Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izsiljevanje 17- letnika

Izsiljevanje 17- letnika

Izjava ki zmaga ˝Mladoletnika samega doma za 14 dni ne bi puščala˝, ampak ta mladoletnik ima punco že pol leta…pa kam gre ta svet…če ni sposoben biti SAM doma 14 dni…kako za vraga ima lahko punco.

Drugo pa je vzgoja…niti pod razno ne bi s sabo na družinske počitnice vlačila še enega otroka, razen če ste se odločili za rejništvo…smrkavec pa…če se reče da gre družina na dopust, bo šel zraven, pa če mu je to všeč ali pa ni. Pa kdo je šef pri hiši…starša ali 17 letni smrkavec, ki že ima ˝punco˝?????

Odgovor na objavo uporabnika
Jahno, 01.07.2021 ob 10:01

Desperadodajka, 01.07.2021 ob 08:08

Neverjetno, kakšne nesposobneže proizvajate na ta svet. Meni pri sedemnajstih ni na kraj pameti padlo, da bi šla s starši na počitnice. On bi pa še punco vlačil zraven, hahahaha. Kaj pa tak nesposoben nedonošen otrok sploh rabi punco?

Kaj ima pa sposobnost veze z dopustom s starši? Jaz sem 30+, imam svojo družino, pa gremo še vedno kdaj kam vsi skupaj. Se pač radi družimo. A zato smo nesposobni?

In kdo financira vase skupne dopuste?

In če bo tale sedemnajstletni otrok zaplodil otroka, kaj bo potem? Ga (stara)mati tudi ne bo samega pustila z dojenčkom, hahahaha?

kdo financira, 01.07.2021 ob 11:48

In kdo financira vase skupne dopuste?

Tudi mi gremo radi kam s starši in se družimo – podobno kot “jahno”.

Dokaj nerazumljivo mi je pa, da bi to dejstvo imelo karkoli s sposobnostjo ali pa s financiranjem dopusta?

Ponavadi plača vsak sam – oz po družinah, včasih pa zaradi morebitnih popustov za skupine ali daljše bivanje plača eden – in potem razdelimo.

Moji starši nikoli s starimi starši niso šli na dopust. Niti starši mojih vrstnikov ne. To je zdaj postala navada, da so trideset in štiridesetletniki še vedno s popkovinami privezani na tastare. In taki junci se imajo potem za sposobne in ustvarjalne. Starši so jim kupili stanovanja, avtomobile, varuške špilajo vnukom, zrihtali so jim službice v pisarni, pa še morje jim financirajo, sposobnežem.

Kako si ti nadležna in moteča, če sploh si ženska, samo žališ vse, je tvoj drek superiorni? Kmetica desperadodajska.

Desperadodajka, 01.07.2021 ob 12:38

Moji starši nikoli s starimi starši niso šli na dopust. Niti starši mojih vrstnikov ne. To je zdaj postala navada, da so trideset in štiridesetletniki še vedno s popkovinami privezani na tastare. In taki junci se imajo potem za sposobne in ustvarjalne. Starši so jim kupili stanovanja, avtomobile, varuške špilajo vnukom, zrihtali so jim službice v pisarni, pa še morje jim financirajo, sposobnežem.

Če bi bili vsi taki kot ti, ti sploh ne bi vedela, kako posebna si. Komu in za kaj bi pa potem srala?

Plačala sva app za 3 tedne iz lastnega žepa. Ker nimava toliko dopusta, gresta dedi in babi z otroci, po 7 dneh se jim pridruživa midva in ostanemo skupaj 4 dni, potem pa smo do konca še sami.

Kdo sedaj zajeda koga?

Hvala bogu samo, da sta dedi in babi pripravljena mulce peljat na morje.

Tridesetletnika samega ne bi doma 14 dni pustila. Saj je res, da govori pet tujih jezikov in je diplomiral že pri petnajstih, ampak to ti še ne garantira, da se ne bo doma z vžigalicami igral in hiše zažgal. Ga moram kot kokoš imeti piščanca stalno pred očmi. Ziher je ziher.

Pri 16 sem prvič ostala sama doma na kmetiji skupaj z 75 letno staro mamo in  s 50 kravami molznicami ter 5 svinjami in 30 kokošmi  in opravila vse zjutraj in zvečer, skupaj z dvema bratrancema starima 15 in 17.

