Najdi forum

Kam priporočate oditi na nekaj dnevni izlet v eno od bližnjih držav-kje je največ zanimivga za vidt?

Kaj te pa zanima? Muzeji, arhitektura, gradovi, hribi, morje , ribarjenje, kolesarjenje, rafting, gobarstvo………….

Ogledala bi si rada znamenitosti mesta, zanima me bolj kulturna plat (gradovi, gledališča, arhitektura …) pa ne vem, kam se splača jet oz. kje ni preveč drago, da se da kupit še kakšne spominke za domov pa da ni preveč daleč.

Mogoče Južna Tirolska? Brixen, Bolzano – glede arhitekture so bolj avstrijci kot italijani, precej je cerkva in samostanov, nekaj tudi naravnih znamenitosti (nr. piramide iz zemlje).

Ali dežela Salzburška oz. kar Salzburg sam? Lahko greš čez Grossglocknerski prelaz, mimo Zell am Seeja, glede mest mi je pa najlepši Hallstadt (tam je tudi ledena jama, pa muzej rudnika soli) to je sicer bolj JV od Salzburga, ampak med potjo. Je pa povsod drago, takoj si ob €-je.

Jaz svetujem z Easy Jetom v Berlin ali London. S kolesom okoli Bodenskega jezera, z vlakom v München ali pa s šotorom na hrvaško obalo … možnosti imaš nešteto … aja, tudi azurna obala je prelepa …

Jaz bi se odločila za Italijo. Je sicer draga, ampak lepa (Benetke, Verona, Gardsko jezero – tam okoli imaš kup zanimivosti – Firence, Pisa, Sienna, pravzaprav vsa Toscana). Lepo se imej!

Cinque terre v Italiji, Dunaj, Paris

Azurna obala ni pa nič posebnega, le drago kot s…………..preverjeno letos spomladi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close