Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo izračun plačila prispevkov za s.p. za leto 2012

izračun plačila prispevkov za s.p. za leto 2012

Imam sledeči primer

S 1.5.2011 sem odprla s.p.(8 mesecev v letu 2011). Dobila sem subvencijo v višini 4500 €. Vodim enostavno knjigovodstvo. Nisem normiranka. Rada bi si izračunala zavarovalno osnovo, na podlagi katere bom v letu 2012 plačevala prispevke, predvsem zato, da ne bi ravno padla v višjo zavarovalno osnovo. Malo sem že brskala po internetu, ampak bi rada odgovor glede na moj primer.

Najprej me zanima, če knjižim plačane prispevke za december še v letu 2011 ali potem v letu 2012, ko so plačani (predvidoma 15.1.2012).

PRIHODKI
Knjižila sem 8/12 subvencije pod prihodke, kar znese 2625 €.
Ostali prihodki znašajo 5115 €.
Skupaj imam tako prihodkov 7740 €.

ODHODKI
Odhodki 2000,53 € na račun prispevkov (za 7 mesecev, decembra nisem zavedla)
Ostali odhodki (malica, kilometrina)1370,82 €
Skupaj odhodki: 3371,35

DOBIČEK: 4368,65 €

Če prav razumem, moram dobiček v letu 2011 preračunati na celo leto.

4368,65 € /8 * 12 = 6552,97 € na celoletni ravni

Sedaj me pa zanima koliko pa moram prišteti prispevkov. Ali jih moram tudi preračunati na celoletno raven?

Ker če jih prištejem toliko kolikor je bilo plačanih v 8 mesecih (2000,53 € za sedem mesecev) pride potem zavarovalna osnova 8553,5 €. Drugače mi pride bistveno višja zavarovalna osnova in padem v višji razred. Če preračunam na 12 mesecev pride 3429,48 € in potem zavarovalna osnova 9982,45 €.

Mi bi lahko prosim kdo pomagal in pogledal, če prav razmišljam ali sem se kje zmotila. Me mogoče popravil v mojih izračunih. Lepo prosim, ker bom probala si naredit še kaj stroškov zdele v zadnjih dnevih, da le ne bi padla v višjo zavarovalno osnovo.

Hvala
Lep pozdrav
Špela

Pa res nimaš nobenih drugih stroškov?

Telefon, časopis, elektrika, pohištvo, ogrevanje? Stroške stanovanja lahko razmejiš in jih del pripišeš s.p., telefon gre lahko cel na s.p. (hm, samo ne vem, kako bo zaradi imena na računu), sprašuj naokrog, ali ima kdo namen kupit kako pisarniško opremo (monitor, tastaturo, tiskalnik – računalnik moraš dat v osnovna, ampak verjetno bi lahko šel skozi tud računalnik – pa saj brez tega skoraj ne moreš poslovat).

Živ

V bistvu nimam drugih stroškov, ker ima partner tudi s.p. in je DDV zavezanec, tako da lahko DDV odbije in vse on kupuje. Jaz namreč nisem DDV zavezanka.

Prišla sem do tega, da če decembrskih prispevkov ne knjižim v letu 2011, ampak v januarju 2012, ker takrat dejansko zapadejo ter potem tudi subvencije knjižim samo 7/12, ker sem plačala v letu 2011 prispevkov samo za 7 mesecev (zgoraj imam napačno zračunano subvencijo 8/12, znesek 2625 € je 7/12 subvencije), potem se mi sezide. (malo sem pa še stroške kilometrine povečala).

Sedaj me pa samo zanima, kako narobe je knjiženje decembrskih prispevkov šele v letu 2012 oz če je to narobe.

Če kdo ve, bi bila hvaležna za informacijo.

prispevki za december se upoštevajo v decembru, saj je storitev 1.-31.12., žal jih ne moreš po volji premikati

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close