Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izpadanje las po prebolelem covidu

izpadanje las po prebolelem covidu

Pozdravljeni!

V začetku septembra sem prebolela covid, simptomi so bili hude bolečine v mišicah ter izguba vonja in okusa, kaj hujšega pa niti ne – dva dni rahlo povišana temperatura in slabče počutje, nič dramatičnega. V tem obdobju sem začela opažati tudi povečani izpadanje las, vendar sem to pripisovala menjavi letnega časa, tudi frizerka je bila tega mnenja….
Pa vendar se izpadanje niti po štirih mesecih ne ustavi, lasje nenormalno izpadajo, pri česanju in pranju glave mi v rokah ostajajo celi prameni, ne le posamezni lasje. Tudi gostota las je opazno manjša in nad čelom so lasje že vidno razredčeni…. Vse skupaj me spravlja že v obup, pijem neke vitamine, ki naj bi pomagali proti izpadanju in uporabljam Fitoval šampon, pa nič ne pomaga.
Na spletu sem zasledila podobna pričevanja iz tujine, pa me zanima, če je tudi kdo izmed vas imel podobno izkušnjo? Kaj storiti in kako si pomagati? Kakšna ideja, kako to zaustaviti?
Hvala za vsakršno pomoč!

Moja teta ima enake probleme,covid je prebolela marca(ni bila testirana ,tako da ni sto posto),ampak je imela enake simptome kot ti in se neksne fleke je dobila,zdaj ji pa že pol leta izpadajo lasje.
Probaj se kapsule fitoval.

kaj jemljeta kakšna zdravila?
Kaj pa če bi obiskali dermatologa? Če so krogci po lasišču je lahko tudi kakšna glivična okužba od kakšnih psov ali mačk…

včasih pa lasi izpadajo zaradi hormonskih sprememb kot so nosečnost, menopavza ali težave s ščitnico…

Kot bi opisovala sebe 🙁 Meni se to dogaja že od prvega vala, ko sem prebolela covid. Ob pranju glave, me je groza, koliko las mi ostane v rokah :(( Sem jemala tudi fitoval kapsule, pa nič bolje. V obupu sem se šla postrič čisto na kratko, je pa frizerka rekla, da se vidi, da mi poganjajo novi. Tako da me je potolažila, da plešasta ne bom. Je pa nadležno, ker tole traja že toliko časa.

Zdaj boste pa kar vse prepisovale koroni. Najveckrat je izpadanje las posledica horminskih sprememb.

Par let nazaj…izpadali lasje v šopih…pranje glave je bil stresni dogodek…nisem več vedela kaj naj…in kaj se izkazalo…da je bil najverjetneje za to kriv zob-granulom, ki se je odkril slučajno, saj ni povzročal težav. Lahko da je to bilo naključje ampak…kmalu po odstranitvi zoba se je izpadanje las umirilo.

Ni vse korona…

Moja znanka. Prebolela corono spomladi. Poleti je tudi tožila o hudem izpadnju las. Naj te potolažim, da plešasta ni in ker mi nazadnje tega ni več omenjala. Mislim, da se ji je umirilo to izpadanje las.

od naše stroke in medicine je navodila za take težave pacientov… to bi morala biti njihova dolžnost, podati navodila kako si pomagati… pa tega nikjer ne slišimo samo grožnje, pa kako ostajajo posledice, da stroka to ve in da naj bodo ljduje pripravljeni na posledice, ampak kako pa si pomagati ob njih – tega pa ne povedo, čeprav so dolžni… tukaj je medicina pogrnila v popolnosti

Las izpade cca dva ali celo tri mesece po tistem, kot odmre, tako da ti ne izpadajo zaradi covida. Zato tudi nobena žavba ne pomaga, ker izpadajo že zdavnaj odmrli lasje in jih niti slučajno ne moreš več rešit. Mogoče res covid pospeši izpadanje, tega ne vem, pri kemoterapiji vem, da gre hitreje in lasje začnejo izpadati po dveh ali treh tednih, ampak to je spet nekaj čisto drugega.
Meni so izpadali po porodu, potem pa čez pol leta začeli noro odganjati in tako je bilo potem več kot 15 let … Frizerka je rekla, da česa takega še ni videla, da bi odgnalo toliko novih las naenkrat in da bi ta regeneracija trajala toliko časa 🙂
Lase skrajšaj, da ne bo še optično videti več las, kot jih je v resnici, poskrbi za svojo prehrano, večjo imunost itd. Zelo verjetno boš počasi že opazila, da odganjajo novi laski.

Hvala za informacijo. Tudi jaz sem prebolela korono oktobrain mi tudi sedaj precej izpadajo. Izgleda da je stranski učinek korone. Upam le, da se ustavi.

Po Covidu se pojavlja izpadanje las. So to povedali dr.

kar so povedali, kar je sramota. Povedati bi morali še tudi kako si naj prizadeti pomagajo, če opazijo ta simptom… tega pa nihče od teh veleumnih dohtarjev ni sposoben… vse kar znajo je snemati videe kako naj se držimo mehurčkov in strašiti… dajati navodila in nasvete za zdravljenje pa še en ni bil sposoben v celem letu

Evo, prve raziskave oz. klinične analize iz Brazilije in Španije so dokazale, da COVID povzročki tudi izpadanje las, tako kot ste že nekateri sami opazili.

Izpadanje las se pojavi 8-12 tednov po okužbi in prizadane kar 80% oseb, ki so prebolele okužbo.

