Izvajalec ni izpolnil pogojev – grozi z odvetnikom
Zanima me mnenje, če ima kdo podobne izkušnje:
Namreč zadeva je takšna, želeli smo vgraditi nova vhodna vrata, poiskali izvajalca, prišel, pogledal, izmeril, predračun vse do tu OK.
Potem pride dan, ko bi vrata morala biti montirana, izvajalec se predhodno ni oglašal na naše klice, maile glede same montaže ter pogodbenega roka.
Nakar se le odzove, ter sporoči, da lahko montira šele naslednji teden, 7 dni čez rok, seveda tu ni šlo brez izgovorov, da je delo, corona, bla bla bla…skratka posumili smo v njega ter da so vrata sploh končana, ter odstopili od pogodbe (mail), saj se le te ni držal.
Nato pa začne groziti z odvetniki (baje ima zaposleno sestro na sodišču in je to njegova redna praksa), padale so hude žaljivke, da on mailov ne preverja, ker ima delo.
Zanima me, ali je takšne najbolje samo ignorirati, ali prijaviti kakšni inšpekciji
Na podlagi česa bo izvajalec tožil? Dal vam je predračun, do roka ni naredil to kar ste se dogovarjali. Torej kaj je njegova podlaga za tožbo? Kdo ni izpolnil dogovorjenega? Vi imate argument jasen. Izvajalec se ni držal dogovorjenega, ni se odzival na vaše maile itd. Torej?
Jaz se z njm niti ne bi kaj dosti pogovarjal. Ker moje mnenje je, da je to klasična igra zastraševanja naivnežev. Verjetno mu to uspeva, ker stane ga nič. Folk ves prestrašen pada na take finte.
Kateri izvajalec vrat pa je to? Jaz ravno zdaj zbiram in kupujem nova vrata, in me zelo zanima. Upam, da se ne opečem tako, kot ti.
Glede proizvajalca pa, svetujem, da se obrneš na tržno inšpekcijo in ti bo takoj pomagala. Je zastonj. V preteklosti sem imela grozne težave z neustrezno montažo oken, in mi je tržna inšpekcija pomagala. Takoj so utihnile vse grožnje in ustrahovanja od proizvajalca, ter sem dobila odškodnino in popravilo napak.
A kar z inšpekcijami nad podjetnike, ki menda pošteno delajo in ustvarjajo? V niso inšpekcije del javnega sektorja, ki samo troši, zajeda gospodarstvo in ničesar ne ustvarja? kaj bo en inšpektorski birokrat, ki ne zna nič konkretnega delat v življenju, solil pamet in kaznoval strokovnjaka iz zasebnega sektorja, ki gara tudi za njegovo plačo?
Forum je zaprt za komentiranje.