Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izraelski žig – težava?

izraelski žig – težava?

ojla,

zanima me predvsem bližnji vzhod(vključno z izraelom), kamor načrtujem svoje poletno potovanje…vendar sem na spletu zadledila, da imaš lahko velike težave, če se izraelski žig znajde v tvojem potnem listu, kajti nekatere arabske države te ne pustijo čez mejo. A ima kdo o tem še kakšne informacije ali izkušnje? A morda ve kako se Iranske oblasti odzivajo na izraelski žig? Kaj pa prehod do jordanije, a to poteka brez težav?
Hvala vsem za informacije.
LP

Večina muslimanskih držav ne dovoli vstopa osebam, ki imajo

žig Izraela v potnem listu. Izkušnje imam s Sudanom, saj mi

v Kairu na veleposlaništvu Sudana ne bi dali vize za vstop

v Sudan, če bi imel izraelski žig. Za pridobitev vizuma sem

moral celo na zaslišanje k veleposlaniku, kjer me je

podrobno spraševal o moji poti do Egipta, saj je

sumil, da sem pripotoval čez Izrael.

LP!

Samo

Tudi jaz sem se zanimal za to potovanje.
če se izraelski žig znajde v tvojem potem listu, lahko pozabiš na sirijo in libanon. Za Iran ne vem ampak znajo biti problemi. za Jordanijo in egipt pa naj ne bi bilo nikakršnih problemov za vstop.
Prav tako je če imaš od prej omenjenih držav žig, ne moreš priti v izrael oz. te zavrnejo na meji.

rešitev je, da greš najprej v Izrael ali Arabske države. Ko bomo dobili nove potne liste (EU), greš v ostale države.

lp

V Izraelu sem bil leta 97. Takrat bi lahko brez težav šli iz Izraela v Jordanijo, hoteli smo v Petro iz Eilata. Ampak so nas nasrali Izraelci, da ni prehoda. Ko je bilo prepozno, smo izvedeli, da ni težav. Ob prihodu in odhodu pa smo imeli pregled na letališču – Jeruzalem. Trajal je cca pol ure po osebi. Slučajno sem bil z agencijo, bilo nas je 30, pa je trajalo skoraj 4 ure, da smo prišli skozi. Takrat je bil hud problem, kdo lahko zaradi žigov prečka mejo. K sreči sem svoj potni list zamenjal, tako da je bil skoraj prazen, ko sem prišel na mejo. Izvedel sem,da s starim,kjer je bila ruska viza, ne bi dovolili vstopa. Ravno tako je bilo res, da nsio dovolili vstopa z arabskimi vizami.

Edina preverjena izjema je Jordanija.

lp

bv

Z izraelskim žigom v potnem listu lahko pozabiš na Iran. V prošnji za vizo se nahaja tudi vprašanje ali si že bil v Izraelu in v primeru pritrdilnega odgovora ti je ne bodo izdali. Vsaj tako je bilo pred dvema letoma, mislim da ni sedaj nič drugače.

Po današnjem dnevu,po tem umoru se bo stvar le še poslabšala,kar naj se izraelci zagradijo in naj se zaprejo v svoj svet,mislim da s svojo pametjo niso sposobni živeti v sožitju z nikomer.Časi ko so se mi smilili so preteklost,kajti že polnih trideset let kar gledam televizijo pri vsakih poročilih omenijo izrael in vedno so drugi krivi, samo oni ne .V to ne verjamem več. Nisem nestrpnež,toda po vseh teh letih mi gre vse skupaj že malo na živce in nič kaj me ne vleče ,da bi jih šel obiskat.
moje mnenje pač.
dani

jaz sem tudi slišala, da znajo bit z izraelskim žigom na bližnjem vzhodu in tam okoli problemi. jaz sem jih imela v starem pasošu, ampak sem potovala samo po evropi, tako da ni bilo frke

zivjo

ko sem bil v izraelu so mi zig dali na kartoncek in to pripeli v potni list. po koncu potovanja pa so kartoncek odstranili. v izraelu sem bil samo 3 dni, vendar bi lahko to naredili tudi tebi in bi lahko brez tezav potovala naprej. pozanimaj se o tem podrobneje

