izpiranje
Če misliš pod izpiranje to – da ti gre pri umivanju voda tudi v nožnico če se tuširaš s tušem potem to vsaj pri meni ni škodljivo. Res pa je da zelo pazim da prej sperem s sebe vse milo … in da je tisto res samo voda. Proti zanositvi pa raje uporabljaj KT.
Jaz se polivam z vodo samo zato ker mi paše. 🙂
neroda, a mi lahko please pojasniš zakaj to kar počne mola nebi bilo dobro. ???
Sicer si jo izpiram tud sama in se mi zdi zelo vredu zarad higiene.
Tinchy, izpiranje pomeni da v nožnico potegneš vodo( tko kot bi lahko npr tud zrak) in potem vn potisneš. Tko si zelo dobr očistiš nožnico, ker se sama čisti zelo počas.
Drage dame !
Zdrava ženska si ne izpira nožnice, ker za to ni nobene potrebe – razen če ne seksaš z nekim pujsom, ki ima gonorejo.Potem pa tudi izpiranje ne pomaga, ampak je treba k ginekologu.
Nožnica sama poskrbi, da izloči vse, kar mora izločiti.
Človeški organizem je popoln, če ga sami ne uničimo.
Z izpiranjem, pa se uniči oz. poruši naraven ph sluznice, ki tako postane dovzetna za klice, posledice pa so različne.
Izpiranje je potrebno pri nekaterih boleznih, le tega pa predpiše zdravnik !
Je popolnoma dovolj higiena – običajna !
lp iza
Dragi Mola in Opsasa, izpiranje res ni v redu, je lahko celo škodljivo.
Nožnica sama najbolje poskrbi za čistočo. V njej se nahaja prav posebna kisla flora, ki deluje kot ščit pred okužbami. Če jo z izpiranjem redno odstranjujemo, potem imajo bakterije precej več možnosti za kako vnetje.
Pa še nekaj – v kislem okolju spermiji ne preživijo dolgo, ker so zelo občutljivi. to je neka naravna selekcija.
Nikakor pa to ni način kontracepcije !
to kar sta napisali iza in mandy je vse kar mora ženska vedeti o izpiranju nožnice, ker drži kot pribito. nožnica sama po sebi ni umazana, beli tok je naravni izloček telesa, tako kot slina in znoj in bodi hvaležna, da ga imaš, razen, če je izloček posledica kakšne infekcije ali vnetja. če se redno umivaš in morda uporabljaš tudi milo za intimno nego (nikoli navadnega mila! se mi je nekajkrat zgodilo, da je slučajno zašlo tja dol in potem je peklensko srbelo in peklo še en teden, v glavnem grozno!) potem si dovolj čista.
res zanimivo, kako malo vedo ljudje o svojem telesu in kako zmešane pojme imajo o vzdrževanju telesne čisoče.
Forum je zaprt za komentiranje.