Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izpis iz RKC

Izpis iz RKC

Torej si imela upravičen strah, ker si vedela, da bi se v tej temi lahko pričeli prepirati. Torej se tudi ti zavedaš v kaj pripelje takšna tematika. Se pravi, da si zelo podobna Primožu. Veš kaj v hišo prinese preprir in se bi temu raje izognila.
Kolikor berem Primoža in sledim MONu v zadnji 3 letih, sem mnenja, da ni tako občutljiv na teme o veri, kot se zaveda, katere teme prinesejo sistemu največ slabega – krega in prepira. Zato se teh tem tako hitro dotakne. Takšne teme so tudi politične in tiste o dojenju.
Kaj je neupravičeno in kaj je, pa žal mi ne moremo soditi.

Oh, kako zgrešeno “logično” sklepanje…

Spoštovani!

O izstopu iz katoliške Cerkve je pred več meseci pisal dr. Andrej Saje. (Žal članka nimam pri roki.) Vsekakor predstavlja to težko dejanje, zato res dobro premislite, da ne boste prišli z dežja pod kap. Obenem pa raje premislite, kaj Vam pomeni življenje v Cerkvi in s Cerkvijo in skušajte tudi ob tem pregledati in osmisliti svoje življenje. Svetujem, da se pogovorite z duhovnikom, najbolje s tistim, ki Vas dobro pozna, če je le mogoče.

Cerkev smo ljudje, v občestvu z Bogom, nihče od nas, ljudi, pa ni brez napak. Vsak od nas pa je poklican, da dela dobro. Kakor niso v Vaši vasi ali stanovanjski soseski samo slabi, ampak tudi dobri ljudje, je važno, da si drug drugemu pomagamo in rastemo med seboj, rastemo v veri. Tudi če vsi nismo enakega kova, življenja ali veroizpovedi, pa lahko človeške kvalitete razvijamo izražamo tako, kot nikjer drugje.

Zavedajmo se: Vedno je najlažje stati od daleč in kritizirati, kakšna je Cerkev, pa koliko Cerkev ima in ima premoženja. (Na žalost se tukaj jasno vidi, kako mnogi ljudje ne mislijo s svojo glavo.) Brez premoženja nihče ne more biti, to nam zdrava pamet pove, in če smo Cerkev ljudje, je to na dlani! Dajmo malo misliti in misliti zdravo! Obenem pa premislimo: kaj jaz lahko naredim za Cerkev oziroma za soljudi, da bo vsem nam lepše in boljše in bomo hvaležni za Božjo dobroto in darove.
Ko pa sodelujemo s Cerkvijo, se nam pa tudi obrestuje, saj je to najlepša oblika prostovoljstva – v delu, molitvi in tudi v materialnem vzdrževanju, ko ni nihče prisiljen, da mora nekaj dati.

Seveda kristjan, ki izstopi iz katoliške Cerkve, ne more biti boter, poročna priča je pa lahko, če ne daje kakšnega povoda za pohujševanje. Poročna priča je pri cerkveni poroki tudi lahko nekdo, ki ni kristjan oz. ni krščen v katoliški Cerkvi. Ne zdi se mi pa primerno – meni osebno in morda še komu, da bi nekdo, ki bi izstopil iz Cerkve, bil poročna priča v cerkvi, zlasti tam, kjer se dobro poznajo. /Ja, včasih moraš prebito vižati!/

Lep in srečen božič Vam in vsem.

Darko

@Darko

Ma dej dej, kakšn: iz dežja pod kap. Kaj pa ima človk od Cerkve, razen stroške(davke)?!

Cerkev je INSTITUCIJA , ki si podjarmla pravico do razmišljanaja o: morali, filozofiji …
Glede Boga raje ne bom razpravljal, ker je samo orodje za pranje možganov

Človeške kvalitete LAHKO(moramo!!) razvijamo BREZ RKC-ja !!!

ps.:
Se opravičujem za nisko kvaliteto prispevka, ampak se mi ne da preveč truda v to vlagat, ker ni vredn.

Jaz v izstopu iz katoliške Cerkve ne vidim razloga da nekdo nebi smel biti boter ali sodelovati v Cerkvenih obredih. Z izstopom iz katoliške Cerkve ali katere druge si še kristjan, če to si. Svoboden človek si pa religijo seveda izbira sam. Cerkev je po mojem prepričanju le servis ki mora služiti kristjanu, tudi če ni član njihove Cerkve. Na nek način se tudi Cerkev mora ločiti od krščanstva in potem RKC od države.

Ravno danes prišel na to idejo in naj bi šlo skozi bistveno hitreje kot pred leti, saj kot vidimo RKC sodeluje, oz. VODI vso stvar v zvezi C-19, se pravi satanisti vodijo vse iz Vatikana, saj tretja fatimska skrivnost pravi, ” Satan je v Rimu!”

Tako da ja, izstop iz te sekte, ki s samo vero, ki jo predstavlja in s katero ” farba” ovčice NIMA POPOLNOMA NIČ SKUPNEGA.

Zgolj oblast in bogastvo!

Kaj že uči vera in taisti “glasniki”??

Pa srečno ČLOVEK

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close