IZTOK FRANKO – A LAHKO POAMAGAŠ
Ena kolegica dela šoferski (vozniški izpit), pa ji je mal težko vse naenkart koordinirati (pedal za plin, zavore, sklopka, pa tud z menjalnikom se ne razume najbolje)
Zanima me, ali morda veš ali lahko že v avtošoli voziš avtomatika?
Če je to izvedljivo, ali morda veš za kako tako avto šolo (kjer bi lahko avtomatika vozila) na območju Goriške?
Najlepša hvala za odgovor
Lep pozdrav
Slišal sem že kar nekaj zgodb, da so vozniki opravili izpit z avtomatskim menjalnikom v avtomobilu. Tako namreč izpit delajo tudi tisti na invalidskem vozičku, ki imajo še posebej prilagojene komande za plin in zavoro.
Katera avtošola bi to imela ne bi vedel. Vsekakor pa je kakšna in se bom malce pozanimal naokoli.
Kljub vsemu pa bi predlagal, da se kolegica vseeno privadi na klasičen avtomobil, saj v bistvu ni težko. Naj jo tolaži dejstvo, da to obvlada več kot milijarda ljudi in zakaj ne bi ona 😉
Pozdravljeni, žal pri nas nimamo avta z samodejnim menjalnikom. Kot mi je znano imata v Lj. tak avto, le šoli vožnji Korelat in Brulc. Za drugod po Slo. ne vem Lp
“Osebi, ki opravi praktični del vozniškega izpita na vozilu z avtomatskim menjalnikom, se to zabeleži v vozniško dovoljenje. Z vozniškim dovoljenjem s tako opombo se sme voziti samo vozila z avtomatskim menjalnikom.”
Poišči avto šolo, ki ima takšno vozilo in se ne oziraj na nasvete škodoželjnežev. Takšna praksa je na zahodu uveljavljena že desteletja.