Izkušnje z gimnazijo Šentvid
Naša mlajša hči hodi na Šentvid in je kar zadovoljna. V prvem letniku je bilo malce problemov z navajanjem na novo šolo in sistem, zdaj pa ji gre kar dobro. Sošolcev im precej tudi iz gorenjskega konca, profesorji so OK, v šoli pa vladata red in disciplina. Starejša je hodila na Šubičevo, je bila tam zelo uspešna in zadovoljna- predvsem s tem , da je bila v centru.
Zelo sem bila zadovoljna. Red in disciplina na nivoju in dobra klima. Se je sicer našla kakšna profesorica, s katero je bilo malo težje komunicirat, a je vseeno šlo. Nekateri pa se prav razdajajo za dijake. Zelo podpirajo šport in gledališko ustvarjalnost, kjer so že več let v špici. Z znanjem pa tudi na težji fakulteti dobro shajaš.
Hčera hodi v prvi letnik in je super zadovoljna, kljub temu, da je padla iz odličnega na dober uspeh. Nisem je še slišala, da bi jamrala čez učitelje, večinoma le čez količino snovi in seveda številčnost testov v določenih mesecih. Je pač gimnazija in je treba malo bolj sproti delati, ne le dan, dva pred testom.
Se mi pa zdi, da jim profesorji dajo dosti možnosti za popravljanje ocen, so korektni in spoštljivi. No, seveda se pa, tako kot povsod, najde kakšen učitelj “pacient”.
Predvsem se mi pa zdi, da je vzdušje super in da se kr naprej nekaj dogaja.
O kvaliteti težko sodim, menda imajo kar dobre rezultate na maturi (težko je to primerjat z npr. Bežigradom, kamor se že vpišejo sami super odličnjaki), sem pa slišala, da so navajeni delati, kar jim pri študiju prav pride.
Forum je zaprt za komentiranje.