Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izvršba – kaj zdaj??

Izvršba – kaj zdaj??

Ali mi lahko poveste nekaj? Ko banka izvrši sklep o izvršbi in denar pride na račun upnika, ali mora upnik to kam javiti? Da je dobil poplačano? Mora javiti sodišču?

Izvršba je bila vložena elektronsko.

Tnx

upnik mora delati delno utesnitev predloga za izvršbo na sodišče, če pa je vse plačano pa mora narediti ustavitev postopka na sodišče.

Hvala, tinka-marinka.

Ja, za utesnitev velja v primeru, če dolžnik plačuje delno še pred pravnomočnostjo sklepa. Mene pa zanima po pravnomočnosti sklepa in po realizaciji sklepa, torej moram poslati sodišču ustavitev. Ali kar napišem dopis, ali je predpisan kakšen obrazec?

Evo, sem našla sama odgovor: banka pošlje obvestilo sodišču, da je realizirala sklep. Sodišče pozove upnika, če se strinja, da se postopek ustavi. Če upnik ne odgovori na ta poziv, ali če odgovori, da se strinja in je vse poplačano, sodišče postopek ustavi.

Jaz sem pa vložila elektronsko predlog za izvršbo pred dobrim mesecem, dobila sklep, sedaj pa me zanima, ali lahko npr. vidim, katera sem v čakalni vrsti, da dobim plačano. Hvala za odg.

Pokliči na banko, ki je navedena v sklepu, in vprašaj, povej jim opravilno številko, in ti bodo povedali.

Najprej preveri na COVL-ju če je sklep že pravnomočen, ker če se dolžnik v tej fazi pritoži to kar traja, pa še obvesti te noben nič. Šele potem je za klicat banke itd…

Najprej preveri na COVL-ju če je sklep že pravnomočen, ker če se dolžnik v tej fazi pritoži to kar traja, pa še obvesti te noben nič. Šele potem je za klicat banke itd…[/quote]

Ko sem jaz vložila e-izvršbo, se je dolžnik pritožil in sodišče me je o tem takoj obvestilo. Mislim, da sem naslednji dan dobila pošto.

Namreč pri meni je šlo obratno pot: dolžnik ni plačal računa več mesecev, ko sem vložila e-izvršbo, je pa takoj plačal račun (zgleda, da po pozivu sodišča) in nato dal ugovor, češ da je poplačal dolg. Zato me je sodišče tudi obvestilo. Jaz sem pa sodišču nazaj napisala dopis, da so res nakazali (dan prej), ampak le znesek na računu, po novem so pa bili dolžni se strošek e-izvršbe in obresti. Pa bi tudi to pustila, pa se mi je neumno zdelo, da se bodo norca delali. Zato sem sodišču v dopisu zapisala: ja, znesek je plačan, ampak obresti in drugi stroški pa ne. Potem se dolgo ni nič zgodilo, mislim pa, da čez kak mesec sem pa dobila od sodišča dopis, da je postopek ustavljen ali nekaj takega. Sem mislila, ok, pač ugovor ni zalegel, ni večje škode. Sem preverila še TRR in so bile nakazane obresti z vsemi stroški.

Poudariti želim, da te o ugovoru obvestijo, pravzaprav te obvestijo o vseh dogajanjih, ki se zgodijo, dokler nimaš vsega poplačanega – kar je bilo seveda zahtevano v e-izvršbi.

hja klinc ni vedno tako, saj pri nas ne, je pa res da masovno tožimo ljudi. V 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je tako kot si napisala, drugače pa zakon ZIZ navaja, da je treba umakniti izvršbo takoj. Torej ne čakaš bančnega obvestila oz. sodišča. Ker kaj se dogaja, ljudje imajo pri večih bankah odprte račune in če je izvršba na denarna sredstva sodišče pošlje sklep o izvršbi na vse banke in vse banke izvršujejo…mi če hitro ne umikamo imamo težave s preplačili in vračanjem denarja, ter posledično slabo voljo dolžnikov ( kar je razumljivo). Aja pa težave so lahko če dolćniku dvakrat rubijo iz TRR ima dvojne bančne stroške…potem pa sledi kreganje kdo jih je dolžen plačati, če so oni izvršbo poravnali že 14 dni nazaj.
Tako da ti svetujem, če je tvoj dolžnik plačal vse naredi umik postopka na sodišče jaz ti pa lahko po melju pošljem obrazec.
Tole sem ful hitro napisala ker se mi mudi delat, upam da kaj razumeš :)))….praši če še kaj rabiš…ajd čauu

Najprej preveri na COVL-ju če je sklep že pravnomočen, ker če se dolžnik v tej fazi pritoži to kar traja, pa še obvesti te noben nič. Šele potem je za klicat banke itd…[/quote]

Ko sem jaz vložila e-izvršbo, se je dolžnik pritožil in sodišče me je o tem takoj obvestilo. Mislim, da sem naslednji dan dobila pošto.

Namreč pri meni je šlo obratno pot: dolžnik ni plačal računa več mesecev, ko sem vložila e-izvršbo, je pa takoj plačal račun (zgleda, da po pozivu sodišča) in nato dal ugovor, češ da je poplačal dolg. Zato me je sodišče tudi obvestilo. Jaz sem pa sodišču nazaj napisala dopis, da so res nakazali (dan prej), ampak le znesek na računu, po novem so pa bili dolžni se strošek e-izvršbe in obresti. Pa bi tudi to pustila, pa se mi je neumno zdelo, da se bodo norca delali. Zato sem sodišču v dopisu zapisala: ja, znesek je plačan, ampak obresti in drugi stroški pa ne. Potem se dolgo ni nič zgodilo, mislim pa, da čez kak mesec sem pa dobila od sodišča dopis, da je postopek ustavljen ali nekaj takega. Sem mislila, ok, pač ugovor ni zalegel, ni večje škode. Sem preverila še TRR in so bile nakazane obresti z vsemi stroški.

Poudariti želim, da te o ugovoru obvestijo, pravzaprav te obvestijo o vseh dogajanjih, ki se zgodijo, dokler nimaš vsega poplačanega – kar je bilo seveda zahtevano v e-izvršbi.[/quote]
Žal imam jaz drugačne izkušnje in to večkrat, ne samo pri enem primeru.
Morda bo moja izkušnja v pomoč avtorici posta, to je bil tudi moj namen.

Hvala vsem za odgovore.

Tinka-marinka, ja, prosim te za pomoč:) Prosim, pošlji mi obrazec za umik na:

kapeldiana@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close