Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpis zaradi PCT pogojev

Izpis zaradi PCT pogojev

Informacijske tehnologije se razvijajo s svetlobno hitrostjo, mi se pa obnašamo kot da še vedno živimo v času Marije Terezije. Da ne bo nesporazumov, ona je veliko pozitivnega naredila.

Nekoč sem hodila v program Poslovni tehnik in sem imela tri negativne ocene na koncu leta. Izpisala sem se po koncu šolskega leta in med počitnicami opravila tiste tri predmete. Septembra sem se vpisala nazaj v redni program, kot da bi imela samo dva popravca in jih opravila. Že takrat je bila tista šola in že takrat je bilo možno opravljati izpite prvega drugega in tretjega letnika v enem samem mesecu. Obstajali so izredni dijaki, ki so predmet z imenom Nemščina 1, Nemščina 2 in Nemščina 3 opravili v enem samem mesecu brez ene same konzultacije. Samo v tajništvu so oddali prijavo, plačali položnico in čav. Ni bilo drago a bilo jih je mnogo. Ogromno ljudi različnih starosti. Brez ene same konzultacije so šli na izpit no zdaj bodo očitno tudi spletne konzultacije, samo tudi za to boš rabil odrezek položnice.

PA dobro no…koliko pa je kazen?

Naš bo hodil brez PCT in če bo fasal kazen jo pač bo.

Se bomo pa pritožili – mogoče celo dobimo.

Odgovor na objavo uporabnika
Bom izpisala, 11.08.2021 ob 12:35

Jaz bom izpisala svojo gimnazijko. Če si želijo PCT naj imajo kar prazno šolo.

Ne vem, o čem govorite.:) A to so spet na delu anticepilski odredi, ki napišejo neko fake novico, vi pa zapopadete? Tako za učence kot za dijake bo samotestiranje prostovoljna opcija, doma, nihče v šoli ne bo ničesar preverjal. Ne bo veljal noben PTC pogoj zanje.

“Za opravljanje šolskih obveznosti PCT ne bo pogoj,” so nam sporočili z ministrstva za zdravje, ki ga vodi Janez Poklukar. To pomeni, da za učence in dijake za prisotnost pri pouku ne bo treba dokazovati, da so cepljeni, prebolevniki ali testirani. 

Nanjo sem ohranila zelo lepe spomine. Toda zdaj je temna, brez luči in zapuščena le list na njej vabi k vpisu v program Ekonomska gimnazija, ki bo 100% na spletu in bo imel tudi predavanja 100% na spletu. Toda en mesec prej je bila še kar živahna in videti je bilo, da bo notri kar precej novih učencev. Morda so samo počitnice, toda kdo je potem na notranjo stran vrat nalepil list, ki vabi k vpisu v izredni program?

Za avtorico, če želite izpis, pokličite ali kontaktirajte svetovalno delavko na šoli, vam bo ona vse povedala. Ponavadi prideš na šolo in podpišeš izpisni obrazec, to je vse. Ponekod pa niti tega ne potrebujejo, se vse uredi po telefonu ali prek e-pošte.

gimnazija brez omejitev, 11.08.2021 ob 11:34

Zanima me, če kdo ve kakše je dejansko proces izpisa iz prvega letnika gimnazije? Tu je samo neko filozofiranje, ki me ne zanima in ga ne nameravam brati. Zanima me samo proces. Ali je potrebno imeti svojega otroka s seboj ali ne? Ali potrebujem osebno izkaznico ali je dovolj vozniško dovoljenje in ali ti potem ponudijo pogodbo? Ker obstaja nekakšna pogodba, ker moja mrzla sestrična je hodila v neko srednjo ekonomsko šolo s pogodbo. Na dom so ji poslali izpisnico in potem sta se stric in teta zbunila in jo vpisala nazaj not.

Lepe sanje, 11.08.2021 ob 22:20

Łukasz Pedalski245, 11.08.2021 ob 22:12

Ne vem zakaj sploh zahtevajo PCT pogoje, če pa itak bojo do septembra že zaprli šole in se bojo vsi od doma učili? :S

Ti kar sanjaj.

Vsekakor, ne glede na obliko jesenskega  zaprtja, bodo razlike med tistimi, ki upoštevajo PCT in tistimi, ki tega ne priznavajo. Možne so nianse ( manjše, večje) ampak razlike BODO.

Najbolj bodo najebali tisti, ki ubogajo. Vedno je bilo tako, da tisti, ki so pridni plačajo za vse. Otroci direktorjev in ostalih samostojnih podjetnikov pa v ekonomsko spletno šolo. Čez eno leto jih bodo pa vtaknili v drugi letnik EKONOMSKI TEHNIK.

Mislim, da bo veliko dijakov in tudi študentov postalo izrednih in bodo raje študirali od doma. Zato so se pa ravno zdaj pojavile vse te možnosti izrednih izobraževanj brez prisotnosti.

Izpiti so veliko cenejši in sploh ni treba hoditi v šolo. Nobenega zgodnjega vstajanja in vožnje na prepolnem avtobusu. Nobene prenatrpane avtobusne postaje ob dveh popoldne… Idila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close