Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izvršba na trr..nlb… dvig denarja

izvršba na trr..nlb… dvig denarja

V petek so mi “dali” izvršbo na trr… zaradi dolga banki, ki je bil sprva 300 evrov, sedaj se je povišal na 400… do tega je prišlo zaradi izgube službe, nisem mogla vrniti denarja- karanta (2 obroka- kot sem rekla- znesek 300 evrov)… sem prejemnica socialne pomoči, preživnine za otroka in otroškega dodatka… ali lahko sploh kak denar dvignem sedaj ali sem ta mesec povsem brez… Hvala za pomoč

lahk dvigneš, sam morš to na banki dvigat, ne morš iz bankomata, pa svetujem ti, da dvigneš ves keš k ga dobiš torej celotno socialno,OD itn. ker če pustiš tud sam evro gor, ti bodo drug mesec to knižl kt privarčevana sredstva za pokrivanje minusa.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Mislim, da ti po zakonu ne smejo odtrgati vsega oz. ne vem, kako je pri socialni pomoči. Mogoče bi šla na banko, pa bi se nekako dogovorila, da vrneš po obrokih. Upam, da se ti bo izšlo, da bo zate dobro.

Na katerikoli nlb? Ker sedaj živim v Lj. Račun imam pa odprt pri banki v MS, ker od tam prihajam drugače in sem tam takrat odprla račun.

Zdaj, ne morem se več dogovorit, da bi vračala po obrokih. Mislila sem vse naenkrat vrniti, ko dobim službo, upam, da čimprej.

najboljš, da jih pokličeš, pa vprašaš če to lahk dvigneš na katerikoli nlb.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Nekaj dni nazaj je bila tema o tem..
Povem še 1x-kar imaš nakazano socialne pomoči,otroških doklad,(preživnine nisem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ampak mislim da ravno tako) lahko dvigneš v celoti in po zakonu!Tega ti ne morejo preprečit in dvigneš lahko vse-razen kar moraš imeti za vodenje računa!Dvigneš na banki,ker imaš kartico verjetno blokirano?Povej da imaš otroka za preživljat in predvidevam da si ločena če prejemaš preživnino!Če dobiš plačo,regres,dohodnino oz.kakeršen koli drug denar od katerega paluješ davek lahko dvigneš 562 E-kar je več od tega zneska imajo pravico zasežti!

Zdaj sem brala, da če ima to sodno izvršbo banka (ker njim dolgujem denar), mi lahko vzamejo ves denar?!? Če bi bila pa izvršba od koga drugega (ne vem, recimo katerega drugega podjetja), mi pa ne bi mogli?! Je to res ali ne torej?
Ja, kartica je bila izdana v MS; a bi lahko kako pooblastila mojo mamo, da mi dvigne denar potem na moji matični banki- če se bo dalo-?! Da ravno ne lazim gor, ker mi je trenutno to kar strošek…

Aja, ne vem, če imam blokirano kartico?! Vedela sem, da je šlo tole na sodišče, ampak potem se je kao izvršba zavrnila, ker ni sredstev na računu oziroma nimam prejemkov (očitno socialni ne štejejo). Prej sem se pa prijavila v Klik, da pogledam, če je že preživnina in vidim tole… Me je skoraj kap. Piše mi, da sem pač 401 evro čez razpoložljivo stanje.

Vem če gre izvržba preko sodišča da imaš blokirano kartico,tebi so pa izvržbo zavrnili-hm v tem primeru pa ne vem.V tem primeru ti pa tudi jaz svetujem da pokličeš na banko in vprašaš.Mamo boš verjetno lahko pooblastila ti pa svetujem da nabanki poveš v kakšni situaciji si da si pač prejemnica socialne pomoči… in povej da preživljaš otroka!Sigurno bodo razumeli,ponudi jim pa da mesecno recimo pustiš gor 15 ali 20 E za poplačilo dolga.
Pa lep vikend

Verjetno, da ne bom mogla dvigovat z računa, edino “strah” me je, da se mi ne bo morda s socialno pomočjo in preživnino ravno pokril ta dolg in ne bom mogla nič dvignit. Moram še plačat vsaj najemnino, pa da mi malo ostane za hrano…
Ne vem, zakaj sem vseeno dobila izvršbo glede na to, da je takrat pisalo, da se zavrne. Ker vem, da pri prijatelju, se je tudi izvršba zavrnila v času brezposelnosti, so mu pa potem takoj trgali od plače, ko se je zaposlil.
Bom klicala v ponedeljek.
Hvala Urša81, lep vikend tudi tebi

Prvič slišim, da se izvršba zavrne, če si brezposeln? Kako to misliš, a lahko kaj več poveš?
Jaz sem bila brez dela in sem dobila izvršbo. Niso mi je zavrnili, ampak le vzeti mi niso morali nič. Obresti pa so veselo naraščale. Ko sem dobila zaposlitev pa je šlo po obrokih, oziroma koliko je bilo viška od minimalne plače.

