izvršba in izvršitelji
Jernej,
hvala za razlago! Nimam se namena izognit plačilu dolga. Tudi ta zastaranja čez 10let! Uh, upam da ne bom imela toliko časa ta dolg nad glavo, ker se mi bo zmešalo! Samo da ustavim tega izvršitelja, da mi ne bo odnesel omar!
Ker vidim, da se spoznaš, bom postavila še nekaj vprašanj.
V ponedeljek bom zaprosila za brezplačno pravno pomoč. Koliko časa se čaka na odobritev? Koliko je cenzus za odobritev BPP, minimalni dohodek 168€ ali minimalna plača 520€? To nisem razumela. Če je plača, potem sem “in”, če je pa dohodek, sem “out”. Dobim okoli 300€ na mesec.
Znesek dolga z vsemi raznoraznimi stroški je 8.000€. Lahko spodbijam te stroške?
V osebni stečaj ne bi rada šla, a razmišljam o tem. Ne vidim druge poti, če se mi ne uspe z banko karkoli dogovoriti.
Kako naj se z banko dogovorim, da počaka in mi ne pošilja izterjevalce?
Nimam nobenega premoženja razen pohištva. Živim v socialnem stanovanju, avto sem prodala, da sem lahko plačevala stroške stanovanja. Kako naj se izognem temu, da mi izterjevalec odnese pohištvo? Pohištvo je staro 10 let ali več, ni vrednejših stvari razen TV in računalnika, ki skupaj nista vredna 200€. Mislim, da če bi prodali vso pohištvo z mojimi oblačili vred, ne bi dobili 1000€. Kaj od pohištva mi lahko vzamejo in kaj ne? Brala sem zakon, nisem dobro razumela. Štedilnik, hladilnik in postelje ne smejo vzeti,. Kaj pa pralni stroj star 5 let? Garderobne omare? Grozil mi je, da bo odnesel pol 15 let stare kuhinje. Je to možno? Kaj bo s tremi kuhinjskimi omaricami?
Mi lahko svetujete kakšnega odvetnika? Ne vem, če ne bom morala najeti odvetnika. Koliko sploh stane odvetnik za to mojo zadevo?
Doživela sem tak šok, da ne morm priti k sebi. Sploh ne vem, kaj naj. Samo jočem že cel dan.
Če si v socialnem stanovanju, lahko zaprosiš za subvencije pri najemnini in stroških glede na situacijo, kolikor razumem, zaposlitve nimaš, prihodkov pa tudi ne. Ne spominjam se točno, kaj od tega ureja CSD, kaj pa stanovanjski sklad ali katerakoli občina, ampak tako si je znanka lepo rešila situacijo.
Ponavljam, nekaj je, kaj ti izvršitelj razlaga, nekaj je pa, kaj bo naredil. Nihče pri zdravi pameti ne bo odnesel, česar ne more prodati. Upnik tega ne bodovolil, še posebej banka. če je NLB d.d., pojdi do odvetnice, ki jih zastopa, z vsemi papirji, ki jih imaš o svojem položaju, posebej pa dokazili, da si na CSD prejemnik socialne pomoči. S to gospo se je dalo dosti pomenit, predvsem pa bo uvidela, da jim izvršitelj dela nepotrebne stroške. Predlagaj, da izvršbo odloži, dokler ne dobiš službe, ter da odpiše obresti. ZIZ sicer predvideva ugovor tudi po pravnomočnosti, vendar le o dejstvih, ki se nanašajo na terjatev, povezano z najmanj delno nedopustnostjo izvršbe. Lahko poizkusiš z vrnitvijo v prejšnje stanje, če je bilo vročeno po ZPP, in lahko dokažeš, da pošte nisi mogla dvigniti. Ne priporočam ker redko uspe. Prav tako ne priporočam dolžnikovega predloga za odlog izvršbe, če nimaš dokazov o nedopustnosti izvršbe ali katerihkoli drugih razlogov. Sodišče redko da odlog na dolžnikov predlog.
