Izračun plačila za vrtec in izguba s.p.
Bom še tu vprašala – mogoče bo več izkušenj na to temo…
Torej, zanima me, kako se naredi izračun, če je bil s.p odprt proti koncu leta (prej brezposelna, brez dohodkov, oz.nadomestil), mož ima normalno plačo skozi celotno leto. Iz davčnega obračuna je potem razvidna tudi izguba za tistih prvih par mesecev poslovanja.
Ali potem gledajo možev dohodek + osnovo za prispevke za sp torej osnovo cca.597€/mesec (ki so bili od min. plače) + oz. – izguba? Ali te prispevke in izgubo preračunajo na letno raven ali upoštevajo samo za tistih par mesecev? Ali izgubo sploh upoštevajo?
Posim, če ima kdo izkušnje….
HVALA!
Po mojih izkušnjah je tako, da če sedaj daš za vrtec vlogo moraš dati dohodke iz leta 2008, kar pa verjetno ni realno. Če prosiš, da so se razmere spremenile, potem se dajo podatki za zadnje tri mesece od sp, kar pomeni,da ti vzamejo osnovo + prispevke in to preračunajo na letno raven.
Drugo leto se za vrtec šele oddajo podatki po dohodninski odločbi za sp.
Hvala DominikaT, saj za letos mi je jasno, da bodo vzeli dohodke 2008 + da bodo zraven prišteli še zav.osnovo preračunano na letno raven zmanjšano z nekim koeficientom na leto 2008…. Bolj me zanima za letos jeseni, ko se bo oddajalo za najmlajšega (starejši gre v šolo – tako da ne bo nič zastonj :()…ali sploh upoštevajo izgubo…ali ignorirajo izgubo ter upoštevajo samo zavarovalno osnovo…..ker pri izračunih za otroški dodatek obrazec noče upoštevati izgube (nekatere dejavnosti so pa pač takšne, da kakšno leto dve, zaradi velikega vložka ni dobička, kasneje bi seveda moral biti..)- seveda pa upošteva dobiček, če ta je…
No, kakorkoli – hvala za odgovor….če se pa najde kdo z konkretno izkušnjo, ali pa kje je to zakonsko kaj opredeljeno – namreč povsod se omenja samo dobiček…se priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.