Če koga zanima, si lahko članek preveden v SLO prebere na tem linku:

COVID-19 IN IZPADANJE LAS

*V raziskavi je sodelovalo 66.667 oseb

sicer maska kokosovo olje in rozmarin etericno olje vzpodbuja rast las kot tudi ce spricas hidrolat koprive na lase

probi

Odgovor na objavo uporabnika
v skrbeh, 22.12.2020 ob 20:26

Pozdravljeni!

V začetku septembra sem prebolela covid, simptomi so bili hude bolečine v mišicah ter izguba vonja in okusa, kaj hujšega pa niti ne – dva dni rahlo povišana temperatura in slabče počutje, nič dramatičnega. V tem obdobju sem začela opažati tudi povečani izpadanje las, vendar sem to pripisovala menjavi letnega časa, tudi frizerka je bila tega mnenja….
Pa vendar se izpadanje niti po štirih mesecih ne ustavi, lasje nenormalno izpadajo, pri česanju in pranju glave mi v rokah ostajajo celi prameni, ne le posamezni lasje. Tudi gostota las je opazno manjša in nad čelom so lasje že vidno razredčeni…. Vse skupaj me spravlja že v obup, pijem neke vitamine, ki naj bi pomagali proti izpadanju in uporabljam Fitoval šampon, pa nič ne pomaga.
Na spletu sem zasledila podobna pričevanja iz tujine, pa me zanima, če je tudi kdo izmed vas imel podobno izkušnjo? Kaj storiti in kako si pomagati? Kakšna ideja, kako to zaustaviti?
Hvala za vsakršno pomoč!

cepljenje pomaga proti dolgemu kovidu!

Še marsikaj drugega se bo pojavilo, lasje so najmanjši problem.  Ravno zato je taka panika okoli zajezitve virusa, ker ne vejo, kakšne so posledice, nekaj jih sicer poznajo, večino pa ne, sploh tistih dolgoročnih.  Vi pa delajte še naprej paniko zaradi “netestiranih” cepiv.

Preverjeno deluje naslednje (na splošno):

Hrana naj bo bogata z vitamini in minerali ter proteini,
    redna telesna aktivnost (stres),
    Za umivanje las izberite šampon, ki ima rahlo kisel pH in eterična olja za uravnavanje mikrobne flore na lasišču,
    Masaža lasišča.

Ps: zagotovo je na tem forumu kakšna tema glede ceplenja, dajmo se držati naše teme – izpadanja las in covid 🙂

Jaz sem tudi prebolela Kovid v začetku septembra in se soočam z enako težavo.

Lasje nenormalno izpadajo, povsod so. Med pranjem se pocesem in na glavniku ostaneta za dve pesti las. Jih pa imam že po naravi veliko, tako da ni še panike. Edino opazim že zdaj tanjši čop. Ne jemljem nobenih dodatkov, mogoče več prosene kaše, je dobra za lase. Enkrat bo minilo.

Tudi jaz, 21.12.2021 ob 15:15

Jaz sem tudi prebolela Kovid v začetku septembra in se soočam z enako težavo.

Lasje nenormalno izpadajo, povsod so. Med pranjem se pocesem in na glavniku ostaneta za dve pesti las. Jih pa imam že po naravi veliko, tako da ni še panike. Edino opazim že zdaj tanjši čop. Ne jemljem nobenih dodatkov, mogoče več prosene kaše, je dobra za lase. Enkrat bo minilo.

Nobeni dodatki ne pomagajo.  Tudi HIVa ne moreš pozdraviti z dodatki.

Sedaj primerjamo HIV z izpadanjem las 🙂

Če te boi vrat greš tudi na masažo, se razgibaš in namažeš s kremo ali samo jamraš da nič ne more pomagati?

Meni so preko telefona svetovali v Etnobotaniki kjer imajo že nekaj izkušenj z izpadanjem las po covidu. Po njihovih nasvetih in uporabi njihovega kompleta proti izpadanju las se je moje stanje izboljšalo, seveda pa izpadanje ni čudežno izginilo. Lahko pa rečem, da se je moje stanje do sedaj za cca. 50 % izboljšalo.

Ima pa vsak svojo izbiro – boš čakal na kavču da se stanje izboljša ali tudi sam kaj naredil za to 🙂

Brez panike. Meni so začeli izpadati tri mesece po prebolelosti. Izpadali dva meseca v šopih, potem se je čez noč ustavilo. Sedaj mi že rastejo novi. In od vseh, ki so imeli enake težave sem slišala za skoraj identičen potek. Vse bo ok.

Brez panike, 22.12.2021 ob 08:49

Brez panike. Meni so začeli izpadati tri mesece po prebolelosti. Izpadali dva meseca v šopih, potem se je čez noč ustavilo. Sedaj mi že rastejo novi. In od vseh, ki so imeli enake težave sem slišala za skoraj identičen potek. Vse bo ok.

Podobno, prebolela maja, avgusta, septembra so mi izpadali noro, sedaj mi že rastejo novi. Pomagam si z arganovim šamponom in enim oljem, da jih zmehča, ker so bili ti novi trdi kot žima. Zdaj, mi ne izpadajo več, bilo je pa grozno. Kavč sem imela samo eno mesto, ker se drugače ni bilo pametno tja usest, če nisi želel imeti na cunjah moje izpadle lase.

Tudi sama sem imela težave z izpadanjem las,. Pol leta po coviduse je stanje normaliziralo, nič posebnega nisem delalal, le kašne dodatne vitamine tu pa tam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close