od enega do drugega semaforja. Sem mu pustila veselje 🙂 Pri semaforju sva se spet vštric srečala, pa je bil res ponosen na svojo zmago.
Men se še ni zgodil, da bi kdo hotel z mano dirkat.
So pa ti motoristi čist odtrgan.
Če bi bilo po moje, bi morali že zdavnaj sprejeti zakon, s katerim bi prepovedali motoristom na ceste.
Mavrični vitez to pa ni res. Kaj pa vozniki avtomobilov? Kdo pozabi gledati v ogledala in dati smerokaz? Zapeljati na cesto ne da bi se prepričal, če imaš res prednost. Jaz bi zaradi takšnih oseb, že lahko imela večkrat nesrečo. Samo pri vožnji moraš biti zbran in ne pa se gledati v vzratno ogledalo, ki ni namenjeno temu, da se ti not vidiš, ampak da vidiš vozni pas.
Se sprašujem kdo ogroža življenje. Res je da se najde kakšen motorist, ki mu gre samo divjanje po glavi, ampak ne moreš po enem soditi vseh, ker poznam dosti takšnih, ki so previdni, pa čeprav bolj hitro vozijo.
Tudi vozniki avtomobilov so nekateri takšni, ampak jaz do zdaj še nisem srečal motorista, ki bi normalno vozil po cesti, vsi so bili eni neuravnovešeni divjaki.
Žal je tako.
Že to dosti pove, da če bolj hitro vozijo nikakor niso previdni.
Če je omejitev 70 pomeni, da se vozi 70 in ne 170.
Mavricni dej ne seri…. Kolikokrat se mi je ze zgodilo, da mi je kak v avtu iysilil prenost, ker po njihovem so zgleda motoristi luft… Poleg tega, da se mi zdi, da tud sam nisi vzoren voznik, ker a ves, ce vozis pocasi in nezanesljivo in stalno neki muckas, je stokrat slabse kot pa peljat npr 100 km/h ce je omejitev 90… Kar se mi pa glede na tvoje poste zdi, da pol tud vozit ne znas… Pa nimam nc proti tebi, sam se mi zdi, da je sposobnost za voznjo v veliki emri odvisna od karakterja in bi po mojem mogl delat tud psiholoske teste (ker eni mlajsi si pa mislijo da obvladajo vse…)
Višje kazni-manj nesreč.Na en način je treba zmanjšati število nesreč in cestne divjake disciplinirati.Cestni divjaki pojdite na travmatološki oddelek kliničnega centra in si poglejte poškodovane prometne udeležence,velikokrat nedolžne in si zamislite,da o številu invalidov in mrtvih ne govorimo.Prekrškarji zamislite se malo,da s svojim početjem ogrožate življenja drugih in sebe!
Dajte pomislite malo: če bi bilo 99% motoristov in tudi 99% avtomobilistov
nevarnih na cesti, ne bi preživelo niti tistih “pametnih” 10% procenot enih in drugih. Ne take neumnosti pisat!
Je nekaj nevarnih motoristov in več nevarnim avtomobilistov in še to samo zato, ker je tako in tako več avtomobilov na cesti kot motorjev.
Je pa živa neumnost posploševat.
Pozdravljam akcijo Hitrost ubija (tudi od semaforja do semaforja), kjer na jumbo plakatih kažejo slike nesreč. Te zmrazi in avtomatično malce “zabremzaš”.
lep dan!
No nej se vam pridružim…
Niso nevarni samo motoristi tudi avtomobilisti. Danes so časi ko je potrebno pokazati kdo je glavni, kdo ima dober avto.. Sama sem to doživela osebno danes. Je tip hotu biti frajer pa mu je skoraj uspelo. Končalo se je s tem da sem zapeljala na pločnik. Se mu je mudilo v službo in ker ni našel drugačne rešitve je mene želel izriniti s ceste.
Upam, da je to storil zadnjič. Ker nikoli ne veš kako se konča. Mislim, da je cena frajerstva previsoka.
Zato pamet v roke ko ste na cesti. Ogrožate ljudi okoli sebe. No to je tistim, ki to počnejo verjetno vseeno. Ampak ne pomisli, da ogroža tudi SEBE.
ČE SE ŽE GOVORI O MOTORISTIH IN PROCENTIH BI REKEL, DA VSI (100%) MOTORISTI OGROŽAJO SEBE, KAKŠNIH 10% MOTORISTOV PA ŠE DRUGE.
SICER PA, PRIMITIVCI, KI BI RADI Z DIRKANJEM PO CESTI POTEŠILI SVOJ EGO BODO (ŽAL) VEDNO OBSTAJALI. IN ŽAL TUDI MENE VČASIH PRIME.
SICER Z NIKOMER NE TEKMUJEM IN NE GREM V EKSTREME, PA VENDAR….
VEM JA NI TO DOBRO. SEM MISLIL, DA ME BO MINILO, KO SEM PAR LET SKORAJ ŽIVEL NA CESTI. -S KOMBIJEM SEM VOZIL ŠPEDICIJO- NO LIMIT. SICER SAMO PO EVROPI, PA VENDAR SE JE NABRAL DOBER MILION KILOMETROV. NA SREČO BREZ NESREČE. VIDEL PA SEM MARSIKAJ. NA ENO NESREČO SEM NALETEL, KO SO ŠE KRIČALI (NAJHUJŠI ZVOK, KAR SEM GA SLIŠAL)- DVA KRIČEČA STA ČEZ NEKAJ MINUT TUDI UMRLA. POTEM EN ČAS SIGURNO LEPO VOZIŠ. ČEZ ČAS PA POZABIŠ IN TE SPET PRIME. PA NEBI SMELO. MOGLI BI V VSAKI REGIJI NAREDITI KAKŠNO PISTO, KAMOR BI SE LAHKO ŠLI NAVADNI SMRTNIKI ZDIVJAT IN SPROBAT SVOJE KONJIČKE, NA CESTAH PA BI SE DRŽALI PREDPISOV- NO, DA VSAJ NEBI PREKORAČEVALI OMEJITEV HITROSTI ZA VEČ KOT 40%.
L.P. VSEM, PA PO PAMETI!
Naj vam povem, da sem posredovala naprej (113) pa je takrat posredoval še nekdo ki je vse skupaj videl. So policaji rekli da bodo stvar preverili in ravno pred nekaj minutami sem dobila informacijo. Tip je frajer. Ne morejo mu nič- Kljub dvema prijavama in vsemu ostalemu. Mogoče predlog za sodnika. To je vse.
Ampak kaj mu to pomaga…. Nič… On bo svoje plačal in nadaljeval turnejo…
Mislim, da bo veliko več ljudi umrlo na cesti kot pa od starosti…
Beda
PRI NAŠIH ZAKONIH MU NE MORAŠ NIČ. SPLOH PA NE S KAKŠNO PRIJAVO. K VEČJEMU LAHKO DOBI KAKŠEN USTNI OPOMIN. TUDI ČE BI GA SNEMALA S PRIVATNO KAMERO, TI NEBI POMAGALO. POSNET MORA BITI Z URADNO KAMERO KI JE NAMENJENA ZA SNEMANJE POVZROČITELJE PROMETNIH PREKRŠKOV. ZAENKRAT, JE NAŠ ZAKON ZELO ZAŠČITNIŠKI DO TISTIH KI DEJANSKO OGROŽAJO NAŠA ŽIVLJENJA.
HITRO PA SI BODO NAŠLI TEBE, KO BOŠ ZA 5 KM PREKORAČILA HITROST, ALI PA NE BOŠ PRIPETA… 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.