Glede računalnika in tv, navidezno ju prodaj kakšni priajteljici, in naredi pogodbo o neodplačnem najemu premičnin. To rubeža sicer ne izključi, saj mora v primeru rubeža tretji izkazati svoje pravice za verjetne z ugovorom. Še enkrat ponavljam, izvršitelj le grozi, kdor mu verjame, mu pa verjame. Če samo hodi ktebi in razlaga, je to očitno. Če bi hotel, bi to že zarubil in tudi odpeljal. Morda bi lahko o tem obvestila upnika in sporočila, da takšni vsakokratni izvršilni stroški močno presegajo vrednost česarkoli, stvari pa so brez tržne vrednosti, ker so prestare. Mi na dražbah compovz lcd monitorji in opremo v kompletu ne moremo prodat tako, da bi lahko naredili še delno poplačilo upnika, ker je tega na trgu preveč in so cene nizke. Star računalnik je pač še težje prodat. Pol kuhinje nikakor ne, na to se bo že upnik pritožil. Kakor ti opisuješ, nimaš ničesar rubljivega, kar bi pokrilo že same izvršilne stroške. Takole so ti gospodje hodili mamcam grozit da so za vnuke jemale kredite, da so prikazovali veliko uspešnost izterjave. Policijo imamo, da dela za nas državljane. Uporabi jo, brezplačna je, in kazniva dejanja preganja po uradni dolžnosti.
V tvojem primeru bi morda skoraj dejansko bil smotrn osebni stečaj. vedeti pa moraš, da ne velja ljudska basen, da se dolgovi odpišejo. odpišejo se le, v kolikor se to dodatno predlaga, sodišče o tem pozitivno odloči in v preizkusni dobi ne dobiš zaposlitve ali se ne najde kateregakoli premoženja za poplačilo upnika. Po moje bo najbolje, da pridobiš BPP, najdeš odvetnika, ki z njimi še posluje (so notorični neplačniki in se jih vsaj naš pogodbeni odvetnik izogiba na kilometer), in se ta postopek izpelje. B opcija je kako pravno zavarovanje, ki ga mesečno plačuješ. Malo preglej ponudbo po internetu.
Kot sem predlagal za izvršitelja, prijava policiji, da grozi, izvršilnih dejanj pa nikoli ne opravi, in povzroča vsakokratne izvršilne stroške. To bo lahko PP gledala kot spravljanje nekoga v bistveno slabši položaj iz koristoljubja.
Iz prakse ti lahko povem, da se nimaš česa bati, samo pogum zberi in se ne daj izsiljevati. Že nekaj časa nekateri iščejo dolžnike, ki bi bili pripravljeni zoper tega človeka vložiti prijavo in pričati. To lahko podaš na Zbornico izvršiteljev.
Glede cenzusa BPP nisem prepričan, ker s tem nikoli nisem delal, vem pa, da jo je dobila znanka, ki ni zaposlena, in dobiva podporo ter doklade, zato mislim, da tudi pri tebi ne bi smelo biti ovir.
Spoštovani g. Jernej,
vidim da se zelo dobro spoznate na te zadeve, ker sem tudi jaz v hudih težavah, in bi vas rad nekaj vprašal, bi vas prosil, če se mi javite na moj mail, drobizek41@gmail.com
Lep pozdrav
Kuntakinte
Pozdravljeni,
tudi sam sem eden tistih, ki so žrtve neusmiljenih izvršiteljev.
ali mi lahko pomagate… zanima me kako pa lahko odpelje izvršitelj avto ki je last leasinga jaz pa sem samo v prometnem dovoljenju kot uporabnik. Sedaj je zadeva na sodišču in se dokazuje, čeprav je bil prvotno dokaz izvršitelju prometno dovoljenje? Je tu pravica? Na koga se obrnit?
Kje dobim obrazec pogodbe o neodplačnem najemu premičnine?
