Izkušnje z last minute agencijami
Last minute počitnic se poslužujeva že kakih 8 let, za take kratke dopuste – ker ne planirava prav daleč vnaprej in ker so to prav ugodne variante. Bila sva npr. na Mallorci, na Santoriniju, na Kreti, v Malagi, pa Loret de Mar, Bol na Braču, Dubrovnik… s Kompasom, Globtourjem, Palmo, Relaxom – se zdajle ne spomnim vsega. Zmeraj je bilo vse OK, ne vem, morda sva imela srečo, in še bova šla.
Upam, da nisi imela kakšne zoprne izkušnje?
LP, M
Bila z Dober dan-om v Dubrovniku, vse je bilo ok, razen tega, da sem plačala polpenzion in dobila namesto večerje bone za prehrano, ki sem jih lahko vnovčila samo v treh restavracijah, ki niso bile preveč po mojem okusu (beri: slaba lokacija, hrana tako-tako). Vrednost enega bona je bila 2.500 sit, za toliko oz. za manj pa bi lahko dobila večerjo kjer koli drugje v mestu. Tako, da se splača vprašati, ali se večerjo dobi v hotelu in če se ne, je bolje, da vzamete samo nočitev z zajtrkom. Če je zajtrk seveda strežen v hotelu.
Bila sem tudi z Iliriko v Rovinju in razen tega, da sem sabo vlačila brisače in posteljnino, ker so mi na agenciji rekli, da tega ni dol, pa je potem bilo vse to že v apartmaju, je bilo vse ok.
Mislim, da je štos v tem, da sprašujete, sprašujete, sprašujete na agencijah. Sicer so last minute aranžmaji ponavadi taki, da na agenciji sploh ne vedo imena hotela, kamor vas bodo poslali, ampak vas pošljejo v proste kapacitete, ampak vseeno: splača se biti težak, saj gre za vaš denar. Naj vam povejo, kakšna hrana je vključena v ceno (kontinentalni, samopostrežni, bife zajtrk, menijska večerja ipd.), da veste, koliko hrane dobite in koliko jo boste morali še kupiti, koliko zvezdic ima hotel in kaj to pomeni (biti brez klime sredi avgusta v kakšni Tuniziji pri 40 stopinjah v senci je milo rečeno umiranje na obroke), koliko je hotel oddaljen od najbližje plaže ipd. Naj svoje trditve agencija tudi vpiše v pogodbo, sicer se zna zgoditi, da vas nastanijo v kakšni luknji, vi pa potem ne boste dobili vrnjenega denarja.
Forum je zaprt za komentiranje.