“Pri 16 sem prvič ostala sama doma na kmetiji skupaj z 75 letno staro mamo in  s 50 kravami molznicami ter 5 svinjami in 30 kokošmi  in opravila vse zjutraj in zvečer, skupaj z dvema bratrancema starima 15 in 17.”

No ja, z vsemi kokošmi, kravami, svinjami, bratranci in staro mamo ravno nisi bila sama doma. Biti sam doma pomeni nekaj drugega.

Verjami, da bi mi bilo lažje, če bi bila čisto sama doma v nekem 2 sobnem stanovanju brez stare mame in bratrancev in 50 krav za podojit in nahranit in vso mašinerijo za spucat vsak dan 😀

Kakšni so to starši, da te pri šestnajstih pustijo “samo” z vsem zverinjakom? Prizadevna in Anonimna še danes svoje tridesetletne trote vozita na morje. Pleničke gor, pa rokavčke.

Desperadodajka, 01.07.2021 ob 13:55

Kakšni so to starši, da te pri šestnajstih pustijo “samo” z vsem zverinjakom? Prizadevna in Anonimna še danes svoje tridesetletne trote vozita na morje. Pleničke gor, pa rokavčke.

Ne samo, da si vsevedna, si tudi svetnica in edina pristojna za določanje načina življenja za vse ostale, ki, nesposobni, tlačimo svet in ti jemljemo zrak… Oprosti.

No, ne rabiš biti ravno svetnica, da si upaš otroka pri tridesetih samega doma pustit.

rok-1, 01.07.2021 ob 12:07

Tudi mi gremo radi kam s starši in se družimo – podobno kot “jahno”.

Dokaj nerazumljivo mi je pa, da bi to dejstvo imelo karkoli s sposobnostjo ali pa s financiranjem dopusta?

Ponavadi plača vsak sam – oz po družinah, včasih pa zaradi morebitnih popustov za skupine ali daljše bivanje plača eden – in potem razdelimo.

Je kar razlika, ce mlada druzina caka na starse, da gredo skupaj na dopust, ki ga financirajo starsi ali pa, ce gredo nekam skupaj, financirajo vsi in se druzijo.

Moja mama je hodila z nami na krajse dopuste, ne na morje, financirali smo mi,pa ne zaradi kuhanja in varstva, ampak ker drugace zaradi financ ne bi sla nikamor.

Če se hočeta igrat odrasle ljudi, naj si pač tako kot ostali (no odkar sem na tem forumu vem da očitno ne vsi) sami plačajo dopust. Torej naj oba ali pa eden od njiju se spravi kaj delat med počitnicami in plača za njo. Pa ne bluzit da dela preko študenta ni. Delo že je. Samo izbirčni so.

Pa kot so že napisali, če je dovolj star za punco imet je tudi dovolj star sam bit doma 🙂

Sta se pa očitno dva taprava našla. Poba iz familje kjer mati misli da je triletnik in mu hoče vse v rit vtaknit ker se boji da bo “jezen” drugače. In bejba iz ene čudaške familje kjer jim je normalno da popolni tujci plačujejo za njen dopust. Vidim fletno prihodnost….v parih letih se bo naselila k vam in boste financirali oba, pa ne samo za dopust 🙂

Desperadodajka, 01.07.2021 ob 14:25

No, ne rabiš biti ravno svetnica, da si upaš otroka pri tridesetih samega doma pustit.

KOk si pa ti ena zagrenjena tečnoba. Ni čudno, da so starši komaj čakali, da se te losajo.

“KOk si pa ti ena zagrenjena tečnoba. Ni čudno, da so starši komaj čakali, da se te losajo.”

Ja, za razliko od vas, ki se svojih sončkov ne boste rešili do konca svojih dni.

Če noče z vami sam, če niste pripravljeni  financirati še punce – naj fant ostane doma. Verjamem, da si še želite dopustniška dni še preživljati kot družina, a njegov fokus je sedaj drugje – na punci, na vrstnikov… Meni se to zdi normalno. Tudi se mi ne zdi, da s tem, ko hoče ostati doma, izsiljuje. Normalen fant pri 17 letih pač.

