izkušnje z EA
punce, kakšne so vaše izkušnje z EA (posebej če lahko primerjate z naravnim porodom).
sama bi po naravnem porodu šla na EA, na žalost pa jo imajo samo v delovnem času, tako da že v osnovi ne vem ali bo šlo skozi.
zanima me, ali ste kaj čutile iglo? se vam je porod kaj podaljšal (niste dobro čutile popadkov). ali kaj čisto tretjega…?
hvala za izkušnje!
Kaj je to ea? Je to to? http://www.ea.com/
Meni so te igre kar dobre.
Prvi z EA, izkušnja več kot dobra, porod se ni nič podaljšal zaradi tega, odločila sem se za EA ker so mi zjutraj sprožili porod z nekim gelom, popadki so prišli popoldne, morda prva dva ali trije so bili v razmaku 20-10 min, nato pa kot za stavo so začeli šibat na 4, 3, 2 minute in so bili tako pogosti od 18. do 23. ure, ko sem predihavala ko zmešana in bila prepričana, da bom zdaj zdaj rodila (ker so nam tako rekli da ko so popadki na minuto si že na koncu), sledilo je hudo razočaranje ko je babica ugotovila, da sem po 5 urah takih popadkov odprta samo 2-3 cm, ful me je bolelo in otrok se tudi ni spuščal, vprašala sem za EA in brez besed so mi jo vstavili, kasneje je babica rekla, da je posumila na CR in da bi mi EA samo poglobili. No, pa ni bilo treba, kajti ob polnoči, enih sem se začela lepo odpirat in ob štirih rodila.
Drugič spet sprožen porod, tokrat z oksitocinom, ob 8.00 zjutraj, nekje ob 11. sem predlagala EA, dokler so prišli anesteziologi in pripravili za vstavljanje katetra je spet minilo nekaj časa, vstavili so mi kateter in spustili neko testno dozo, za katero sploh nisem čutila, da bi prijela, popadki so pa začeli šibat 100 na uro, anesteziolog se je še nekaj matral z drugo testno dozo, ko je bilo jasno, da bom prej rodila kot bo EA sploh prijela in tako je tudi bilo.
Če mene vprašaš – pri prvem porodu je bilo tistih pet ur popadkov za se fentat, potem pa z EA brez problema, drugič pa me cel porod skupaj z umetnimi popadki ni bolel toliko kot tistih pet ur prvič.
Jaz vsekakor priporočam EA.
Jaz sem pa prvič rodila brez, v stilu, saj vse ženske rodijo, ne more biti tako hudo. Z umetnimi popadki sem začela ob 7 zjutraj (odtekla mi je voda, popadkov nisem imela, 10 dni po roku) in rodila ob pol petih popoldan. Bolelo me je ful, dali so mi nekaj proti bolečinam, kar pa me je samo zadelo, občutka, da bi mi blažilo bolečine nisem imela.
V drugo sem bila dogovorjena za EA. Blage popadke dobila okoli 4 zjutraj, šla v porodnišnico, ob 11 sem bila dovolj odprta za EA. Dobila sem eno dozo, med tistimi popadki sploh nisem čutila vboda, pač vsedeš se po turško, malo usločiš in to je to. Neverjeten občutek, ko dejansko čutiš popadek, bolečine pa nič. Rodila sem ob pol dveh popoldan, torej dve uri in pol po EA. Porod je sicer kljub temu bil težak, ampak to predvsem zaradi velikosti otroka in pred samim rojevanjem ti dodatnega odmerka EA ne dajo.
Vsekakor priporočam EA. Pri potiskanju sem drugič imela dovolj moči, da sem lahko sodelovala, medtem ko sta mi pri prvem porodu dve babici ležali na trebuhu in potiskali otroka ven, ker sama res nisem imela več moči.
Jaz sem rodila samo enkrat z EA. Sprožili porod z oksitocinom, ker mi je odtekla voda, svojih popadkov pa nisem imela, bilo pa je na rok. Po ene pol ure popadkov sem bila dovolj odprta za EA. Vstavljanja katetra nisem čutila čisto nič. Po mojem so mi lokalno omrtvili tisti predel. Prva doza ni ravno zalegla, pa mi je anastezist povečal dozo. Potem sem sicer skoraj izgubila zavest (me je začelo odnašati, kot da bom zaspala), kar je menda možna komplikacija. So mi dali nekaj za zbujanje, potem sem pa na boku še vedno sicer čutila popadke kot boleče, a zelo znosno. Sicer bi si lahko sama povečala dozo, a se mi ni zdelo potrebno. Če sem bila v kakšnem drugem položaju (recimo na hrbtu ali sede), pa me ni popadek prav nič bolel. Proti koncu, ko sem morala ležati na boku, sem sicer hotela povečati dozo, a je babica rekla, da za finiš to ni tako dobra ideja. Itak pa moraš biti za iztis na hrbtu, kar je bilo pa popolnoma neboleče. Popadke sem pa čutila in tudi sodelovala sem lahko dovolj uspešno, saj je bil otrok res velik, pa je šel sam ven. Edino ni mi jasno, zakaj sem rezanje presredka pošastno čutila in mne vem, zakaj ga za to ne omrtvijo. Vse skupaj je trajalo 4 ure. Če bi prej pokapirala kako je treba pritiskat, bi bilo hitreje…. Ampak dobro, prvič se učimo.
ko pa je še toliko faktrojev proti EA, razen dostopnosti v času poroda, da se meni zdi brez zveze. čeprav je bilo v prvo hudo, res hudo, zaradi komplikacij med samim porodom, se za v drugo znova nisem odločila za EA, niti ne vem če je pri moji hrbtenici možno jo dobit (namreč to je pomemben faktor). ven dete mora prit, tako ali drugače, upam da sedaj ne bo komplikacij, če pa se zgodi isto, pa se še zelo dobro spomnim kako je bilo in bom upam da dovolj pri sebi, ali pavsaj mož, da bo eden od naju dovolj naglas povedal, da se tako ne gremo in naj nardijo magari sekcijo. brez moža pa v porodne nočem!!!!!! to slednje je moja edina zahteva.
Ea pri obeh porodih, lahko samo priporočam! Jaz ti svetujem, da greš na tisto predavanje, podpišeš obrazec za EA, potem pa v porodni sobi brez težav lahko EA odkloniš, če boš videla, da zmoreš brez. Brez obiska predavanja in podpisa ne dobiš EA, tudi če prosiš na kolenih.Jaz imam dve res pozitivni izkušnji, vse je šlo po planu, želim ti enako!
Super izkušnja z EA.
Popadke sem dobila kar nekaj dni pred porodom in sem bila na koncu že vsega sita – bolečine, to, da se nisem odpirala, neprespanosti … Ko sem končno izprosila EA, sem rodila v uri in pol.
Vbod z iglo ni bolel, popadke sem potem vseeno čutila, vendar niso boleli, ampak je bilo kot eno tiščanje.
Torej, definitivno za EA.
Forum je zaprt za komentiranje.