Izvrsba
Zaradi slabe komunikacije, zelo nesramnega nečloveskega odziva upnika sem prejela izvrsbo. Takoj po prejemu le te sem placala glavnico upniku tako, da je umaknil izvrsbo. Zdaj me bremenijo se visoki sodni stroski, ki jih imam za poravnati. Mesecno mi ne ostaja 70% place. Imam 2 mladoletna otroka ter v lasti nimam neprimicnine ali cesarkoli drugega za rubez. Po informacijah mi otroskega dodatna ne smejo trgati. Kaj storiti, ker trenutno ne zmorem poplacati sodnih stroskov.
No no Franc… Ni ravno tako. Moja mama je adaptirala kopalnico. Vec kot polovico zneska računa naj bi plačala po opravljenih delih. Umrla je, ko so zaključevali z delom. Šef je hodil okoli mene kot mucek, da kaj pa zdaj, da kdaj bo dediščina, da se prijavi kot upnik. Sem se dogovorila, da lahko jaz poravnam vendar naj mi da dva meseca časa, ker iz danes na jutri pa tudi jaz nimam toliko na računu. Se je strinjal ves meden. Napisal račun name in čez deset dni vložil izvršbo. Tako da… Ja me je izučilo. Včasih smo po sili razmer dolžniki yebene stranke.
Dokler si si, 03.06.2021 ob 21:23
No no Franc… Ni ravno tako. Moja mama je adaptirala kopalnico. Vec kot polovico zneska računa naj bi plačala po opravljenih delih. Umrla je, ko so zaključevali z delom. Šef je hodil okoli mene kot mucek, da kaj pa zdaj, da kdaj bo dediščina, da se prijavi kot upnik. Sem se dogovorila, da lahko jaz poravnam vendar naj mi da dva meseca časa, ker iz danes na jutri pa tudi jaz nimam toliko na računu. Se je strinjal ves meden. Napisal račun name in čez deset dni vložil izvršbo. Tako da… Ja me je izučilo. Včasih smo po sili razmer dolžniki yebene stranke.
Če sta se zmenila za prenos računa na tvoje ime in za odlog plačila za 2 meseca bi morala to tudi zapisati kot dogovor z datumom do kdaj bo plačano. On je že v startu vedel kaj bo naredil, da mu ne bo treba čakat dva meseca. Zelo grda igra kaj naj rečem. Taki primeri so zelo redki. V večini primerov dolžniki nategujejo upnike dokler jih lahko. Večina gre v izvršbo, ko nima več izbire in je na nek način prisiljena v to.
Forum je zaprt za komentiranje.