“MAMA556”,

Ne zameri mi, samo stvari, ki jih pišeš niso normalne. Čisto narobe in nerazumno gledaš na stvari zato pa imaš tudi take posledice.

Prvo sploh ni normalno, da se bojiš 17 letnika pustiti samega doma. Običajnim ljudem se to sliši absurdno. Mene so puščali doma že od 13 leta, ker nisem hotel z njimi, pa sem si zelo želel iti na morje a sem si raje zbral, da bom v miru doma, kot pa z starši, ki me obremenjujejo.

Tvoj mulc je pa hudo razvajen po vajini zaslugi. To kar pišeš je čist noro, ker a veš koliko najstnikov bi dalo vse, da bi imelo starše, ki jih nebi peljali samo na morje ampak, ki jim celo razkazujejo svet (ti še celo o nekih vstopninah govoriš), torej ne samo aktivne počitnice ampak še luksuz zraven. Ne samo najstniki, tudi odrasli sanjajo o temu kar si niso nikoli mogli privoščiti.

Torej če povzamem, morda sta mu razkazala veliko sveta, a o živlenju ga nista veliko naučila. Tako, da ti njegovo širjenje obzorij na tak način tu ne pomaga dosti.

Pusti ga doma vidva pa pojdita na potovanje, saj nočeta tam trpeti njegovih pubrtetniških izpadov.

Vaš dogovor, da potuje z vama do polnoletnosti, da si širi obzorja tudi ni najboljši. Vzamita ga z sabo raje čez par let ko bo odrasel in bolj zrel. In če bo gdo na vas čudno gledal ker potujeta z odraslim sinom je to zato ker je sam čuden. Tudi sam nameravam čeprav sem odrasel z svojima staršema na morje, saj so takšni trenutki z bližnjimi dragoceni. In pomoje se bomo zdaj imeli boljše kot ko sem bil otrok. Ljudje smo minljivi, živlenje mine. Nažalost se nekateri tega zavejo šele ko izgubijo bližnje.

Glede tega, da pa je užaljen in vama zameri, ker nočeta vzeti z vami njegove punce pa v miru prevalita krivdo na njene starše. Povejta mu, da sta bila prpravljena to storiti a njeni starši nočejo poskrbeti za svojega otroka in prispevati za njene počitnice.

Odločila pa se boš na koncu itak sama in to vrjetno napačno tako da boš popustila in boste šli v bližnji apartma kamur boste lahko vzeli zravn njegovo punco. Tega pa raje ne bom niti komentiral.

Vi izhajate iz svoje predpostavke, ko vam je bila amerika, da sta vas starša peljala na morje in pa uhuhuhu še plačala kakšno vstopnino se pravi, da sta vas peljala na kakšne oglede.

Današnjo frocovje ima polno rit morja in ogledov.

Boli njih džola za morje.

Sestrin 9 letnik ob novici, da bo šel na morje reče PAAANEEEŽEEEESPEEEET TAAAAM JEEEE TAAAAK DOOOOLGČAAAAAAAS.

Na morju preživi letno caa 6 tednov + 2 tedna po toplicah + 1 teden smuačnje.

Je edini vnuk in nečak po obeh straneh in ga samo vlačijo naokoli kot mačka mlade.

Par tednov nazaj mi je pokazal svoj počitniški koledar in potarnal, da bo od 25.6 – 31.8 doma doma v miru in z možgani na off “samo 6 dni” pa še to ne v kosu in kar 6 tednov na morju.

Ja, pri otrocih je trava še posebej zelena na drugi strani reke… se spomnim kako sem bila fouš sošolcem, ko so rekli, da doma za večerjo jejo sendviče. Moja mama je pa vsak dan kuhala, raznoliko, zdravo, sveže… meni pa se je tisti sendvič slišal tako eksotično! Danes tudi jaz kuham vsak dan, a mi je jasno, da otroci tega ne cenijo. Mogoče bodo čez  20 let.

Če nimajo,bi ji jaz plačala,če imajo pa ne dajo seveda ne.Odvisno kako je končala šolo in kkao se sicer vede.Počitnice so nagrad.V primru neuspeha v šoli ali kakšnega drugega slabega obnašanja seveda nič.

Naj ji sam placa bivanje al pa naj bo doma. Jaz sem pri 17ih ze uzivala sama doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close