Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Izlet v Černobil?

Izlet v Černobil?

Lep pozdrav vsem skupaj!

Upam, da s to temo ne bom povzročil kakšnega razburjenja.

Torej, zanima me izlet na zaprto černobilsko območje okoli jedrske elektrarne, ki je doživela nesrečo leta 1986. Po nesreči so 30 km okoli elektrarne izselili vso prebivalstvo in tam so zdaj vasi in mesta duhov, vse je obstalo v tistem času.

V Ukrajini že nekaj časa ponujajo izlete v zaprto cono, mene pa zanima, če ima kdo že izkušnje s tem, oziroma je tam že bil ali bi želel iti tja?

Cena samega ogleda naj bi bila okoli 800€ za eno osebo, to je vse kar vem zaenkrat, cenejše je, če jih gre več.

Nisem bil tam, ampak sem bral o tem, ker planiram (mogoče drugo leto?) trip v Ukrajino.

Obstaja pravo malo morje raznih spletnih ponudnikov, ki nudijo eno ali dvodnevne izlete v zaprto cono. Probaj najti takega ponudnika na internetu (vem da obstajajo), kjer se lahko prijaviš na skupno ekskurzijo in tako plačaš občutno nižjo ceno (tam nekje od 80-150 evrov, odvisno od števila prijav). To sicer še vedno ni tako malo denarja, ampak v primerjavi z 800 evri je to pravi drobiž!

Kar se pa tiče same poti v Ukrajine, boš do tja najceneje prišel z WizzAirom iz Benetk, ki leti tako do Lvova kot Kijeva (Černobil se sicer nahaja precej blizu Kijeva). Najcenejša povratna karta pride tam nekje okoli 100 evrov.

Hvala za odgovor!

Tudi jaz planiram takšen izlet-če bodo finance dovoljevale-naslednje leto spomladi.

Če še koga mogoče zanima, bi lahko oblikovali skupino, da bi bilo finančno znosnejše?

Mene tudi zanima izlet v Černobil sam zanima me kok folka more bit da pide ceneje kot napisnano od 80 do 150 € ?
Pa kakšni so pogoji da lahko greš tja?

Js sm gledala film Chernobyl diares pa mislim da so snemal to grozljivko v černobilu..tt film je res grozn priporočam da si ogleda tist ko ma res dobro srce pa da je res ljubitelj grozljivk. evo tuki je trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=Pq47T48u8Zo drgač pa js ne bi šla taj pa dala tolk keša da me en straši..

moja velika želja je obiskati mjesto pripyat.
Sem takoj za eno organizirano skupinco. Če ima kdorkoli, ki je že bil kakšno več informaijo glede poti, se priporočam.

Cena ogleda je okoli 140€ in traja cel dan. Pazit je treba, da se dovolj zgodaj prijavi. Mislim, da je minimum 4 dni, fajn je pa kej več zaradi njihovih sposobnosti organizacije. Ena izmed uglednih agencij, ki vodi tja je http://www.tourkiev.com/

Če bo sreča, se v kijev vračam enkrat v jeseni. Dokaj ugodne povezave so iz benetk v lviv ali v kijev z wizzairom, ali mogoče celo z aeroflotom iz zagreba v kijev (v tem primeru se leti čez moskvo). Če se leti na lviv, se da potem naprej priti z vlakom, ki je že izkušnja sama zase. Lahko se gre na nočnega in potem ni potrebno dajati za nočitev. Cena nočnih vlakov (spalnikov) pa je okoli 10€.

Zelo lepo, očitno se nas bo do jeseni nabralo nekaj:)

Kdor je zainterisiran, naj me kontaktira na klemen18@gmail.com, da bomo videli kako in kaj.

LP,K.

Pozdravljeni, tudi sama se zanimam za izlet v Prypiat in zanima me, ce bi mogoce sel se kdo, bi se lahko zmenili in se skupaj organizirali glede izleta.
Lahko pisete tudi na privatna sporocila 🙂
Taii

Evo, zadeva je spet aktualna:) Časovno nekje konec poletja, začetek jeseni, september, oktober. Mogoče pa je kdo tam že bil in lahko da kakšen nasvet?

Pozdravljeni….Ali je že kdo uresničil plane in obiskal Prypiat ? Imam v planu naslednje leto in bi bla dobrodošla kakšna informacija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close