Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › izpadanje las

izpadanje las

Poznate kakšna domača zravila (mazilo, čaj za izpiranje), ki pomagajo pri prekomernemu izpadanju las? Ščitnica je v mejah normale, koža ni vneta. Navadno se to dogaja spomladi, tokrat že sedaj.

Poskusu z izpiranjem z lovorjevim čajem, baje, da pomaga. Sicer pa je lovorjev čaj (pitje) učinkovit še pri mnogo težavah. Posebej pri kašlju. Ne vem, če bo prilepilo povezavo, sicer pa vtipkaj 10 neverjetnih lastnosti lovorja, zanimiv članek, morda ti bo pomagal še pri kakšni nevšečnosti.

10 neverjetnih lastnosti lovorja – MojaLeta.si https://mojaleta.si › Clanek ›

Še ta članek Lovor kot pomoč pri težavah z lasmi in kožo | Bodi eko https://www.bodieko.si › Lepota & kozmetika

Tudi kopriva pomaga. Čaj, izpiranje.

Uživanje prosene kaše preverjeno pomaga. Lahko se pripravi kot sladica, z mlekom, jogurtom itd. Vsak dan pri zajtrku ali malici.

Odgovor na objavo uporabnika
Meta578, 30.01.2022 ob 11:44

Uživanje prosene kaše preverjeno pomaga. Lahko se pripravi kot sladica, z mlekom, jogurtom itd. Vsak dan pri zajtrku ali malici.

Samo kuhano, zdrobljeno (ali celo)  zmešaš v jogurt ipd.? Surova, nezmleta ? Ali lahko malo več napišeš.

Jesti je treba neoluščeno proso, zmleto in vmešano v jogurt, skuto…ali kaj takega.

Tudi sveža čebula ima sestavino, ki nahrani lasne mešičke.

Albanka celo pravi, da si na mesto izgube las podrgne s česnom.

Meni je zelo pomagalo pitje kolagena. Po dveh mesecih je razlika kot dan in noč.

Rožmarin

Čebula pomaga zagotovo. To mi je svetovala neka frizerka. Naribaš eno čebulo in jo vmasiraš v umito lasišče. Pokriješ s tisto polivinilasto kapico z elastiko ob robu, zaviješ še v brisačo, da ostane toplo in imaš to čim dlje na glavi, vsaj eno uro, raje več. Nato spereš in spet umiješ s šamponom. Ko si lase posušite, ne smrdijo več po čebuli. Rahlo se zavoha vonj po čebuli le ob vsakem naslednjem pranju las in to tudi po nekaj mesecih, ker se čebula res globoko  vtre v lasne mešičke, jih nahrani in pobije morebitne glivice, bakterije ipd. Ko so pa lasje spet posušeni, pa nič ne smrdijo. Čebulno kuro ponoviš čez dva tedna. Ni ravno prijeten postopek, a jaz sem si tako rešila lase, ki so mi eno obdobje nenormalno izpadali, da sem jih izgubila dve tretjini. Po čebulni kuri so popolnoma nehali izpadati in ena tretjina las mi je zrasla nazaj.

Če imate res radi svoje lase, boste pretrpeli vonj po čebuli, ker to je res edina varianta, da zares rešite lase. Čebulni in česnovi šamponi sicer nekoliko pomagajo, ampak niti slučajno ne toliko, kot surova čebula direktno na lasišče.

Bivša, 31.01.2022 ob 16:27

Čebula pomaga zagotovo. To mi je svetovala neka frizerka. Naribaš eno čebulo in jo vmasiraš v umito lasišče. Pokriješ s tisto polivinilasto kapico z elastiko ob robu, zaviješ še v brisačo, da ostane toplo in imaš to čim dlje na glavi, vsaj eno uro, raje več. Nato spereš in spet umiješ s šamponom. Ko si lase posušite, ne smrdijo več po čebuli. Rahlo se zavoha vonj po čebuli le ob vsakem naslednjem pranju las in to tudi po nekaj mesecih, ker se čebula res globoko  vtre v lasne mešičke, jih nahrani in pobije morebitne glivice, bakterije ipd. Ko so pa lasje spet posušeni, pa nič ne smrdijo. Čebulno kuro ponoviš čez dva tedna. Ni ravno prijeten postopek, a jaz sem si tako rešila lase, ki so mi eno obdobje nenormalno izpadali, da sem jih izgubila dve tretjini. Po čebulni kuri so popolnoma nehali izpadati in ena tretjina las mi je zrasla nazaj.

Če imate res radi svoje lase, boste pretrpeli vonj po čebuli, ker to je res edina varianta, da zares rešite lase. Čebulni in česnovi šamponi sicer nekoliko pomagajo, ampak niti slučajno ne toliko, kot surova čebula direktno na lasišče.

To narediš 1x in potem ponoviš še 1x čez dva tedna?

Mazanje, masiranje z gelom aloe vere.

kako se jo pripravi, 30.01.2022 ob 11:49

Samo kuhano, zdrobljeno (ali celo)  zmešaš v jogurt ipd.? Surova, nezmleta ? Ali lahko malo več napišeš.

V možnarju jo streš in vmešaš v jogurt. Kolikor sem razumela, se ne kuha.

Druga dobra stvar je masaža lasišča z aloe vero gelom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close