Ja, saj meni bodo tudi obresti naraščale itd. in bom seveda morala vrniti! Samo ustavil se je postopek, ker so ugotovili, da nimam prihodkov oziroma so vsi iz nevemkaterega člena… To sem hotela s tem povedati!

Postopek se ne ustavi, ampak banka sporoči sodišču, da ni prejemkov na banki. Če v treh mesecih ne prejmeš nobenega nakazila. Potem lahko upnik zahteva, da ti delajo rubež na domu…
Sodni postopki se zaradi brezposelnosti ne ustavijo….(morda se je ustavila le izvršba na trr).

To sem mislila, ja. Pač zaenkrat je bilo ugotovljeno, da mi nimajo od kod jemat/vzet. Samo jaz sem to na hitrco napisala pač, ker mi zaenkrat ni ne vem kako pomembno… Vem, da moram vrnit, in tudi vem, da bom še letos.

Ejla, glede na to, da si bila v podobni situaciji… Si lahko dvignila denar na katerikoli poslovalnici ali samo na matični- tam, kjer imaš odprt račun?

NLB ti pobere vse z računa, če si jim dolžna.
Poznam primer, ko ženski niso pustili niti evra od plače, pa jih sploh ni zanimalo, kako bo živela čez mesec.

Samo na matični.

To sem velikokrat slišala tudi jaz, a se ne spomnim za katero(katere) banke je šlo. Pri plači se baje tega velikokrat poslužijo in mislim, da je vse odvisno kaj je predmet izvršbe, druge razlage nimam.

Za avtorico. Čimprej pokliči, oziroma pojdi na banko in se dogovori o plačilu. Škoda, da nisi tega storila že prej. Ne glede na to, da imaš že sodno izvršbo se lahko (v večini primerov se da) dogovoriš glede na situacijo, da plačuješ po obrokih. Le pojdi, čimprej.

Sem že po obrokih vračala dolg zadnje leto, ostalo mi je še cca. 300 evrov… Ko nisem zadnje tri mesece nič plačala (ker sem se morala preseliti, mi žal ni zneslo), mi je šlo v tožbo.
Joj, ne vem, no, če lahko povsem vzamejo tudi socialne transferje?! Za plačo vem, da lahko, ja, pa čeprav bi zakonsko morala ostati minimalna… Eh, ne vem. Bom najprej klicala v ponedeljek, da vidim…

socialne pa to ti ne smejo jemat, od plače ti lahk pobirajo, od socialne OD ti ne smejo vzet niti centa

Samo če si itak v nedovoljenem stanju (ne glede na izvršbo), ne moreš dvigniti ničesar, dokler ne bodo prililivi in boš spet imela pozitivno stanje – to je potem to, da “banka vse pobere”. Pač moraš prilesti do pozitivnega stanja.
Po mojem je edina rešitev, da pokličeš v matično banko in ti bodo tam povedali, ali se greš lahko pogovorit tudi kam v LJ.

Ne vem, če še slediš temi, pa vseeno. Zaprosi za enkratno pomoč na CSD, recimo za nakup šolskih potrebščin (če so otroci v šoli). CSD lahko odobri enkraten znesek za pomoč pri nakupu česa nujnega (tudi gosp. aparata). Če ti to kaj pomaga …

Ja, saj tudi jaz mislim, da mi bodo enostavno jemali vse prilive, dokler pač ne pridem na dovoljeno stanje… Danes sem klicala matično banko, samo tiste, ki ima to čez, ni bilo, moram spet jutri poklicati…
Metulka- misliš, da bi mi odobrili izredno socialno pomoč? Eno za nakup šolskih potrebščin sem dobila v začetku lanskega septembra… Jah, gospodinjskega aparata ali kaj podobnega ne rabim, kurjave tudi ne… Rabim pa recimo pomoč sedaj pri najemnini ali pa- to si lahko sposodim- preprosto za hrano, za plačilo šolske malice (katere nimam subvencionirane), pa junija naj bi šli na nek tabor s šolo, pa zdaj ne bom mogla nikakor plačati zadnjih dveh obrokov… 🙁

kaj pa če imam jaz račun odprt na NLB, dolžna pa sem SKB za kredite in če slučajno pride izvršba na TRR pri NLB – potem lahko dvigujem 562 EUR?

Izplačati ti morajo 562 € ne glede komu si dolžna tut če si baki kjer imaš račun odprt ti morajo izplačati minimalni dohodek po zakonu, ampak samo od plače, otroških dodatkov in razne sociale, regres, božičnice pa ostanejo oz. zasežejo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close