Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izredna denarna pomoč

Izredna denarna pomoč

Pozdravljeni, nisem prepričana, če sem na pravem mestu vendar poskusim. Torej, sem upokojenka z nekaj manj kot 500 evri pokojnine in živim z odraslim brezposelnim otrokom. Sem upravičena do kakšne oblike izredne denarne pomoči? Je kakšna razlika če oddam na občini za občinsko pomoč ali na CSD vlogo za izredno denarno pomoč? Pomoč bi potrebovala za splošne stroške, ne za hrano, vendar za druge nujne stroške.

Hvala za odgovore, prosim, naj bodo karseda spoštljivi, ne potrebujem nasvetov, moraliziranja ali karkoli podobnega, zgolj odgovor na moje vprašanje. Ne poznate namreč moje situacije, ki je ne želim nikomer.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 20701, 22.01.2025 ob 19:29

Pozdravljeni, nisem prepričana, če sem na pravem mestu vendar poskusim. Torej, sem upokojenka z nekaj manj kot 500 evri pokojnine in živim z odraslim brezposelnim otrokom. Sem upravičena do kakšne oblike izredne denarne pomoči? Je kakšna razlika če oddam na občini za občinsko pomoč ali na CSD vlogo za izredno denarno pomoč? Pomoč bi potrebovala za splošne stroške, ne za hrano, vendar za druge nujne stroške.

Hvala za odgovore, prosim, naj bodo karseda spoštljivi, ne potrebujem nasvetov, moraliziranja ali karkoli podobnega, zgolj odgovor na moje vprašanje. Ne poznate namreč moje situacije, ki je ne želim nikomer.

podajte vlogo za poplačilo položnic ter kurjave..za hrano  vter oblačila vam ne bodo dali. zato so karitasi itd. .napišite defenitivno 3x večjo številko kot rabite.. pa lep večer upam da sem kaj pomagal 😉  na leto ste oproščeni do 1200eur izredne denarne pomoči tako da komot vložite večkrat 😉  vem da se bodo sedaj delavci raztrgali ampak ko jih jebe če pa je tko boljše 😉 heh

pa če še vam smem malo na eno okico pihnit.upam da je vaš sinček v svojem gospodinjstvu če ne res nevem kaj počnete ljudje dan danes hehe 😉 če pa vas kaj več zanima pa dajte kontakt pa vam kaj več tam 😀

Itak,vlogo na CSD za doloćene stroške, potem boš morala dostaviti raćun. Npr za kurjavo, obleko, pralni stroj…to potem kupiš in kopijo računa dostaviš.

Upravićen je tudi sin, do redne socialne in do izredne,prijavljen je verjetno na zavodu.

Za hrano in položnice pa RK, Karitas, na RK dobiš tudi prehrambene pakete, mislim da uptavićiš z listom od penzije.

Odgovor na objavo uporabnika
Tamara825, 22.01.2025 ob 22:07

Itak,vlogo na CSD za doloćene stroške, potem boš morala dostaviti raćun. Npr za kurjavo, obleko, pralni stroj…to potem kupiš in kopijo računa dostaviš.

Upravićen je tudi sin, do redne socialne in do izredne,prijavljen je verjetno na zavodu.

Za hrano in položnice pa RK, Karitas, na RK dobiš tudi prehrambene pakete, mislim da uptavićiš z listom od penzije.

upravičen seveda je..ampak če sta v skupnem gospodinjstu samo do neke cene ker ga štejejo kot otroka ko še ga zmeri preživlja starš..pa ti dreki imajo tolko fint..ni čudno da jih cigani tko gulijo..tačas ko mi slovenci se jebeemo po proizvodnjah si oni berejo zakone in kako najbolje državo zafukat….bogi vsi vi kateri ste poročeni..to so šele reveži omfg hehehehe

na naslednjih volitvah na volilnem listku obkroži stranko Svoboda.

Nisi na pravem mestu. Kontaktiraj CSD. Kot vsak clovek v stiski s pravimi nameni.

A si ti socialni problem?

Kot upokojenka z nizko pokojnino, ste upravicena do varstvenega dodatka , ki ga prejmete vsak mesec . Ravno tako tudi do izredne socialne pomoci.

Pri varstvenem dodatku , boste rabili potrdilo o zadnjih treh mesecih izplacane pokojnine in izjavo vašega sina, da vas kot nezaposlen , ne more preživljati.
To izjavo bi moral napisati, četudi bi bil zaposlen, a mu plača ne bi zadostovala, da vas pomaga preživljati.

V kolikor je sin prijavljen na zavodu za zaposlovanje , pa lahko tudi on zaprosi za redno socialno pomoc.
Svetujem vam obisk na vašem centru za socialno delo , po predhodnem klicu , da se na pogovor naročite in dobili boste vse podatke iz prve roke. Verjamem, da prijazno !

Prejemniki socialne pomoči , varstvenega dodatka, so opravičeni do prehranskih paketov na rdečem križu , tudi oblačil, ki so tam na voljo.

Pa srečno , le na pot se odpravite 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close