Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem izpraznjen akumulator – posledice?

izpraznjen akumulator – posledice?

včeraj se mi je zgodila neumnost brez primere….na parkirišču sem pustila avto s prižganimi lučmi. Ko sem po končanem šihtu sedla vanj, valda ni hotel niti zagodrnjati. Še dobro, da je bil zraven en prijazen fant, ki mi ga je pomagal vžgati s kabli. Danes zjutraj mi je vžgal brez problema, sem pa opazila, da armatura ni v celoti osvetljena (del števca za hitrost je brez osvetlitve). Akumulator je sicer nov (6 mesecev), 45 Ah. Zanima me, koliko sem s svojo neumnostjo škodovala akumulatorju? Bo kmalu za stran? Se mu da kaj pomagat? Hvala za vaše izkušnje in nasvete!

Ne, nisi nič škodovala. Le probaj nekaj kilometrov (10-20km) narediti z ugasnjenimi lučmi, da se bo sam nafilal med vožnjo.
Kar se tiče novih akumulatorjev, ki so tovarniško vgrajeni v nove avtomobile, se dostikrat zgodi, da crknejo v dveh ali treh letih, nekateri še prej kot v enem letu. Namreč šparajo s tem da dajo not bolj švoh in manj kvalitetne.

Kar se tiče osvetlitve armature, pa to nima nobene zveze, pač slučajno ti je šla žarnica za osvetlitev.

New Report

Close