Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpit iz slovenščine za pridobitev drž.

Izpit iz slovenščine za pridobitev drž.

Zanima me, ali je kdo tukaj opravljal izpit iz slovenščine za pridobitev slovenskega državljanstva? Je zelo strogo ali tam tudi kako pomagajo udeležencu izpita? Čim več informacij je dobrodošlih.

Za vsako informacijo bom zelo hvaležen.

Jaz sem pomagala pri pripravah za izpit. Izpiti obstajajo na treh ravneh. Ta, ki ga potrebuješ za državljanstvo je najlažji in je sestavljen iz treh delov: razumevanje govorjenega besedila, bralno razumevanje in pogovor s komisijo, kjer se predstaviš in opraviš nalogo igra vlog. Po mojih izkušnjah je za kandidate najtežji pisni del, kjer morajo kandidati odgovarjati na vprašanja v povezavi z nekim besedilom, obkrožiti pravilne odgovore in samostojno tvoriti krajše besedilo, napr pismo, pritožbo, opravičilo itd.

Vse razumem, le to ne, kako poteka naloga “igra vlog”? Hvala.

Npr. dobiš primer oz. situacijo na banki ali na pošti ali v trgovini … Potem igraš vlogo stranke in zaigraš situacijo napr. nakupa vozovnice ali pač katerokoli vlogo dobiš.

Najlepša hvala tebi “pomagala”.

Ni zakaj!

Tudi na osnovni ravni zadeva ravno ni simpl ko pasulj:))). Če bi bila, ga ne bi nekateri delali 2x, 3x….. . Prav tako ni vedno enako, ni rečeno, da boš ti dobil/a igro vlog. Enako velja za pisni del, lahko je zelo enostaven, ali pa precej zakomplicirana zadeva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close