Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine izselitev prodajalca

izselitev prodajalca

pozdrav kupili smo hišo. brez posrednika

en mesec po celotni kupnini mora prodajalec zapustiti hišo in nam dat ključe da nepremičnino prejmemo mi.

od kar je pogodba in ara dana prodajalec skozi nagaja se prepira… (zivi v isti hiši kot mi, katerosmo kupili) imam na sumu, da prevzem ne bo mogoč

kako naprej iam kdo izkušnke kako je z prosolno iizselitvijo, na koga se je potrebno najprej obrnit!!

Kakšno pogodbo ste pa sklenili?
Ponavadi se celotna kupnina plača ob prevzemu. Če pa ste naredili pogodbo da plačate pred prevzemom potem bi morali v pogodbo napisati vsaj penale za vsak dan ko ne gre ven. Npr. 100 eur na dan.

Verjetno je za to sedaj prepozno.

saj smo napisali za penale 20.000 za prvi dan zamude in nato 250 za vakega nadalnega- tako gre za precej velik denar
ampa se vedno ne vem kakšen je postopek če ne gre ven in kako do penalov a ima kdo izkušnje z takimi grdimi stvarmi

Zakaj kupujete brez posrednika in notarja?
Kdo je pripravil pogodbo. Ali ste jo overovili na DURS?

Ker so posredniki paraziti; kje piše, da se to ne bi zgodilo če bi kupec plačal 2% več?
Notarji pa tako ali tako ničesar ne preberejo; le štamplajo in poberejo denar

Ker so posredniki paraziti; kje piše, da se to ne bi zgodilo če bi kupec plačal 2% več?
Notarji pa tako ali tako ničesar ne preberejo; le štamplajo in poberejo denar[/quote]

Zakonodajna in sodna oblast ni ZNPR določila tako, da NIHČE ne bi mogel reči tega:
pazi kaktuSSSSS, zakaj ne paziiŠŠŠŠŠ

Če prav razumem, zaenkrat pogodba še ni kršena, le sumiš, da bodo težave?

Penale je običajno treba iztožit (tako kot dvojno aro). Na denar boste sicer čakali, ampak navsezadnje ga boste dobili (z obrestmi vred), edino če tako visoka kazen ne velja za oderuško ali kaj podobnega.
Ko bo hiša stoprocentno vaša in se boste lahko vpisali v ZK, lahko seveda nemudoma zamenjate ključavnice, kar je po nakupu stanovanja itak dobro narediti, ker nikoli ne veš, kdo vse ima ključe (moj fotr je bil obrtnik in verjemite, da smo doma stalno imeli na kupe ključev, ki jih je pozabil vrniti). Če svoje krame ne bo odpeljal sam, mu jo postavite nekam, kjer bo imel dostop, da ne bo jamral, da ste mu kaj ukradli. Pofotkajte prej in potem, da ne bo dvomov.

No, jaz upam, da bo šlo vse gladko in ne bo težav.

Nepremičninski posrednik bi si pa nad takim zapletom itak obrisal roke, kaj pa ima on s tem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close