Jaz sem na svojem lanskem potovanju po S Afriki srečala precej popotnikov, ki so bili med drugim v Izraelu in vsem po vrsti so žige dali na poseben list oz.m kartonček – tako, da ni panike.
Pozdravče, Hana

Jaz vem, da ne moreš it v Libanon, če maš v potnem listu izraelski žig. Lahko pa dobiš izraelski žig na poseben papir, tako da ga ne rabiš v potnem listu.

Izraelski žig in potovanje v Iran???? POZABI!!! Že pri prošnji za vizo te takoj zavrnejo….
A

Mogoče se bo kateremu zdelo neumno, vendar deluje, preverjeno:)))
Prosiš, da ti ne dajo žiga v potni list. In to je to !
Moja izkušnja iz leta 2000.
LP

…. edino če ti res uspe narediti tako kot je rekla Karlita…. 🙂
A

Če ti uspe kot Karliti ok-vendar malo dvomim, da bi ti ob tej situaciji zdej to veljalo!!? Jaz sem živela v Tel avivu skoraj eno leto2002-2003 in sem imela prej Iranski žig tudi v pasošu pa ni blo nobenih problemov. Edino mal več vprašanj-ko jih je že itak dosti ob vstopu- kaj si v bistvu počel v Iranu. Drugače pa ni blo nobenih problemov!

Ker izraelski mejni organi dobro vedo, da imajo popotniki z izraelskim žigom probleme v arabskih državah, ti ga na prošnjo brez problema dajo na pripet kartonček v potni list, ki ga potem odstraniš!
Torej problema ni!!!

Le pojdi jih obiskat! Boš slišal in videl, kaj o tem mislijo mladi (povprečni državljani) Izraelci! Njihovo razmišljanje ni nič drugačno od našega. Težko pa je živeti, ko lahko pri vstopu v disko, avtobus, trgovski center vedno pričakuješ – buuummmm!!!! Kljub vsemu pa večina prekleto dobro razume Palestince v kakšni zagati so! Sedaj so oni brez domovine, tako kot so bili Židje tisočletja!

Ja, saj to je bistvo kar je dejal Nomad!
Pravkar sem se vrnil iz Irana, pa lahko zatrdim (Nomad to zagotovo ve), kako prijazni in strpni ljudje so iranci. Mislim predvsem na mlado generacijo, študente ipd.
Verjamem da je tako tudi v Izraelu.
Žal pa vse preveč ljudi (večin takih ki še niso prestopili mej centralne Evrope) ocenjuje ljudi po njihovih visokih politikih in medijskih novicah, objavljenih večina preko ameriških agencij. Žal, pa so politiki pokvarjeni po vsem svetu. In z manipulacijo jim preko medijev uspeva pretentat široke množice ljudi.

ker Izraelci vedo da imamo popotniki probleme z potovanji po svetu z njihovim nezazeljenim zigom jih prosis ce ti ga pritisnejo na listek in ne v pasos. in si brez problemov, sicer pa ob prestopih meje v izraelu itaq trpis saj te zaslisujejo v neskoncnost….

lp
damjanc

Kako pa je v Turčiji? Greš lahko v severni (turški) del Cipra z izraelskim žigom?

Zig ti dajo na kartoncek, preverjeno pred 14 dnevi. Ze ko vidijo da si turist vzamejo kartoncek, pazit moras da ga ne izgubis di odhoda, potem ga lahko vrzes proc ali pa ga imas za spomin. Mi smo potovali 6 oseb skupaj, pa ni bilo nobenega problema. Noben nima ziga v potnem listu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close