Vnaprej hvala za pomoč,
lahko noč
V kamniku je samo en izvršitelj, ki slovi kot zelo uspešen, ker zarubi vse kar najde, tudi nepomembne, ničvredne predmete, ki jih nikoli ne proda. Njegovi pomočniki so arogantni, primitivni in nasilni. Očitno je gospod našel zelo zelo dobro tržno nišo… In teroriziranje nepoučenih ljudi, je zelo donosen posel…
no jaz imam pa tako zadevo: sva z možem zelo zadolžena vse se je začelo z s.p. namreč imava skupaj okrog 30000€ dolga predložila sva na BPP seveda še ni odgovora saj bova šla oba v osebni stečaj izvršitelji pa skoraj vsak dan na vratih z nekaterimi se da zmeniti z nekaterimi seveda ne kot je eden izmed Hojsovih!! grožnje,… smo na socialni pomoči nimamo ničč popolnoma nič komaj shajamo skozi mesec vsem sem povedala da bova šla v OS da naj ne hodijo ker si samo delajo stroške in seveda je vredu razumejo ko dobite pravijo nam pošljite da ste v OS ,hočem pa to povedat sem dolžna NLB in mi prida domov izv. od HOJSA hoče met denar samo to ga je zanimalo drugo nič izsiljuje me takrat sem nekako dobila nekaj denarja in mu poslala po pošti in to je to kot zarečeno ta mesec ne dobim sociale ker zamuja odložba kaj sedaj poslal mi je novo položnico ki nesme biti manjši znesek od 300€ izsiljuje me s tem da pride policija pa tak,……da ne naštevam kaj storiti sem čisto obupana imam namreč visok krvni pritisk ter bolano srce sem drugače zelo mlada mamica 2 otrok nevem kaj naj naredim pomagajte
V Kamniku je samo en izvršitelj in piše se HOJS. On in njegova banda harajo po celotni Sloveniji in med drugim izvajajo tudi kazniva dejanja, samo kaj ko ljudje ne vedo in jih je strah. Ti “pomočniki” so v večini malo vprašljivega porekla. To da se ne znajo obnašati je še najmanj.
Drugače pa bog ne daj, da jim plačujete kaj na roko. Če mislite plačevati, plačajte direktno na račun. Najceneje je plačati pri Delavski hranilnici (0,59 EUR).
Če bo izvršitelj hodil po denar osebno bo še dodatno za vsak prihod zakasiral mastne denarce (najmanj 40 EUR na prihod).
To, da bo pa izvršitelj rubil staro pohištvo se pa ne bati. Oziroma mora biti res neumen, ker ga bo upnik frdirbal, ker potem tega nihče ne bo kupil. Če pa misli rubiti staro pohištvo pa mu povejte, da ga naj tudi nemudoma odpelje in da ga ne boste vi hranili. Naj si ga sam pelje v hrambo. No tukaj pa se bo večini izvršiteljem zadeva ustavila, saj nimajo prostorov za hranjenje zarubljenih predmetov.
Kot je že nekdo prej navedel. Rubiti ne morejo življenjsko potrebnih stvari.
Kar se pa tiče izvršitelja HOJSA in njegovih pajdašev, pa ne mudoma ko bodo nesramni ali celo ko se vam bo zazdelo, da izvajajo kakšna kazniva dejanja (protipraven vstop v vstanovanje ali druge prostore, brez policije in prič, odrivanje dolžnika, da vstopijo v stanovanje in podobne zadeve), pa nemudoma pokličite policijo oziroma po odhodu teh ljudi napišite pritožbo na Ministrstvo za pravosodje RS.
Sam ne razumem kako lahko ta izvršitelj sploh še ima licenco in da mu je nemudoma ne odvzamejo…
rozirozinica – drži gobec če ne poznaš situacije. Sploh pa si najbrž ena od tistih usranih razvajenih riti ki v življenju niso dvignili nič težjega od zrezka in sta ti zlati očka in mamica vse podarila. Lahko je s tujo ritjo srat, če v življenju nič ne probaš. Sploh pa če si tako ogorčena nad tem da je nekdo brez denarja, pa ji ti posodi teh 200 evrov – smrklja razvajena.
mesecni dohodek družine (prosilec +družinski člani) ne sme presegati 595,06€. štejejo se vsi dohodki kot so plača, preživnina, otr.dodatek. če dobivaš denarno socialno pomoč dobiš izredno BPP brez preverjanja dohodka.
Prošnja za BPP ti ne bo ugodena saj BPP ne pripda če je prosilec dolžnik v izvršilnem postopku začetem na podlagi izvršilnega naslova, razen če verjetno izkaže obstoj razlogov za ugovor zoper sklep o izvršbi, ki preprečujejo izvršbo.
Pojdi v osebni stečaj, oz. se pozanimaj ali imaš pogoje za to.
Jaz bi rekla da ja – imaš dolgove in nimaš službe.
Ne vem pa kaj to pomeni, če si lastnik bivališča, v katerem živiš.
Tega vsekakor ne bi tvegala. Čeprav boš z neodplačano izvržbo (če si lastnik) tudi to izgubila.
Ukrepaj hitro .
Poišči najprej brezplačno pravno pomoč.
Glede izvršitelja pa tako – vsak obisk ti bo mastno zaračunal
Zdravo vsi ,
Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: rossellacooperative@hotmail.com, ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: rossellacooperative@hotmail.com za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593
Hvala
Rebeka
Forum je zaprt za komentiranje.